Ο Χίτσκοκ υπέγραψε την ανατροπή της... 50ετίας!

Η Ιαπωνία έφτασε μία ανάσα από το να γράψει ιστορία όταν προηγήθηκε 2-0 κόντρα στο φαβορί Βέλγιο όμως τελικά ήταν οι "κόκκινοι διάβολοι" που έκαναν το ρεκόρ με ολική ανατροπή μέσα σε ένα ημίχρονο!

elgium's Nacer Chadli, center, scores his third side goal during the round of 16 match between Belgium and Japan at the 2018 soccer World Cup in the Rostov Arena, in Rostov-on-Don, Russia, Monday, July 2, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar)
elgium's Nacer Chadli, center, scores his third side goal during the round of 16 match between Belgium and Japan at the 2018 soccer World Cup in the Rostov Arena, in Rostov-on-Don, Russia, Monday, July 2, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Αυτά που δεν συμβαίνουν ούτα στα παραμύθια και στις κινηματογραφικές ταινίες, συμβαίνουν αυτό το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. Και το βράδυ της Δευτέρας είδαμε ένα ματς που δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ καθώς γράφτηκε η ιστορία και με χρυσά αλλά και με "μαύρα" γράμματα.

Και αυτό γιατί η Ιαπωνία βρέθηκε να προηγείται 2-0 με τα εκπληκτικά γκολ των Χαραγκούτσι και Ινούι στο 48' και στο 52', ωστόσο η πρόκριση χαμογέλασε στους Βέλγους και μάλιστα χωρίς το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Μείωσαν στο 69' από το... πουθενά με κεφαλιά του Βερτόνχεν (δεν έκανε σωστή εκτίμηση της πορείας της μπάλας ο Ιάπωνας κίπερ), ισοφάρισαν στο 72' με κοντινη κεφαλιά του Φελαϊνί ενώ η νίκη-πρόκριση ήρθε για αυτούς στο 94', όταν με τέσσερα αγγίγματα της μπάλας μετέφεραν τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση μέχρι να τη στείλει στα δίχτυα ο Τσαντλί.

Το γκολ μάλιστα αυτό στο 94' ήταν ιστορικό καθώς έκανε την Ιαπωνία να είναι η μοναδική ομάδα που αποκλείεται σε 90λεπτο αγώνα Μουντιάλ έχοντας προηγηθεί 2-0 ενώ συνολικά πρέπει να πάμε 48 χρόνια πίσω για να βρούμε ομάδα που προηγήθηκε 2-0 και έχασε το παιχνίδι.

Αυτή ήταν η Αγγλία που στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1970 απέναντι στη Δυτική Γερμανία πήρε προβάδισμα με 2-0 (31 Μάλερι, 49' Πίτερς) αλλά έπεσε θύμα ανατροπής: οι Δυτικογερμανοί ισοφάρισαν πριν τη λήξη του 90λεπτου με τους Μπεκενμπάουερ (68') και Ζέλερ (82') και πήραν την πρόκριση στην παράταση με γκολ του Γκερντ Μίλερ στο 108'!

News 24/7

24MEDIA NETWORK