Ο απόλυτος πρωταγωνιστής με το λαμπρό μέλλον, οι ευκαιρίες φεύγουν, όμως εκείνος έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά

Ανεβαίνει τα σκαλοπάτια με ταπεινότητα και συνέπεια και μία μέρα ξυπνά ως ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης.

(AP Photo/Dave Thompson)
(AP Photo/Dave Thompson) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League για άλλη μία φορά και σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτό οφείλεται στον τερματοφύλακά της. Η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε πολύ την "Βασίλισσα" όμως υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο και εν προκειμένω, στο Αντρέι Λούνιν.

Ο Ουκρανός πορτιέρε όχι απλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για έναν τέτοιο απαιτητικό αγώνα, αλλά κατόρθωσε να αναδειχθεί σε ήρωα με τις δύο τρομερές επεμβάσεις πέναλτι, αλλά και με την συνολική απόδοσή του στο χορτάρι. Οι εικόνες των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίζουν μέσα στο Έτιχαντ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν πραγματικό γεγονός χωρίς εκείνον. Ωστόσο, καλό θα ήταν να εστιάσουμε στην μεγάλη εικόνα.

Από που προέκυψε ο Λούνιν;

Ο 25χρονος τερματοφύλακας ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ουκρανία με την Ντνίπρο και αργότερα παραχωρήθηκε στην Ζόρια Λουχάνσκ. Οι εμφανίσεις του τράβηξαν το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνη τον απέκτησε. Βέβαια, ακόμη δεν ήταν έτοιμος και ξεκίνησαν οι δανεισμοί προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία.

Μετά από τα περάσματά του σε σε Λεγανές, Βαγιαδολίδ και Οβιδιέδο, ο Ουκρανός μάζεψε όση γνώση και ερεθίσματα μπορούσε και περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία. Ο τραυματισμός του Κουρτουά, έφερε τον Κέπα της Τσέλσι στην Ρέάλ, ωστόσο το ρήγμα είχε γίνει ήδη. Η θέση για τα γκολποστ είχε μπει σε δημοπρασία και ο καλύτερος θα διεκδικούσε φανέλα βασικού.

Ο Λούνιν δεν φοβήθηκε και αγωνίστηκε όπως εκείνος γνωρίζει. Προτού έρθει ο επαναληπτικός αγώνας με την Σίτι ο 25χρονος είχε ήδη προλάβει να κάνει 22 εμφανίσεις μετρώντας παράλληλα 12 clean sheets. Νομοτελειακά, η σκληρή δουλειά, το ταλέντο σε συνδυασμό με το ταλέντο θα φέρει αποτελέσματα. Η ευκαιρία υπήρξε και ο ίδιος δεν κοίταξε πίσω. Είδε κατάματα την τρομερή ομάδα του Γκουαρντιόλα και ανταποκρίθηκε στο έπακρο.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρεάλ και στην κακή της μέρα μπορεί να γράφει ιστορία: Τα αδιανόητα νούμερα των τελευταίων 14 σεζόν

O Capitano απέδειξε την αξία του, ξεπέρασε Μουρίνιο και δίκαια ανταμείβεται με νέο συμβόλαιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK