Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα, η Μάντσεστερ Σίτι οφείλει απλά να οδηγήσει ευθεία χωρίς να... βαρέσει "κανονιά" το λάστιχο

Τα νέα δεδομένα ξεκαθάρισαν το τοπίο, όμως οι δύο εναπομείναντες μονομάχοι της Premier League θα κληθούν να αποδείξουν πως η συνέπεια δεν τους φοβίζει.

Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα, η Μάντσεστερ Σίτι οφείλει απλά να οδηγήσει ευθεία χωρίς να... βαρέσει "κανονιά" το λάστιχο
(AP Photo/Rui Vieira), (AP Photo/Ian Walton) (AP)

Η Μάντσεστερ Σίτι πλέον μπορεί να αισθάνεται ακόμα περισσότερο αυτοπεποίθηση. Η ήττα της Λίβερπουλ από την Έβερτον ουσιαστικά απομόνωσε τους "Πολίτες" σε ένα ρινγκ με την Άρσεναλ για τον τίτλο και σε συνδυασμό με το ελαφρύ τους προβάδισμα, είναι στο χέρι του Γκουαρντιόλα και των παικτών του να αποκτήσουν τον τίτλο.

Η ομάδα του Πεπ έχει αποδείξει επανειλημμένα πως έχει την ικανότητα και την εμπειρία να κλείνει πολύ δυνατά τις σεζόν στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος. Ακόμα και όταν είχε μείνει πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου στο παρελθόν, τα μοναδικά της σερί νικών είχαν αποδειχθεί αρκετά για την κατάληψη της κορυφής. Αναμφίβολα η ομάδα του Μάντσεστερ έχει το πάνω χέρι και απομένει μόνο να δείξει αποφασιστικότητα και δύναμη ώστε να αναδειχθεί νικήτρια.

Από την άλλη μεριά, η Άρσεναλ φέτος εξελίχθηκε σε σχέση με την περσυνή της έκδοση. Ανέβηκε επίπεδο σαν ομάδα, ωρίμασε και απέκτησε περισσότερη ποιότητα με τις προσθήκες. Η έλλειψη ενός καταλυτικού σέντερ φορ τις έχει στοιχήσει την πρωτιά, όμως το γεγονός πως θα διεκδικήσει, από ότι φαίνεται, το πρωτάθλημα μέχρι τέλους αποδεικνύει πως η βελτίωση ήταν θεαματική. Βέβαια, αυτό ίσως να μην είναι αρκετό απέναντι στην υπερομάδα που κατέκτησε το τρεμπλ την προηγούμενη σεζόν.

Οι δύο αυτοί μονομάχοι δεν θα έρθουν αντιμέτωποι για να λύσουν τις διαφορές τους. Συνεπώς, η ομάδα που θα δείξει συνέπεια και δεν θα "γλιστρήσει" όπως η Λίβερπουλ θα είναι και εκείνη που θα πανηγυρίσει.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαδρίτη κοιτάζει Τζακ Γκρίλις και ο Πεπ γνωρίζει τι οφείλει να πράξει

Η απόλυτη αντίφαση: Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να αρπάξει τρομερό επιθετικό "νεόπλουτης" ομάδας που δυσκολεύεται, το δώρο στον Τσάβι θα 'ναι ακριβό

News 24/7

24MEDIA NETWORK