Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί έχει ανάγκη τα γκολ του Χασάν

Η δεινότητα στο σκοράρισμα του 33χρονου Μαροκινού συνιστά ανάγκη για τον Ολυμπιακό. Για να εξασφαλιστεί ωστόσο η συνέχειά της, η παραμονή του Χασάν μοιάζει με μονόδρομο.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Αχμέντ Χασάν πανηγυρίζουν σε γκολ του Ολυμπιακού
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Αχμέντ Χασάν πανηγυρίζουν σε γκολ του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Η θραύση που έκανε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην πρώτη σεζόν του στον Ολυμπιακό, δεδομένα ξεπέρασε τις προσδοκίες όσων απόρησαν με την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι. Και δεν ήταν λίγοι. Ο Μαροκινός φορ ήταν ανέκαθεν σεσημασμένος σκόρερ, μια αλεπού της περιοχής, ένας killer ενστίκτου και υψηλού επιπέδου, με 90 γκολ σε 78 αγώνες την αμέσως προηγούμενη τριετία. Ασύλληπτο ποσοστό τερμάτων, αλλά στο Κατάρ. Επαναλαμβάνουμε, στο Κατάρ.

Σε μια χώρα 2,7 εκατ. κατοίκων, εκ των οποίων μετά βίας το 12% αντιστοιχεί σε γηγενείς πολίτες, οι καλοί ποδοσφαιριστές δεν ευδοκιμούν. Το επίπεδο είναι σημαντικά χαμηλότερο από το ελληνικό, οπότε για παίκτες της κλάσης του Ελ Αραμπί, ήταν σαν να ζητάς από τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει +30 γκολ στο πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Λογικός λοιπόν ο ενδοιασμός για το βαθμό ανταπόκρισής του σε κάτι που είχε αφήσει πίσω του. Ή για την ακρίβεια, σε μια πρόκληση που δεν είχε γευτεί ποτέ, καθώς τα φετινά ήταν τα πρώτα παιχνίδια της καριέρας του στο Champions League! Δεν είχε μυρωδιά και εικόνα, ούτε καν από το Europa.

Ο Ελ Αραμπί ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. Ωστόσο, έχοντας κλείσει πλέον τα 33 έτη του, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βρει μπροστά του αυτό που όλοι αντιμετωπίζουν όταν ο χρόνος κυλά και η φθορά βαραίνει το σώμα. Για τη δική του αποτελεσματικότητα και τη συνέχιση σε ένα υψηλό επίπεδο των όσων καταφέρνει, απαιτείται ένας εντός του Ολυμπιακού ισχυρός ανταγωνιστής.

Είναι λάθος προσέγγιση το να ισχυρίζεται κάποιος ότι "έχουμε έναν πολύ καλό πρώτο φορ, ο δεύτερος ας είναι για τα ρεπό του". Από τη στιγμή λοιπόν που ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι αυτός που πρέπει να είναι κοντά του (και όχι πολύ πίσω του) για να τον 'αμφισβητεί' και να τον συμπληρώνει είναι ο Αχμέντ Χασάν, τότε καλώς να παραμείνει, αν όχι και (κατά περίσταση) να αναβαθμιστεί.

Το κριτήριο του Πορτογάλου τεχνικού για τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να έχει ώστε να παρουσιάσει αυτό που θέλει, δεν είναι αλάνθαστο, όμως είναι σίγουρα τέτοιο που να πείθει ότι ο σύλλογος οφείλει να τον εμπιστεύεται. Για την ακρίβεια, να ακολουθεί τα θέλω του με προσοχή και να φέρνει στα μέτρα του τις υποθέσεις για τις οποίες εκείνος επιμένει.

Σύμφωνοι, τα 2,5 εκατ. ευρώ (οψιόν αγοράς), σε μια αχαρτογράφητη πλέον (λόγω τη πανδημίας) αγορά, ίσως είναι πολλά. Ίσως όμως και να συνιστούν νορμάλ ποσό, αν ο Μαρτίνς επιμένει ότι με αυτόν στην ομάδα, θα πάψει να νιώθει ανασφάλεια για την ηλικία, την καταπόνηση, την ενδεχόμενη χαμένη ρέντα του Ελ Αραμπί, ακόμα και το κακό μάτι αν είναι έστω και λίγο προληπτικός.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Χασάν, όχι επειδή είναι ο μάγος των γκολ, αλλά επειδή ο προπονητής του θεωρεί ότι είναι απαραίτητος για την ομάδα. Τον χρειάζεται επίσης και ο ίδιος ο Ελ Αραμπί για να τον παρακινεί, να τον σκουντάει όταν νιώθει άνετος και εξασφαλισμένος, να τον τσιτώνει βλέποντάς τον να σκοράρει και θυμίζοντάς του ότι πρέπει να μάχεται διαρκώς για τη θέση του βασικού. Η κλάση του Μαροκινού είναι υψηλότερη από εκείνη του Αιγύπτιου, όμως τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα είναι πλέον πατημένα 34. Ημέρες δύσκολες, όπως για όλους περνώντας τα χρόνια, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν και για εκείνον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK