Μπρούνο, ο 10ος επιβάτης στο δρομολόγιο Ολυμπιακός - Άρης επί Καρυπίδη

Ο Βραζιλιάνος μέσος Μπρούνο είχε πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς ότι μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό. Σε ένα βαθμό, τον είχε εντυπωσιάσει κιόλας. Αλλά τελικά θα έχει την τύχη πολλών άλλων που στο τέλος της ημέρας, δεν έπεισαν: θα παίξει στον Άρη του Θοδωρή Καρυπίδη.

Ο Μπρούνο προβάρει τα κιτρινόμαυρα του Άρη μετά την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι ο πρώτος που κάνει αυτό το δρομολόγιο
Ο Μπρούνο προβάρει τα κιτρινόμαυρα του Άρη μετά την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι ο πρώτος που κάνει αυτό το δρομολόγιο EUROKINISSI SPORTS

Από την ημέρα που ο Θόδωρος Καρυπίδης ανέλαβε τη διοικητική ηγεσία του ποδοσφαιρικού Άρεως, ως μεγαλομέτοχος μάλιστα, έβαλε τον εαυτό του και στη διαδικασία οικοδόμησης φιλικών σχέσεων με άλλους συλλόγους. Ας μη γελιόμαστε, δεν έχει υπάρξει ομάδα (μεγάλη ή μικρή) στην ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου που να μην ενέδωσε στη διαδικασία εύρεσης συμμάχων. Ο κραταιός εκείνη την περίοδο Ολυμπιακός, ήταν μια πολύ καλή προοπτική για έναν σύλλογο που ισορροπούσε με δεκανίκια.

Στην πάροδο των ετών ήταν αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν το δρομολόγιο 'Καραϊσκάκης - Βικελίδης', προφανώς ως συνέχεια αυτής της σχέσης που οικοδομήθηκε. Ασφαλώς, για αρκετούς εξ αυτών, όπως επί παραδείγματι οι Γιάννης Φετφατζίδης, Μανώλης Σιώπης και Μπράουν Ιντέγε (ο οποίος παροτρύνθηκε από παλαιούς φίλους του στον Πειραιά, να πει το 'ναι' στον Άρη), αυτή η μετάβαση αποδείχθηκε ευεργετική για τις καριέρες τους. Η προσθήκη του Κώστα Μητρόγλου, μέχρι το καλοκαίρι (και βλέπουμε) ήταν ασφαλώς το πιο σημαντικό μεταγραφικό 'χτύπημα' αυτής της εποχής.

Ο επόμενος που επιβιβάζεται στην ταχεία που οδηγεί στη Θεσσαλονίκη, είναι ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φελίπε Σόουζα, ο 26χρονος μέσος που αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο το καλοκαίρι του 2019, με τον προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς μάλιστα, να εκφράζει τότε εντός κι εκτός της ομάδας τον ενθουσιασμό του γι' αυτή την κίνηση. Διέκρινε σε εκείνον έναν πλάγιο μεσοεπιθετικό με σωστή τακτική συμπεριφορά, δυνάμεις, ταχύτητα και υπακοή στις εντολές του προπονητή. Στην πορεία, όσο κι αν ο Μπρούνο προσπάθησε να τον πείσει για όλα αυτά που αρχικώς ο Πορτογάλος είδε, μπαινοβγαίνοντας στα πλάνα του, το στοίχημα χάθηκε. Η κατάσταση δεν άλλαξε παρά τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο το περασμένο καλοκαίρι, επικρατώντας επί της ΑΕΚ (1-0). Είχε γίνει λόγω απωλειών των άλλοτε βασικών ακραίων μπακ, Τσιμίκα και Ελ Αμπντελαουί.

Για τον Άρη, ο Μπρούνο είναι μια επιλογή με πολλές πιθανότητες να βγει σε καλό, μακριά από το άγχος και την πίεση του πρωταθλητισμού και με σωστή ενσωμάτωση στο αγωνιστικό πλάνο μιας ομάδας που αρέσκεται να παίζει ανοιχτά, ελεύθερα, ενίοτε και αφελώς όσον αφορά στο πόσα πράγματα ρισκάρει θέλοντας να παρουσιάσει επιθετικό ποδόσφαιρο. Η ιστορία όλων των προηγούμενων πάντως, διδάσκει ότι όποιος έφυγε για τον Άρη, δεν επέστρεψε στον Πειραιά.

Ο Μπρούνο θα είναι ο 10ος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στους 'κίτρινους', έχοντας καταγράψει πέρασμα από τον Ολυμπιακό στα χρόνια που την ομάδα της Θεσσαλονίκης διοικεί ο Θόδωρος Καρυπίδης. Θα μπορούσε να είναι και ο 11ος, αν υπάρχει βάση σε αυτό που λέγεται, ότι το deal απόκτησης του Ματέο Γκαρσία από τον Ερυθρό Αστέρα, έχει μέσα του κάτι και από Ολυμπιακό. Πέραν δηλαδή της προτεραιότητας να μετακομίσει εκεί ο Αργεντινός στο μέλλον, εφόσον οι 'ερυθρόλευκοι' το αποφασίσουν.

Το δρομολόγιο των τελευταίων ετών

  1. Μανώλης Τζανακάκης (2016-2019)
  2. Γιώργος Βαλεριάνος (2018-2019)
  3. Μανώλης Σιώπης (2018-2019)
  4. Νικολάς Μαρτίνες (2018-)
  5. Γιάννης Φετφατζίδης (2019-2020)
  6. Μπράουν Ιντέγε (2019-2020)
  7. Φιορίν Ντουρμισάι (2020)
  8. Δημήτρης Μάνος (2020-)
  9. Κώστας Μήτρογλου (2021-)
  10. Μπρούνο (2021-)

News 24/7

24MEDIA NETWORK