Ο Έλληνας 'γητευτής' των φάουλ που ξεπέρασε Πίρλο, Πλατινί, Μέσι, Ρονάλντο

Μία σπάνια επίδοση στο σκοράρισμα από απευθείας εκτέλεση φάουλ, που κατέχει μέχρι σήμερα ο Κώστας Φραντζέσκος.

Εκτέλεση απευθείας φάουλ του Κώστα Φραντζέσκου, κατά τη διάρκεια του ματς ΑΕΚ - ΠΑΟ, που έληξε  με 3-1
Εκτέλεση απευθείας φάουλ του Κώστα Φραντζέσκου, κατά τη διάρκεια του ματς ΑΕΚ - ΠΑΟ, που έληξε με 3-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ είναι ένα από τα πιο θεαματικά πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Η στιγμή που ο εκτελεστής παίρνει φόρα για να πραγματοποιήσει το λάκτισμα και οι παίκτες του τείχους πηδάνε για να αποτρέψουν την κατάληξη της μπάλας στα δίχτυα είναι κάτι που η κινηματογραφική κάμερα του Κουέντιν Ταραντίνο δεν έχει αποτυπώσει ακόμα στο φιλμ, αν και θα έπρεπε, αν και είναι ο ορισμός του σασπένς, εντός των γραμμών ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Μεγαλώσαμε με σπουδαίους εκτελεστές φάουλ. Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, με μια ματιά προς τον τερματοφύλακα, σε έκανε να σταυροκοπιέσαι, περιμένοντας τα γεγονότα να πάρουν μια βίαιη, κυνική τροπή, με την μπάλα να εκτοξεύεται και να φωλιάζει στα δίχτυα. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Λουσιάνο, ο Κώστας Φραντζέσκος, ο Βασίλης Τσιάρτας, ήταν άνθρωποι που με το ποδοσφαιρικό μυαλό και την τεχνική στα χτυπήματα έκαναν τον αέρα αυτοσχέδιο GPS, που οδηγούσε την μπάλα σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια στα δίχτυα.

To online περιοδικό Oh My Goal επιχείρησε να καταγράψει τους ποδοσφαριστές που σημείωσαν τα περισσότερα γκολ από εκτελέσεις φάουλ. Στη συγκεκριμένη λίστα, ο Φραντζέσκος βρίσκεται στο #11 με 57 γκολ, πάνω από τους Λιονέλ Μέσι (49), Κριστιάνο Ρονάλντο (54) Μισέλ Πλατινί (50) και Αντρέα Πίρλο (46). Κάπου εδώ θα κάνουμε μια διακοπή, θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω, για να θυμηθούμε μια επίδοση του Φραντζέσκου, που κανείς από τους Ρονάλντο - Μέσι δεν το έχει πλησιάσει. Μα φυσικά, αναφερόμαστε στο χατ-τρικ από φάουλ, που είχε σημειώσει με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι στην 1η θέση της λίστας του είναι ο Ζουνίνιο με 77 γκολ από εκτελέσεις φάουλ δεν μας προκαλεί εντύπωση, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που είχε κερδίσει μια θέση στους ποδοσφαιρικούς εφιάλτες ως στυγνός κίλερ. Στη 2η θέση ακολουθεί ο Πελέ με 70 και στην 3η ο (πιο άγνωστος της λίστας, ο Αργεντινός αμυντικός) Βίκτορ Λεγκροτάγλιε με 66 γκολ από φάουλ.

Το ολοκαίνουργιο Pod-όσφαιρο του Contra.gr έχει καλεσμένο τον Αντρέα Παλομπαρίνι και διαλέγει την καλύτερη εθνική Ιταλίας όλων των εποχών:

News 24/7

24MEDIA NETWORK