Ο Δήμος Αχαρνών είπε ναι στο σχέδιο για το νέο προπονητικό κέντρο

Η έγκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απομένει για να αρχίσουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ. Την Παρασκευή ο Δήμος Αχαρνών παραχώρησε τη σχετική έκταση. Το Contra.gr σας προσφέρει φωτογραφίες του ονείρου της Ενωσης.

Ο Δήμος Αχαρνών είπε ναι στο σχέδιο για το νέο προπονητικό κέντρο
Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα της ανέγερσης του νέου προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στο Μενίδι. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών, παρουσία του Ντέμη Νικολαϊδη, ενέκρινε με ψήφους 23-1 την παραχώρηση στην ΠΑΕ έκτασης 120 στρεμμάτων στην περιοχή Λεκάνες.

H επένδυση της ΑΕΚ στην περιοχή θα είναι πολύ μεγάλη. Όπως τόνισε ο Ντέμης Νικολαϊδης το ποσό της επένδυσης ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ έτσι ώστε να κατασκευαστούν 8 γήπεδα (το 1 με κερκίδες) και φυσικά ό,τι άλλο χρειάζεται (κεντρικό κτίριο, κτλ). Η έκταση παραχωρείται στην ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επόμενα 20 χρόνια με όψιον ανανέωσης άλλα 20. Η ΑΕΚ θα έχει την υποχρεώση να καταβάλλει μηναίως 10000 ευρώ συν την αυξομείωση του πληθωρισμού.

Από τα 8 γήπεδα, τα 5 θα ανήκουν στην ΑΕΚ και τα 3 στο Δήμο ενώ η Ενωση θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το γήπεδο με τις κερκίδες 1 ή 2 φορές την εβδομάδα. Ο Νικολαϊδης αποκάλυψε ότι η ΠΑΕ σκέφτεται την ανέγερση αθλητικού σχολείου στην περιοχή όπου θα χτιστεί στο αθλητικό κέντρο.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της ανέγερσης του αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ ήταν δεύτερο στην ατζέντα. Ο Νικολαϊδης κλήθηκε στην αίθουσα στις 21:20 (είχε φτάσει στις 20:10) και βγήκε από αυτήν στις 22:40. Σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι συντάχθηκαν με τις απόψεις του (εκτός από έναν) και το όλο κλίμα ήταν ήρεμο και πολιτισμένο.

Το project στους συμβούλους ανέλαβε να αναλύσει η αρχιτέκτονας Ρία Ξένου Βογιατζή η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: " Αφορμή για την χωροθέτηση του προπονητικού κέντρου δόθηκε από το γεγονός ότι θέλαμε να ενώσουμε το παρόν και το μέλλον με το παρελθόν, την Αθήνα με την Κωνσταντινούπουλη. Για αυτό σύμφωνα με τα σχέδια μας ο κεντρικός άξονας του κέντρου και η χωροθέτησή του θα ενώνει ιδεατά την Αθήνα με την Κωνσταντινούπολη ".

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Στριφτός επεσήμανε: " Η απόφαση πάρθηκε επ’ ωφελεία του Δήμου αλλά και επ’ ωφελεία της ΑΕΚ. Οι Λεκάνες είναι μία αναξιοποίητη περιοχή και παρουσιάζεται μία ευκαιρία να αξιοποιηθεί. Απομένει και η έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αν την πάρουμε θα πάψει η έκταση να είναι επίδικη (διεκδικείται από το Δήμο και το Κράτος) ".

Μετά το πέρας της συνεδρίασης μίλησε στους δημοσιογράφους η Λούση Μπάρλου (κόρη του αείμνηστου Λουκά Μπάρλου) που είναι η γενική manager του project. " Μετά τη θετική έκβαση της ψηφοφορίας, θα ξεκινήσουν οι τυπικές διαδικασίες για την έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είμαστε ικανοποιημένοι.» Οταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει ότι συνεχίζει το έργο του πατέρα της (επί ημερών του κατασκευάστηκε η σκεπαστή) είπε: " Το έργο του πατέρα μου ήταν όντως σημαντικό. Και αυτό όμως είναι εξίσου σημαντικό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK