Ο Γιάννης Φετφατζίδης πήδηξε πάνω από το bullying

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι παίκτης ψυχολογίας. Μετά την εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο θριαμβευτικό 4-0, έχει μπόλικη από δαύτη για να συνεχίσει ακόμα καλύτερα μία χρονιά που φαίνεται να 'σβήνει' όλες τις υπόλοιπες.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης πήδηξε πάνω από το bullying
Ο Γιάννης Φετφατζίδης σε μια προσωπική ενέργεια κατά τη διάρκεια του Άρης-Παναθηναϊκός 4-0, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου EUROKINISSI

Σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Γιάννης Φετφατζίδης ίσως να φορούσε την φανέλα του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως οι επικεφαλής της περίφημης Παιανίας που κάποτε φημιζόταν για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, να είχαν διακρίνει το ταλέντο του, χαράσσοντας διαφορετική ποδοσφαιρική ιστορία.

Ο Φετφατζίδης πέρασε ένα φεγγάρι από το 'άντρο' που είχε χτίσει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, αλλά δεν έπεισε. Με πατέρα πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος μάλιστα φημιζόταν για το αριστερό του πόδι, δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει το όνειρό του. Ίσως εκείνο το 'όχι' του Παναθηναϊκού να του άλλαξε τα πλάνα ως προς το αν το ποδόσφαιρο θα είναι το πρωταρχικό πράγμα στη ζωή του, ίσως να τον πείσμωσε. Ποτέ δεν θα το μάθουμε. Το σουλούπι του, όμως, δεν περνούσε απαρατήρητο. Η Γλυφάδα και τα Σούρμενα που αποτέλεσαν τους επόμενους 'σταθμούς' ήταν το σημείο εκείνο που αλλάζει το μέλλον του πιτσιρικά.

Ο Ολυμπιακός, το Βελοντρόμ και η... εξαφάνιση

Ο Γιάννης Φετφατζίδης πήδηξε πάνω από το bullying
Ο Γιάννης Φετφατζίδης με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τη σεζόν 2011-12 EUROKINISSI

Ο Γιώργος Αρζένης, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, τον εντοπίζει και του δίνει την ευκαιρία να δοκιμαστεί στους Πειραιώτες. Από το 2009 έως το 2013, ο Φετφατζίδης μετράει 53 επίσημες εμφανίσεις και 5 γκολ συνολικά. Μαζί με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, 'κουβαλούν' το παρατσούκλι 'ο Έλληνας Μέσι'. Βαρύ όπως βαριά η προσπάθειά του να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό. Αν δεν υπήρχε εκείνο το ιστορικό γκολ της 23ης Νοεμβρίου του 2011 κόντρα στη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, ίσως ο 'Φέτφα' να ήταν απλά ένας καλός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν έδειξε ποτέ τις πραγματικές του δυνατότητες. Ίσως τελικά αυτό να ισχύει ακόμα και σήμερα.

Πήρε μεταγραφή στην Ιταλία για την Τζένοα, έπαιξε στη Κιέβο Βερόνα και το 2015 πάει στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Αχλί, σε ηλικία 25 ετών. Τα... ίχνη του εξαφανίζονται όχι γιατί δεν έκανε καλές εμφανίσεις εκεί, αλλά γιατί λόγω της συγκεκριμένης επιλογής ο κόσμος θεώρησε ότι 'συνταξιοδοτήθηκε' πρόωρα. Ο Φετφατζίδης, όμως, ήθελε μία νέα αρχή, ένα restart στην καριέρα του και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε: στις 23 Νοεμβρίου και στο διπλό επί της Μαρσέιγ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στην αθλητική επικαιρότητα εμφανιζόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα όταν υπήρχαν δημοσιεύματα για πιθανό επαναπατρισμό είτε για λογαριασμό του Ολυμπιακού είτε για λογαριασμό της ΑΕΚ. Τη 'μάχη' την κέρδισε ο πρώτος που τον επανέφερε στην Ελλάδα το 2018 και του έδωσε την ευκαιρία να 'ντυθεί' ξανά στα ερυθρόλευκα και να ηγηθεί τις προσπάθειας του Μαρτίνς για επιστροφή στο θρόνο του πρωταθλητή. Ό,τι κι αν έκανε στον Ολυμπιακό, ουδείς θα θυμάται κάτι παραπάνω από τη χαμένη ευκαιρία με την ΑΕΚ στο περσινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Εκείνο το αλησμόνητο τετ α τετ στις καθυστερήσεις και το φαλτσαριστό πλασέ που πήρε παραπάνω ύψος απ' όσο ήθελε και έγινε meme και gif. Η χαμένη ευκαιρία του Γιάννη να γίνει ο ήρωας του Ολυμπιακού και να πάρει την ώθηση που χρειαζόταν. Σε ένα Face Control που γράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, γράφαμε για το bullying στον Φετφατζίδη. Μάλλον, το υπερπήδησε, δεν νομίζετε;

Ακόμη ένα restart

Ο Γιάννης Φετφατζίδης πήδηξε πάνω από το bullying
Ο Γιάννης Φετφατζίδης στην προετομασία του Άρτη για τη σεζόν 2019-20 EUROKINISSI

Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ο 28χρονος, σήμερα, o Δραμινός χαφ 'μετακομίζει' στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Μία από τα ίδια. Οι 'κίτρινοι' πραγματοποιούν καλή σεζόν, η πρώτη μετά τον προβιβασμό, κερδίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά ο Φετφατζίδης λες και έχει από πάνω του το 'σύννεφο' της χαμένης ευκαιρίας κόντρα στην ΑΕΚ. Ναι, είναι βασικός στον Άρη, αλλά όχι, δεν κάνει τη διαφορά.

Το εφετινό καλοκαίρι γίνεται νέο ξεκίνημα απ' όλες τις απόψεις. Επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη, προσδοκία για το παραπάνω βήμα, ενθουσιασμός για τη μεταγραφική ενίσχυση. Όλα συνηγορούν σε κάτι το θετικό και μεγάλο για τους Θεσσαλονικείς. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η αγωνιστική εικόνα του Γιάννη Φετφατζίδη που ξεκινά αφηνιασμένος τη χρονιά λες και θέλει να αποδείξει σε όλους ότι αξίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η κλήση του στην Εθνική από τον Φαν'τ Σιπ δεν έγινε έτσι απλά, στο περιθώριο των δοκιμών του ομοσπονδιακού προπονητή. Ήταν η επιβράβευση της έως τώρα εικόνας του. Πρωταγωνιστής σε όλα μέχρι στιγμής, στα καλά και στα άσχημα. Μία 'ψύχωση', που είχε πει κάποτε ένας προπονητής της παλιάς του ομάδας, για να γίνει ο ηγέτης του Άρη. Σε μία χρονιά που ουδείς το περίμενε, που είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη η παρουσία του και συν όλων αυτών προέκυψε και το τέλος της συνεργασίας με τον Σάββα Παντελίδη.

Ο Φετφταζίδης, όμως, ήταν και είναι εκεί. Να κρατά τον κόσμο 'ζεστό' και τον Άρη ζωντανό στους στόχους του. Το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι σαν 'τελικός'. Ένας βαθμός σε 2 αγώνες ήταν φτωχή συγκομιδή, βάσει προγράμματος. Κόντρα στον Παναθηναϊκό οι 'κίτρινοι' ξεκινούσαν από νέα, δική τους, αφετηρία. Και ο βραχύσωμος μέσος το πήρε πάνω του. Γκολ με κεφαλιά, ασίστ στο 2-0, ασίστ στο 3-0, 'ψήλωσε' καμιά δεκαριά πόντους. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Α, ξέχασα να σας πω. Ο Γιάννης είναι παίκτης ψυχολογίας. Και αυτή την περίοδο έχει το μομέντουμ. Άρα, τα καλύτερα έρχονται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK