NIKE PhantomVSN: Ανατρέπει όλα τα δεδομένα στο γήπεδο

Η λίστα των ποδοσφαιριστών της Nike που σκοπεύουν να παίξουν φορώντας το PhantomVSN περιλαμβάνει τους Philippe Coutinho, Mallory Pugh, Kevin De Bruyne, Fran Kirby και Leon Goretzka.

NIKE PhantomVSN: Ανατρέπει όλα τα δεδομένα στο γήπεδο

Παραδοσιακά, ο σχεδιασμός ενός παπουτσιού ξεκινά μ' ένα σκίτσο, αλλά, στο ολοκαίνουριο Nike PhantomVSN δεν υπάρχει τίποτα παραδοσιακό! O σχεδιαστής Phil Woodman, προκειμένου να δημιουργήσει κάτι εντελώς διαφορετικό και σαφώς πιο βελτιωμένο, οραματίστηκε το συγκεκριμένο παπούτσι από μέσα προς τα έξω. Αυτό οδήγησε σε μία νέα δομή που θα κάνει ντεμπούτο στο ποδόσφαιρο με το PhantomVSN και σύντομα θα υιοθετηθεί απ’ όλα τα υποδήματα της Nike.

«Αναπτύξαμε ένα εσωτερικό δίχτυ Quad fit, το οποίο ταιριάζει σε κάθε πόδι, διατηρώντας παράλληλα το σχήμα του χωρίς να ξεχειλώνει. Το Quad fit περικλείει το πόδι χωρίς να το περιορίζει», λέει ο Woodman. Παρόλο που εξωτερικά το δίχτυ δεν είναι ορατό, η αίσθηση που δίνει εσωτερικά είναι άμεση. Το Quad fit αποδίδει γιατί δεν έχει την τάση να τεντώνει, όπως βλέπουμε συχνά στα υφασμάτινα υλικά. Οι τέσσερις ίνες υφάσματος προσαρμόζονται στο πόδι του αθλητή και παρέχουν στήριξη προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι αποτελεσματικό διότι, λόγω της μοναδικής προέλευσης του υφάσματος, καθώς και του χωρίσματος μεταξύ των υφασμάτων, το βάρος του ποδιού μοιράζεται ανάμεσα στα κενά και έτσι μετριάζεται η τριβή. Το αποτέλεσμα είναι μία απίστευτη προσαρμογή στο πέλμα κάθε παίκτη.

Ακόμα ένα αόρατο στοιχείο στο PhantomVSN είναι το σύστημα Ghost Lace, όπως αποκαλείται. Για πιο βελτιωμένα αποτελέσματα σε σχέση με τα παραδοσιακά κορδόνια, τα σημεία επαφής του Ghost Lace μειώθηκαν και εφαρμόζεται μια κατασκευή με ένα τράβηγμα για ίση πίεση μέχρι το πέλμα. Τα κορδόνια μπορούν να κρυφτούν διακριτικά δημιουργώντας μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση.

NIKE PhantomVSN: Ανατρέπει όλα τα δεδομένα στο γήπεδο

Ταυτόχρονα, η προηγμένη τοποθέτηση του τριγωνικού υφάσματος του Nike Flyknit ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για καλύτερο έλεγχο της μπάλας. Αυτό εντείνεται περισσότερο με τη δυναμική όψη του παπουτσιού και το μεσαίο τρίγωνο. Το τρίγωνο καλύπτει περίπου την επιφάνεια ανάμεσα στα 3 έντονα οστά του πέλματος: το οστό πτέρνας, τον αστράγαλο και το πρώτο μετατάρσιο οστό. Έτσι προκαλείται μια ενστικτώδης σύνδεση με την περιοχή του ποδιού που κατά βάση ελέγχει τη μπάλα.

Το παπούτσι είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές: την εκδοχή μικρού χώρου – για ποδόσφαιρο μικρού χώρου - που περιλαμβάνει και μία επιπλέον ανθεκτική επίστρωση για τραχείς δρόμους και την εκδοχή με τις τάπες μ’ ένα εντελώς νέο σχέδιο πρόσφυσης που διευκολύνει τις γρήγορες κινήσεις προς πολλές κατευθύνσεις. Και στις δύο εκδοχές ο πάτος είναι ιδιαίτερα ελαφρύς με ενισχυμένη υποστήριξη για το πόδι. Τόσο η εκδοχή μικρού χώρου όσο και εκείνη με τις τάπες, κάνουν το παπούτσι ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η μακρά λίστα των παιχτών της Nike που σκοπεύουν να παίξουν φορώντας το PhantomVSN περιλαμβάνει τους Philippe Coutinho, Mallory Pugh, Kevin De Bruyne, Fran Kirby και Leon Goretzka.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες: https://news.nike.com/news/nike-football-phantomvsn-boot

News 24/7

24MEDIA NETWORK