Νοσταλγεί ή όχι την Ελλάδα ο Ρομπέρτο;

Τι συμβαίνει τελικά με τον Ισπανό γκολκίπερ, το όνομα του οποίου “έπαιξε” ξαφνικά τον τελευταίο καιρό για τον... Ολυμπιακό; Θέλει να γυρίσει στη χώρα μας ή όχι;To Contra.grψάχτηκε στην Ισπανία και δίνει όλες τις απαντήσεις για τον Ρομπέρτο...

Νοσταλγεί ή όχι την Ελλάδα ο Ρομπέρτο;
roberto

Αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα ο Ρομπέρτο όταν έφευγε από τον Ολυμπιακό με προορισμό την Βαρκελώνη και αλλιώς τα βρήκε. Όταν γύρω στις αρχές Ιουνίου τον είχε πάρει τηλέφωνο ο Κίκε Φλόρες και του είχε πει ότι τον θέλει στην Εσπανιόλ, ο Ρομπέρτο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, πίεσε με τον τρόπο του τον Ολυμπιακό να δεχτεί την πρόταση των Καταλανών και έτσι μία μέρα προτού φύγει η ομάδα για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της στην Αυστρία, εκείνος πήρε το αεροπλάνο για την Βαρκελώνη.

Ο Ρομπέρτο πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού. Στα φιλικά τα πήγαινε μια χαρά, μέχρι που ξεκίνησε τα επίσημα και δέχτηκε έξι γκολ από την Σεβίλλη και δύο από την Μάλαγα. Με λίγα λόγια οκτώ γκολ σε δύο παιχνίδια!

Κάπου εκεί σταμάτησε και η εμπιστοσύνη του Φλόρες προς το πρόσωπό του, δίνοντας τελικά τα γάντια του βασικού στον πολύπειρο Ντιέγκο Λόπεθ (σ.σ. με θητεία σε Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ και Μίλαν). Για την ιστορία ο Λόπεθ έχει δεχτεί μία φορά τρία γκολ σε ένα ματς και αυτή ήταν στο 3-3 με την Εϊμπάρ.

Ξαφνικά λοιπόν κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια ότι ο Ρομπέρτο επικοινωνεί με φίλους του στην Ελλάδα και τους εκμυστηρεύεται πώς θέλει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό! Δηλαδή μετά από τρεις μήνες παρουσίας στην Εσπανιόλ, επιθυμεί να γυρίσει εκεί που όντως αισθανόταν βασιλιάς. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

ΟΝΤΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΡΕΝΤΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρομπέρτο ποτέ δεν έκοψε τους δεσμούς φιλίας με αρκετούς πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Άλλο όμως το να μιλάει μαζί τους γα θέματα της ομάδας και άλλο να τους διαμηνύει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στους “ερυθρόλευκους”. Υπάρχει μία διαφορά...

Το ότι στον Ολυμπιακό ένιωθε ότι τα είχε ζήσει όλα, είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία. Το είπε άλλωστε και στην επίσημη παρουσίασή του στην Εσπανιόλ, το έλεγε και όσες φορές είχε συναναστραφεί με τους Έλληνες δημοσιογράφους στα τελειώματα της θητείας του στο λιμάνι...

Στον Ολυμπιακό κατέκτησε πρωταθλήματα, έφτασε να παίζει μία πρόκριση στους “8” τουChampions Leagueμέσα στο Ολντ Τράφορντ, έγινε αρχηγός και έγινε ίνδαλμα στα μάτια του κόσμου της ομάδας.

Ο Ρομπέρτο έφυγε γεμάτος από την Ελλάδα. Έφυγε γνωρίζοντας ότι τα όσα έζησε στον Ολυμπιακό, δύσκολα θα τα ξαναζήσει κάπου αλλού.

ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

Όταν στα μέσα Ιουνίου “έσκασε” η πληροφορία ότι ο Ρομπέρτο πιθανότατα δεν θα πήγαινε καν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, όλα τα ρεπορτάζ συνέκλιναν στο ότι ο βασικός λόγος που ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του ήταν τα παιδιά του.

Οι δικές μας πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ρομπέρτο πράγματι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά του, αλλά από την άλλη ήταν τόσο ξενερωμένος με την κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο που πίστευε ότι είχε φτάσει η στιγμήνα ανοίξει τα φτερά του για... άλλες πολιτείες. Αν ερχόταν μία πρόταση από την Λίβερπουλ (σ.σ. οι “κόκκινοι” του Μερσεϊσάιντ είχαν ασχοληθεί με την περίπτωσή του), δεν θα την απέρριπτε. Ίσα-ίσα που ήθελε να πάει στηνPremier League.

Επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητά του ήταν να βρει μία ομάδα στην Ισπανία για να είναι κοντά στα παιδιά του. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, προτεραιότητά του ήταν να έφευγε από την Ελλάδα και να δοκίμαζε την τύχη του σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι τίτλοι τέλους του Ρομπέρτο με την ελληνική Σούπερ Λίγκα γράφτηκαν στο περιβόητο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 2 Μαρτίου. Τότε καθόταν στον πάγκο, αφού ο Σίλβα είχε προτιμήσει τον Καπίνο σε αυτό το ροτέισον που έκανε στον “άσο” σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Όταν είδε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να τα κάνει “γης μαδιάμ” και να διακόπτεται οριστικά το παιχνίδι, τότε εκεί έσβησανόλα. Και πριν από αυτό το ματς σκεφτόταν σοβαρά να αποχωρούσε, θεωρούσε ότι όντως είχε κλείσει ο κύκλος του στην Ελλάδα, αλλά μετά τα επεισόδια στην Τούμπα “υπεγράφη” ουσιαστικά το φινάλε του στην Ελλάδα. Είχε ξενερώσει, όπως και αρκετοί ακόμα, με όλα αυτά που ζούσε στη χώρα μας.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Νοσταλγεί την Ελλάδα ή όχι ο Ρομπέρτο; Θέλει να γυρίσει πίσω ή όχι; Από την Ισπανία δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, αυτό που προκύπτει είναι ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ξανακερδίσει θέση βασικού στην Εσπανιόλ.

Αν δεν τα καταφέρει, θα κοιτάξει να βρει ομάδα είτε στηνPrimera Division,είτε σε άλλο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η μπογιά του περνάει μια χαρά στο εξωτερικό. Ας ρωτήσετε την Ρόμα. Ας ρωτήσετε και άλλα κλαμπς στην Ιταλία.

Αν η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν τελείως διαφορετική, λογικάθα τον ενδιέφερε να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Με τις υπάρχουσες συνθήκες όμως φαντάζει απίθανο.Νομίζετε ότι δεν ενημερώνεται για όλα αυτά που συμβαίνουν (και) φέτος στην Ελλάδα; Ο παίκτης έφυγε ξενερωμένος από τη χώρα μας με όλα αυτά που είχαν γίνει πέρσι.

Πιστεύετε ότι θέλει να ξαναζήσει καταστάσεις ανάλογες με το “γίνεται – δεν γίνεται” ο τελικός του Κυπέλλου; Πιστεύετε ότι έχει καμία διάθεση να τρέχει στα αποδυτήρια για να μην έρθει σε επαφή με χούλιγκανς που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο;Ο Ρομπέρτο έκανε τα πάντα για να φύγει τον Ιούνιο. Είχε ενημερώσει σχετικά τον Ολυμπιακό, ο σύλλογος κατανόησε την απόφασή του και δεν του στάθηκε εμπόδιο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΝΟ

Πρέπει ναβάλουμε στο τραπέζι καικάτι άλλο που έχει τη σημασία του. Αν ο Ρομπέρτο διαγράψει από το μυαλό του όλα όσα έζησε ειδικά την τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα με τα επεισόδια, τις αναβολές και τις διακοπές του πρωταθλήματος, πάρει το αεροπλάνο για τη χώρα μας και ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα, τότε τι θα γίνει με τον Καπίνο;

Ο Ολυμπιακός στηρίζει πολλά στο project με τονΣτέφανο. Οπότε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Στον Ρομπέρτο άρεσε η ζωή στην Ελλάδα, έφτιαξε το όνομά τουστον Πειραιά, αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός τού ανέβασε τις μετοχές,αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που τον νοιάζει είναι να ξανακερδίσει τη θέση του στην Εσπανιόλ. Κι όπως αναφέραμε και παραπάνω, αν δεν τα καταφέρει, τότε το καλοκαίρι θα ζυγίσει τα πράγματα και θα αποφασίσειαν θα είναι καλύτερο για τον ίδιο να μείνειστη Βαρκελώνη ή ναψαχτεί για άλλο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρομπέρτο ξεπέρασε τη Μάρτα και βρήκε νέο αμόρε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK