O 21χρονος παίκτης της Ντόρτμουντ που κόβει την μπάλα μετά από 9 εγχειρήσεις

O Ντάριο Σκουντέρι είδε το αριστερό πόδι του να διαλύεται και να συναρμολογείται από την αρχή. Δεν άντεξε άλλο πόνο.

O 21χρονος παίκτης της Ντόρτμουντ που κόβει την μπάλα μετά από 9 εγχειρήσεις

Συνήθως οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κόβουν τη μπάλα νωρίς χαρακτηρίζονται είτε από κορεσμό από το άθλημα και αποστροφή προς τις δύσκολες συνθήκες του πρωταθλητισμού ή από απανωτούς τραυματισμούς, όταν το σώμα δηλαδή, δεν αντέχει πια να εμφανιστεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου και να αντέξει την καταπόνηση ενός αγώνα. Ο Ντάριο Σκουντέρι, είναι μια κατηγορία μόνος του. Ο 21χρονος Σκουντέρι σταμάτησε το ποδόσφαιρο, για να μείνει αρτμελής, για να λυτρωθεί από τον πόνο. Ο παίκτης που ανήκει στο δυναμικό της Ντόρτμουντ, αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 21 ετών. Τρία χρόνια πριν, σε ματς της Ντόρτμουντ με τη Λέγκια Βαρσοβίας για το UEFA Youth League, έπαθε κάτι που δεν ήταν απλά τραυματισμός, ήταν μίνι ταινία τρόμου σε ρεαλιστικό σκηνικό.

"Ήταν ο χειρότερος τραυματισμός που θα μπορούσε να συμβεί σε άνθρωπο. Όλοι οι μύες, όλες οι αρθρώσεις του αριστερού ποδιού του είχαν διαλυθεί" είχε πει ο χειρούργος της ομάδας Μίκαελ Στρόμπελ, ο άνθρωπος που ανέλαβε την περίπτωση του νεαρού Ιταλού.

Ο Σκουντέρι κατάφερε να πατήσει ξανά σε αγωνιστικό χώρο, ύστερα από εννέα εγχειρήσεις και 700 ημέρες αποθεραπείας(!). Τον Αύγουστο του 2018, ο Ιταλός μέσος επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Ντάριο όμως δεν άντεχε πια, το πόδι του είχε διαλυθεί και συναρμολογηθεί από την αρχή, το σώμα του δεν ήταν πια το ίδιο μέσα στο γήπεδο."Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Το ποδόσφαιρο ήταν το όνειρο μου και έδωσα τα πάντα για να το κάνω πραγματικότητα. Όμως η Ντόρτμουντ είναι η οικογένεια μου και ανυπομονώ να κάνω κάτι καινούριο". Ο Σκουντέρι, με την υποστήριξη της Μπορούσια, ξεκίνησε σπουδές sports management και ήδη ακούγεται πως η διοίκηση της ομάδας εξετάζει το ενδεχόμενο να του προσφέρει ένα νέο ρόλο στο ποδόσφαιρο, δίχως άλλο πόνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK