Ντόρτμουντ και Νάπολι έπιασαν την Άρσεναλ

Τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του 6ου ομίλου μετά τα μεγάλα διπλά που πανηγύρισαν η Ντόρτμουντ στο Λονδίνο και η Νάπολι στη Μασσαλία με το ίδιο μάλιστα σκορ (2-1).

Ντόρτμουντ και Νάπολι έπιασαν την Άρσεναλ

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 1-2

(41' Ζιρού - 16' Μεχιταριάν, 82' Λεβαντόφσκι)

Η Ντόρτμουντ ήξερε τι ζητούσε και πώς να το πάρει στο βροχερό Λονδίνο. Δεν παρουσιάστηκε όσο εντυπωσιακή ήταν σε άλλα παιχνίδια της, επεβλήθη ωστόσο της Άρσεναλ με τον τρόπο που επέλεξε να αγωνιστεί. Σαφέστατα και ευνοήθηκε από το λάθος του Ράμσεϊ, το οποίο κατέληξε στο γκολ του Μεχιταριάν για το 1-0 στο 16', ωστόσο δούλεψε πολύ μεσοαμυντικά και έκοψε το ρυθμό της Άρσεναλ, κρατώντας την μακριά από την εστία του Βαϊντενφέλερ.

Βέβαια η ομάδα του Βενγκέρ δεν είναι κάποια εξ αυτών που δεν κάνουν ευκαιρίες. Σπατάλησε μια - δυο, αλλά ο Ζιρού δεν συγχώρησε την ασυνεννοησία Βαϊντεφέλερ και Χούμελς στη μικρή περιοχή και στο 41' ισοφάρισε. Το 1-1 δούλεψε εις βάρος του... θεάματος. Αμφότερες Άρσεναλ και Ντόρτμουντ θέλησαν πρώτα να προφυλαχτούν και έπειτα να επιτεθούν, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες της ισοπαλίας να αυξάνονται όσο περνούσε ο χρόνος. Ιδίως από τη στιγμή που στο 69' το σουτ του Καθόρλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έμελλε ωστόσο ο Λεβαντόφσκι στο 82' να ορίσει τη μοίρα του αγώνα στο "Εμιρέιτς". Αμαρκάριστος ο Πολωνός φορ, δεν συγχώρησε την αμυντική αδράνεια των "κανονιέρηδων" και σκόραρε με ωραίο τελείωμα. Με Μπέντνερ και Νιαρμπί να επιλέγονται από τον Βενγκέρ για να γυρίσουν το ματς από τον πάγκο, η Άρσεναλ δεν είχε τύχη να διευρύνει το αήττητο σερί των δώδεκα αγώνων, ανήμερα των 63ων γενεθλίων του Αλσατού.

Άρσεναλ: Στσέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι (89' Νιαμπρί), Αρτέτα, Ουίλσιρ (58' Καθόρλα), Ράμσεϊ (86' Μπέντνερ), Οζίλ, Ζιρού

Ντόρμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκροσκρόιτζ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (66' Ομπαμεγιάν), Μεχιταριάν (66' Χόφμαν), Ρόις (87' Παπασταθόπουλος), Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ και Νάπολι έπιασαν την Άρσεναλ

Μαρσέιγ - Νάπολι 1-2

(86' Α.Αγιού - 42' Καγεχόν, 67' Σαπάτα)

Η αποστολή της Νάπολι αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη απ' όσο αναμενόταν. Η Μαρσέιγ ήθελε εξίσου τη νίκη, μετρώντας ήδη δυο ήττες ως εδώ, αλλά δεν ήξερε πώς να την κατακτήσει. Αντίθετα η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, στημένη προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις αργές αμυντικές αντιδράσεις των Μασσαλών, σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και δεν κινδύνευσε.

Προτού μάλιστα ο Καγεχόν εκθέσει τον Φανί και ανοίξει το σκορ (φωτο), με το όγδοο γκολ του σε δώδεκα παιχνίδια Champions League, οι "παρτενοπέι" είχαν τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες για να προηγηθούν έχοντας κινητήριο μοχλό τον Μέρτενς και τον Ιγκουαΐν να χάνει τετ α τετ. Μετά το 1-0 του 41' το έργο της Νάπολι έγινε πολύ πιο εύκολο. Η Μαρσέιγ, εγκλωβισμένη επιθετικά, απείλησε μόνο με τον Παγέ στο 52'. Ήταν εμφανής η αδυναμία της να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ρέινα, την ίδια στιγμή που ο Σαπάτα στο 67', αφού ήρθε από τον πάγκο, εκτέλεσε με πανέμορφο πλασέ τον Μανταντά.

Η δουλειά είχε γίνει πια για την ιταλική ομάδα, η οποία χάρη και στο φρεκάρισμα του Μπενίτεθ από τον πάγκο, με Μέστο και Ινσίνιε, δεν κόπιασε να εξασφαλίσει το διπλό, παρά το γκολ του Αντρέ Αγιού στο 87'. Για τη Μαρσέιγ, που έμεινε στο μηδέν μετά από τρία ματς, ήταν η πέμπτη ήττα από ιταλική ομάδα στα επτά τελευταία παιχνίδια.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Φανί (53' Αμπνταλά), Ντιαβαρά, Ενκουλού, Μορέλ, Ρομαό, Σερού, Παγέ (71' Τοβέν), Βαλμπιενά, Α.Αγιού, Ζινιάκ (77' Ζ.Αγιού)

Νάπολι: Ρέινα, Μάτζιο, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Αρμέρο, Μπεράμι, Ινλέρ, Καγεχόν, Χάμσικ (84' Ινσίνιε), Μέρτενς (76' Μέστο), Ιγκουαΐν (58' Σαπάτα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK