Νηνεμία πριν τη φουρτούνα

Νηνεμία πριν τη φουρτούνα


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας, αλλά αρκέστηκε να παρακολουθήσει εκ του μακρόθεν το ποδοσφαιρικό τμήμα να επιστρέφει στις προπονήσεις μετά το ρεπό της Δευτέρας.

Παρών ήταν ασφαλώς και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, αλλά επίσης παρέμεινε βλοσυρός και αμίλητος, χωρίς την παραμικρή αναφορά προς τους παίκτες του για τη νέα γκέλα στο γήπεδο της Λιβαδειάς. Αυτή η ηρεμία θυμίζει μάλλον νηνεμία πριν την φουρτούνα και η αλήθεια είναι ότι οι δύο άνδρες είναι κάτι περισσότερο από φουρτουνιασμένοι μετά και το νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, που έφερε τον Παναθηναϊκό επτά βαθμούς πίσω από το κορυφαίο βαθμολογικό σκαλί.

Είναι σαφές ότι δεν αργεί η ημέρα που αμφότεροι θα απευθυνθούν στους ποδοσφαιριστές με διαφορετικό φυσικά αντικείμενο. Ο μεγαλομέτοχος θα καταστήσει σαφές ότι τα σχέδιά του είναι συνυφασμένα με την παρουσία του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο δε Ιταλός τεχνικός θα ανακοινώσει αγωνιστικά πλάνα απαλλαγμένα από το άγχος της καλοκαιρινής επένδυσης και απόντων αρκετών μεγάλων ονομάτων.

Χωρίς Παπαδόπουλο

Είπαμε ότι την Δευτέρα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν ολοκλήρωσε το δυνατό πρόγραμμα επανένταξης στην ομάδα, αλλά την Τρίτη ουσιαστικά σήκωσε απαγορευτικό για ενδεχόμενη επιστροφή του το Σάββατο. Οι ενοχλήσεις στον δικέφαλο δεν υποχώρησαν, αρκέστηκε σε ατομικό πρόγραμμα, χωρίς η κατάστασή του να επιτρέπει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για ανατροπή των δεδομένων και πλέον είναι αμφίβολη η συμμετοχή του ακόμη και στο παιχνίδι της Τρίτης με την Βέρντερ Βρέμης.

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι περίμενε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και μάλιστα με πρόθεση να τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα αντί του Ολισαντέμπε και τώρα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του. Το ενδεχόμενο να παραμείνει στον πάγκο ο Ολισαντέμπε παραμένει ισχυρό, με τους Γκέκα και Μάντζιο να διεκδικούν θέση στο πλευρό του Τόργκελε, αφού θα πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένο ότι με τον αποκλεισμό του Ιγκόρ Μπίσκαν, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει σε ένα σύστημα 4-4-2.

Πάντως στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού είναι και πάλι ο Αντονι Σέριτς και ο Νορντίν Βόουτερ, αλλά δεν αποκλείεται να μην γυρίσουν αμφότεροι στην βασική ενδεκάδα.
Ο κ. Μαλεζάνι σκέφτεται να διατηρήσει τον Φίλιππο Δάρλα στο αριστερό άκρο και σε αυτή την περίπτωση οι Σέριτς και Βόουτερ θα διεκδικήσουν τη θέση μπροστά του στην αριστερή πτέρυγα.

Σειρά εξετάσεων

Η έλλειψη φρεσκάδας και σπιρτάδας πάνω στις φάσεις ήταν η αφορμή για να υποβληθούν όλοι οι παίκτες του «τριφυλλιού» σε αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Τα αποτελέσματα θα εξεταστούν σε συνεργασία τεχνικής και ιατρικής ομάδας και ενδεχομένως να εκπονηθούν ειδικά προγράμματα σε περιπτώσεις που απαιτείται.

Κίνδυνος τιμωρίας

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κλήθηκε εκ νέου να απολογηθεί για επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν οπαδοί του, στο κέντρο της Λιβαδειάς. Βεβαίως στο περιεχόμενο της κλήσης δεν διευκρινίζεται ο τόπος των επεισοδίων, αλλά δεν μπορεί να είναι άλλος με δεδομένο ότι ουδέν επεισόδιο αναφέρθηκε πέριξ του γηπέδου. Σε κάθε περίπτωση οι «πράσινοι» απειλούνται με τιμωρία και με δεδομένο ότι είναι υπότροποι (το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών) ενδεχόμενη ποινή θα διπλασιαστεί. Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και μάρκετινγκ, αλλά και αποκλειστικός χειριστής των θεμάτων που έχουν να κάνουν με οργανωμένους οπαδούς, ξεκίνησε χθες σειρά επαφών με συνδέσμους (Athens Fans, Cockneys και ΠΑΛΕΦΙΠ), οι οποίες θα συνεχιστούν και σήμερα, στη διάρκεια των οποίων απευθύνθηκε στους εκπροσώπους σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και ευθέως μίλησε ακόμη και για αποκλεισμό συνδέσμων, εφ’ όσον διαπιστωθεί συμμετοχή μελών τους σε επεισόδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK