Νέο κρούσμα διαφθοράς με διαιτητή

Νέο κρούσμα διαφθοράς με διαιτητή

Δεν έχει περάσει καλά-καλά μία εβδομάδα από τη σύλληψη του Βραζιλιάνου διαιτητή, Εντιλσον Περέιρα ντε Καρβάλιο για την ενεργή συμμετοχή του στο "στήσιμο" έντεκα αγώνων και είδε το φως της δημοσιότητας άλλο ένα περιστατικό διαφθοράς με αρνητικό πρωταγωνιστή τον συνάδελφο του Περέιρα, Πάουλο Χοσέ Ντανελόν.

Ο εν λόγω ρέφερι οδηγήθηκε ενώπιον των αρχών με την κατηγορία της δωροδοκίας για το "στήσιμο" έξι αγώνων του πρωταθλήματος της πολιτείας του Σάο Πάουλο. Η απολογία του διήρκεσε έξι ώρες και ο ίδιος ομολόγησε ότι έλαβε το ποσό των 4.500 δολλαρίων για κάθε αγώνα.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποκλεισμού του Εντιλσον Περέιρα ντε Καρβάλιο από κάθε διοργάνωση, από τη FIFA, αλλά και τη διαβεβαίωση, δια στόματος του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ρικάρντο Τεξέιρα, ότι όλα αυτά τα συμβάντα δεν θα επηρεάσουν το εθνικό πρωτάθλημα, το οποίο θα συνεχειστεί κανονικά.

Οι έντεκα αγώνες που διήυθυνε ο Εντιλσον Περέιρα και στους οποίους είχε προαποφασιστεί το αποτέλεσμα, βρίσκονται στο μικροσκόπιο αρμόδιας επιτροπής η οποία θα κρίνει εάν τίθεται λόγος να επαναληφθούν. Για τους αγώνες που "σφύριξε" ο Ντενελόν δεν έχει γίνει ακόμη οποιαδήποτε ενέργεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK