Νίκη ελπίδας θέλει ο Ολυμπιακός

Το πρώτο του εκτός έδρας διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ ψάχνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ρόζενμποργκ στο παιχνίδι του Τρόντχαϊμ (21:45), αφού μόνο αυτό μπορεί να του αφήσει περιθώρια για να διεκδικήσει θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Νίκη ελπίδας θέλει ο Ολυμπιακός
"Το πρώτο διπλό ας είναι και το πιο γλυκό", εύχονται στον Ολυμπιακό ο οποίος δίνει τον πιο σημαντικό ευρωπαϊκό του αγώνα για τη φετινή σεζόν. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στο Τρόντχαϊμ για να αντιμετωπίσουν την Ρόζενμποργκ, την έτερη διεκδικήτρια της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η βασική προϋπόθεση είναι να κερδίσει η ελληνική ομάδα, ωστόσο δεν αρκεί αυτό, αφού υπάρχει και ένα εις βάρος της σκορ που πρέπει να ανατραπεί. Το 3-1 του πρώτου αγώνα υπέρ των Νορβηγών τους δίνει πλεονέκτημα κι έτσι ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει εκτός του διπλού, ένα σκορ με ενεργητικό τουλάχιστον τριών γκολ και προβάδισμα άνω των δύο.

Η προϊστορία

Πλην του αγώνα του πρώτου γύρου, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τη σεζόν 1997-98. Τότε, στον αγώνα της Νορβηγίας ο Ολυμπιακός είχε συντριβεί με 5-1, ενώ ο επαναληπτικός είχε λήξει με ισοπαλία 2-2. Η ελληνική ομάδα έχει ταξιδέψει άλλη μία φορά στην σκανδιναβική χώρα, για τον αγώνα με τη Μόλντε, από την οποία έχασε 3-2, ενώ στον αντίστοιχο αγώνα της Ελλάδας, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη με 3-1.

Η Ρόζενμποργκ έχει αγωνιστεί, εκτός του Ολυμπιακού, και με τον Παναθηναϊκό τέσσερις φορές. Το πρώτο ζεύγος αναμετρήσεων εντοπίζεται το 1996, στα προκριματικά της διοργάνωσης, όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην Αθήνα (1-0), αλλά έχασε εκτός (3-0) και αποκλείστηκε από τους ομίλους. Το επόμενο ζεύγος αναμετρήσεων είναι το περσινό στη φάση των ομίλων, όπου οι "πράσινοι" κέρδισαν στον αγώνα της Λεωφόρου με 2-1, ενώ ο αγώνας στο Τρόντχαϊμ έληξε 2-2.

Αν και αυτό φαίνεται δύσκολο, δεν είναι ακατόρθωτο, από τη στιγμή που οι Νορβηγοί το… έπραξαν στο πρώτο παιχνίδι. Εκτός των άλλων, υπάρχει και η τελευταία αγωνιστική, όπου οι «κόκκινοι» υποδέχονται τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Ρόζενμποργκ ταξιδεύει στη Γαλλία για να παίξει με τη Λιόν. Εφόσον οι Ισπανοί δεν κερδίσουν τους πρωτοπόρους του ομίλου αυτήν την αγωνιστική, τότε έρχονται σίγουρα δεύτεροι, όπερ σημαίνει ότι θα έρθουν στην Ελλάδα βαθμοθηρικά αδιάφοροι και ο Ολυμπιακός μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Αυτή είναι η άποψη των σεναρίων. Αυτή των γεγονότων θέλει τον Ολυμπιακό να προέρχεται από νίκη και μη ικανοποιητική εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο με 1-0, ύστερα από την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Βέβαια, ο Τροντ Σόλιντ έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί, από τη στιγμή που το αγωνιστικό κομμάτι του συλλόγου έχει αρκετά προβλήματα, αλλά και ο πολύ άσχημος αγωνιστικός χώρος (γεμάτος λακκούβες και νερό) του "Λέκερνταλ" είναι συνηθισμένος από τους Νορβηγούς, όχι όμως και από τους Ελληνες.

Ο αρχηγός της ομάδας, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός αποστολής. Μαζί του και ο Μιχάλης Καψής και ο συνονόματός του Κωνσταντίνου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν παλαιότερα προβλήματα τραυματισμών. Ταραλίδης, Βενετίδης, Πατσατζόγλου συμπληρώνουν την λίστα των απόντων για τον Νορβηγό τεχνικό.

Τα αρνητικά σερί

Όπως είναι αρκετά γνωστό, τουλάχιστον στο ελληνικό κοινό, ο Ολυμπιακός επιδιώκει να σπάει την "κατάρα" των εκτός έδρας αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εκδράμει 27 φορές εκτός συνόρων, ωστόσο δεν έχουν επιστρέψει ποτέ με τρεις βαθμούς, παρά τέσσερις με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Νορβηγοί, πάντως, δεν έχουν με τη σειρά τους κολακευτικά στατιστικά. Η νίκη επί του Ολυμπιακού "έσπασε" ένα αρνητικό σερί 17 αγώνων χωρίς τρίποντο, ενώ στο "Λέκερνταλ" έχουν να κερδίσουν οκτώ ματς στο τουρνουά.

Ο τελευταίος προσανατολίζεται σε σχήμα 4-4-2, με τον Ντάνι και τον Οκκά να βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή και τον Ριβάλντο να τους πλαισιώνει από πιο πίσω. Ο Γεωργάτος (ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος) φαίνεται πως θα μείνει εκτός βασικού σχήματος, με τον Μπουλούτ να επιτηρεί το αριστερό άκρο της άμυνας. Στα δεξιά ο Πάντος, ενώ στο κέντρο παραμένει ο Σούρερ με τον Ανατολάκη. Τέλος, τα του κέντρου μένουν αμετάβλητά, με Στολτίδη, Τουρέ και Καφέ, όπως και τα του τέρματος με τον επανακάμψαντα Νικοπολίδη.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρόζενμποργκ έδωσε το τελευταίο της επίσημο παιχνίδι την 1η του μήνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο Τρόντχαϊμ για την ίδια διοργάνωση (ήττα με 2-0), αφού η Tippeligaen είχε ολοκληρωθεί και την βρήκε στην έβδομη θέση, ύστερα από 13 συναπτά έτη πρωτιάς. Κατά συνέπεια, κρίνεται εύκολα σημαντική η συνέχεια στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, για μία ομάδα που θέλει να περισώσει τη φήμη που έχει κτίσει την τελευταία δεκαετία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Περ-Ματίας Χέγκμο αντιμετωπίζει ορισμένα χρόνια προβλήματα, όπως αυτά του Οριαν Μπεργκ (αστράγαλος), του Μίκα Κόπινεν (γόνατο) και του Ρόμπι Ράσελ (γόνατο). Ο Ντάνιελ Μπράατεν αντιμετωπίζει στομαχικές διαταραχές, ωστόσο θα αγωνιστεί, αφού έχει ακολουθήσει θεραπεία και αναμένεται να είναι έτοιμος.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ρόζενμποργκ: Ε. Γιόνσεν, Μπάσμα, Κβάρμε, Ρίσεθ, Ντόρσιν, Στραντ, Σολι, Σιέλμπρεντ, Μπράατεν, Στόρφλορ, Χέλσταντ
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Μπουλούτ, Στολτίδης, Καφές, Τουρέ, Ριβάλντο, Οκκάς, Ντάνι

Διαιτητής: Πολ Αλέρτς (Βέλγιο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK