Ο Αρτέτα συνιστά υπομονή, in Arteta we trust λοιπόν και το ταβάνι μόλις ψήλωσε για την Άρσεναλ

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε ειλικρινά μεταφέροντας ένα απλό μήνυμα, η ομάδα μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο Αρτέτα συνιστά υπομονή, in Arteta we trust λοιπόν και το ταβάνι μόλις ψήλωσε για την Άρσεναλ
(AP Photo/Matt Dunham), (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) (AP)

Μετά τον πικρό αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου, ο Μικέλ Αρτέτα θέλησε να να στείλει ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Άρσεναλ και επί της ουσίας τους ζήτησε κάτι απόλυτα λογικό, υπομονή και εμπιστοσύνη.

Είναι αλήθεια πως οι "Κανονιέρηδες μέσα σε δύο σεζόν σταμάτησαν να ανεβαίνουν κανονικά τα σκαλοπάτια και αντιθέτως "κάλπαζαν" ανηφορικά. Μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δεν αργεί να γίνει το κακό και ένα γλίστρημα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Η Άρσεναλ πέτυχε πολλά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είχε τον χρόνο να σταματήσει και να δει την αντανάκλασή της στο νερό αυτά τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο ίδιος ο Αρτέτα δήλωσε μεταξύ άλλων: "Δεν έχουμε παίξει στη διοργάνωση εδώ και επτά χρόνια, δεν έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση εδώ και 14 χρόνια. Υπάρχει λόγος γι' αυτό και θέλουμε να τα κάνουμε όλα γρήγορα. Γρήγορα, σούπερ γρήγορα σε μια σεζόν και αφού είχαμε την ικανότητα και την ποιότητα να είμαστε στον ημιτελικό, γιατί τα περιθώρια ήταν πολύ μικρά"

"Αλλά αυτά τα περιθώρια μερικές φορές προέρχονται από κάτι άλλο, που ίσως δεν έχουμε ακόμα. Πρέπει να το μάθουμε, αν κοιτάξετε ιστορικά, όλοι οι σύλλογοι για να φτάσουν σε συγκεκριμένα στάδια, τους πήρε επτά, οκτώ, σε κάποιους από αυτούς 10 χρόνια για να το κάνουν".

Η ομάδα φυσικά και δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιου είδους αγώνες. Το Champions League είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση και η διάκριση σε αυτό τον θεσμό δεν καθορίζεται από τους ίδιους "κανόνες" ενός εγχώριου πρωταθλήματος. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου απέδειξαν φυσικά για άλλη μία φορά πως η φανέλα παίζει τεράστιο ρόλο, αλλά απέδειξαν επίσης ξανά πως διαθέτουν το know how.

Η Άρσεναλ είχε μείνει τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία πίσω, όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Καλύπτει τον χαμένο χρόνο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ούτως ώστε στο μέλλον όντως να θεωρηθεί αποτυχία ο φετινός αποκλεισμός από την διοργάνωση...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κλοπ θέλησε να ξυπνήσει μνήμες από την επική ανατροπή με Μπαρτσελόνα

Τέλος η σεζόν για την Άρσεναλ; Η ατυχία με την Ρεάλ και ο δικός της αποκλεισμός την οδηγούν νομοτελειακά εκτός στόχων

News 24/7

24MEDIA NETWORK