Ο Χέικο Χέρλιχ θα χάσει το restart της Bundesliga για τον πιο αστείο λόγο

Η Βundesliga θα γίνει η πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική λίγκα που επιστρέφει στα γήπεδα, το σαββατοκύριακο. Ο Χέικο Χέρλιχ δεν θα κάνει ντεμπούτο με την Άουγκσμπουργκ, γιατί ήθελε να πλύνει τα δόντια του.

Ο Χέικο Χέρλιχ προσελήφθη από την Άουγκσμπουργκ στις 10/3. Δεν πρόλαβε να κάνει ντεμπούτο, λόγω κορονοϊού. Δεν θα κάνει, ούτε στο restart της Bundesliga.
Ο Χέικο Χέρλιχ προσελήφθη από την Άουγκσμπουργκ στις 10/3. Δεν πρόλαβε να κάνει ντεμπούτο, λόγω κορονοϊού. Δεν θα κάνει, ούτε στο restart της Bundesliga. AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Λίγες ώρες έμειναν για να γίνει πραγματικότητα η επιστροφή της πρώτης εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών λιγκών ποδοσφαίρου στα γήπεδα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ώστε να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-20.

Προφανώς και η Βundesliga γίνεται το πείραμα που θα παρακολουθήσουν στενά όλα τα άλλα πρωταθλήματα του πλανήτη -δηλαδή, αυτά που προχώρησαν σε διακοπή των εργασιών τους λόγω κορονοϊού. Το restart περιλαμβάνει το Revierderby (Ντόρτμουντ-Σάλκε, Σάββατο 16/5, 16.30) και τη χρήση ειδικού app, μέσω του οποίου οι φαν θα ενημερώνουν τους παίκτες για τα συναισθήματα τους.

Αυτό που δεν θα περιλαμβάνει είναι ο προπονητής της Άουγκσμπουργκ, Χέικο Χέρλιχ, ο οποίος τιμωρήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή, για τον πλέον αστείο λόγο.

Πρώτα να σου πω ότι στα μέτρα που πήρε η Bundesliga, προκειμένου να μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά, ήταν η απομόνωση των μελών κάθε ομάδας σε ξενοδοχείο, για μια εβδομάδα πριν την επανεκκίνηση. Είχε ξεκαθαριστεί πως σε αυτό το διάστημα δεν θα μπορούσαν να 'χουν την παραμικρή επαφή με τον έξω κόσμο. Οι διαδρομές τους θα ήταν από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και πίσω.

Η Άουγκσμπουργκ παίζει με την Βόλφσμπουργκ το Σάββατο 16/5, εντός έδρας και αυτό επρόκειτο να είναι το πρώτο ματς του Χέρλιχ, ως κόουτς των γηπεδούχων. Προφανώς και ο 48χρονος ήταν μεταξύ αυτών που έπρεπε να τιμήσουν την καραντίνα. Ξέμεινε όμως, από οδοντόκρεμα και 'πετάχτηκε' στο πλησιέστερο κατάστημα για να αγοράσει μία. “Μολονότι έλαβα όλα τα μέτρα υγιεινής, προκειμένου να βγω από το ξενοδοχείο και για να επιστρέψω, χωρίς να δημιουργηθεί θέμα, έκανα λάθος. Που δεν μπορώ να το πάρω πίσω. Δεν συμπεριφέρθηκα ως παράδειγμα προς μίμηση, για την ομάδα μου και το κοινό και ως εκ τούτου θα 'χρεωθώ' τις συνέπειες” που θα αρχίσουν με την απουσία του από τη σημερινή προπόνηση και θα ολοκληρωθούν με αυτήν από το παιχνίδι. Βασικά, θα ολοκληρωθούν όταν κάνει δυο τεστ για Covid-19 και βγουν και τα δύο αρνητικά, βάσει του τι έχει υπογραφεί μεταξύ της Bundesliga και της κυβέρνησης της Γερμανίας -ως πρωτόκολλο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK