Ο Χάλαντ καθάρισε με το "10άρι" που δεν έχει πάρει ο Ρονάλντο

Ο Έρλινγκ Χάλαντ σαρώνει τα πάντα και ήταν αδύνατο να μην μπει στο κλειστό κλαμπ όσων έχουν πάρει το "10άρι" της Equipe. Ο CR7 δεν έχει βαθμολογηθεί ποτέ με τέτοιο βαθμό από το προαναφερθέν Μέσο.

Sky Sports flash interview
Sky Sports flash interview TV SCREENSHOT SKY SPORTS

Ο Έρλινγκ Χάλαντ από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Μάντσεστερ "σπάει" το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Η εμφάνισή του όμως στο ντέρμπι του Μάντσεστερ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Νορβηγός επιθετικός κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Μάικλ Όουεν ο οποίος έκανε το 3ο του χατ τρικ στο 48ο του ματς στην Premier League, ενώ ο Χάλαντ μόλις στο 8o, ο υψηλόσωμος σταρ θα μείνει στην ιστορία και για ακόμα έναν λόγο.

H εφημερίδα Equipe, η οποία φημίζεται για το πόσο αυστηρή είναι στις βαθμολογίες που δίνει στους ποδοσφαιριστές, βαθμολόγησε τον άσο της Σίτι με το απόλυτο 10. Είναι η 14η φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από την ημέρα ίδρυσης της γαλλικής εφημερίδας.

Οι πρώτοι της απαιτητικής λίστας της Equipe

Τα πρώτα 10αρια δόθηκαν στο ίδιο ματς. Ο επιθετικός Φρανκ Σοζί και ο τερματοφύλακας Μπρούνο Μαρτίνι βαθμολογήθηκαν με "10" στο ματς της Γαλλίας με την Ελλάδα για τον τελικό του ευρωπαϊκού Κ21 που οι "τρικολόρ" επικράτησαν 3-0. Ο πρώτος πέτυχε 2 γκολ και ο δεύτερος κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Πέρασαν 6 χρόνια για να ξαναβάλει η γαλλική εφημερίδα το "10αρι" της. Αυτό έγινε για χάρη του Ρώσου, Όλεγκ Σαλένκο ο οποίος σκόραρε 4 γκολ στην αναμέτρηση με το Καμερούν για το Μουντιάλ του 1994.

Το 1997 ο Δανός γκολκίπερ, Λαρς Γουίντφελντ έγινε ο 2ος τερματοφύλακας στην ιστορία που παίρνει το πολυπόθητο "10" στο παιχνίδι της δανέζικης Άαρχους κόντρα Ναντ για το Uefa Cup.

Πέρασαν 13 χρόνια μέχρι η Equipe να ξαναβάλει "10αρι". Αυτή τη φορά ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκείνος που τους ανάγκασε να δώσουν το 10/10, καθώς ο Αργεντινός "μάγος" στο ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Άρσεναλ για το Champions league σημείωσε 4 γκολ. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Μέσι απασχόλησε ξανά το Μέσο λόγω της μεγάλης του εμφάνισης κόντρα στην Λεβερκούζεν σε ένα ματς που σκόραρε πέντε φορές.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Στον κρίσιμο ημιτελικό της Ντόρτμουντ με την Ρεάλ το 2013. Ο Πολωνός επιθετικός σημείωσε 4 γκολ, οδηγώντας την ομάδα της Βεστφαλίας στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η βραζιλιάνικη φινέτσα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Πρώτος χρονικά ήταν ο Κάρλος Εντουάρντο ο οποίος το 2014 με την φανέλα της Νις κόντρα στην Γκινγκάμπ πέτυχε χατ τρικ στο ημίχρονο. Τον ακολούθησε χρονικά ο Βραζιλιάνος σταρ, Νεϊμάρ ο οποίος κόντρα στην Ντιζόν το 2018. Τρίτος Βραζιλιάνος της λίστας είναι ο Λούκας Μόουρα ο οποίος με τη φανέλα της Τότεναμ έκανε το ματς της ζωής του σημειώνοντας 3 γκολ στο β' ημίχρονο της ρεβάνς κόντρα στον Άγιαξ στέλνοντας τα ''σπιρούνια'' στον τελικό.

Το εμφατικό 7-2 της Μπάγερν κόντρα στην Τότεναμ και τα 4 γκολ του Γκνάμπρι του έδωσαν το "10".

Τελευταίος πριν τον Χάλαντ ήταν ο Εμπαπέ. Το αντίπαλο δέος του Νορβηγού σε ματς της Γαλλίας κόντρα στο Καζακστάν το 2021 σημείωσε 4 γκολ και έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην ειδική αυτή λίστα.

Ο "μάγος" Τάντιτς και ο "κέρβερος" Λαφόντ οι 2 χωρίς χατ τρικ τον 21ο αιώνα

Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό στον 21ο αιώνα ήταν στις 5 Μαρτίου του 2019 όταν ο Άγιαξ ταξίδεψε στην Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ στη ρεβάνς του 1-2. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Αίαντας κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να ανατρέψει το εις βάρος του και επικράτησε 1-4. Ο Ντούσαν Τάντιτς εκείνη την μέρα θα τη θυμάται για πάντα για πολλούς λόγους . Τελείωσε το ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ και ήταν αλάνθαστος με την Equipe να τον βαθμολογεί με "10".

Η δεύτερη φορά ήταν την περασμένη σεζόν και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου 2022 στο ματς μεταξύ της Ναντ και Παρί. Εκεί οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-1. Τότε, η γαλλική εφημερίδα έδωσε το "10άρι" στον γκολκίπερ, Αλμπάν Λαφοντ της Ναντ ο οποίος τελείωσε το ματς με 8 σπουδαίες αποκρούσεις εκ των οποίων η μία ήταν πέναλτι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK