Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ απολαμβάνει την πιο περίεργη πρωτιά στην ιστορία της Premier League

Βάσει ταλέντου, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από στατιστικές κατηγορίες στην Premier League. Ο μποέμ χαρακτήρας του, του δίνει μια πρωτιά που τον αντιπροσωπεύει 100%.

O Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ πανηγυρίζει την επίτευξη γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ κόντρα στη Νιουκάστλ. Φεβρουάριος 2014
O Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ πανηγυρίζει την επίτευξη γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ κόντρα στη Νιουκάστλ. Φεβρουάριος 2014 AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ήταν ανέκαθεν μια ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Μποέμ τύπος, γεμάτος ταλέντο, αλλά δίχως διάθεση να μπει σε καλούπια. Ενδεχομένως να μπορούσε να πετύχει περισσότερα πράγματα στην καριέρα του. Όμως η παρουσία του σε Μετς, Μονακό, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Κρίσταλ Πάλας, Καϊσέρισπορ, Μπασάκσεχιρ και σήμερα την Ολίμπια της Παραγουάης μαρτυρά μια πορεία γεμάτη περιπέτεια και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στα 36 του χρόνια, ο επιθετικός από το Τόγκο συνεχίζει να κλωτσάει το τόπι. Σε συλλογικό επίπεδο μετράει μέχρι σήμερα 591 επίσημες εμφανίσεις, με 205 γκολ και 65 ασίστ. Το ταλέντο του ήταν πάντα εκεί, ενίοτε εμπλουτισμένο με στυλ... καρατέκα. Μάλιστα, ο Αντεμπαγιόρ απολαμβάνει και μια περίεργη πρωτιά στην ιστορία της Premier League. Καθόλου περίεργο αν το καλοσκεφτείς.

Είναι ο παίκτης που έχει υποδεχθεί τις περισσότερες φορές offside, από την ημέρα που η κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος άλλαξε σύσταση και φέρει μέχρι σήμερα το νέο της όνομα. Ο βετεράνος φορ 'πιάστηκε' εκτός θέσης 328 φορές σε μόλις 242 συμμετοχές του στην Premier League!

Για να καταλάβετε το μεγαλείο του ανδρός, ο δεύτερος στη λίστα, Ζερμέν Ντεφόου, σε διπλάσια σχεδόν ματς, 496 για την ακριβεία, έχει συλληφθεί εκτός θέσης 314 φορές. Τη λίστα συμπληρώνουν οι Μπεντ, Μπερμπάτοφ, Μπεντεκέ, Φαν Πέρσι, Αγκμπονλαχόρ, Αγουέρο, Λουκακού και Λονγκ.

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ μοιάζει να... γεννήθηκε εκτός θέσης.


News 24/7

24MEDIA NETWORK