Ο ερωτισμός ανάμεσα σε Ντέλε Άλι και Μουρίνιο κέρδισε και τα fake news

Ζοζέ Μουρίνιο και Ντέλε Άλι 'ερωτεύτηκαν' με την πρώτη ματιά και ένα fake tweet που κυκλοφόρησε με πρωταγωνιστές τους δυο τους, όταν ο Άγγλος διεθνής ήταν 16 ετών, δεν στάθηκε ικανό για να δημιουργήσει ρήγμα στη σχέση τους.

Ο Μουρίνιο συγχαίρει τον Ντέλε Άλι για την απόδοση του στην εκτός έδρας νίκη της Τότεναμ επί της Γουέστ Χαμ (2-3), στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου (23/11/2019) - AP Photo/Frank Augstein
Ο Μουρίνιο συγχαίρει τον Ντέλε Άλι για την απόδοση του στην εκτός έδρας νίκη της Τότεναμ επί της Γουέστ Χαμ (2-3), στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου (23/11/2019) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ένα από τα πρώτα πράγματα που τόνισε ο Ζοζέ Μουρίνιο στους παίκτες της Τότεναμ ως ο νέος τους προπονητής ήταν "θα είμαι ο πατέρας σας, ο αδερφός σας, η κοπέλα σας". Θέλοντας, προφανώς, με αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα πως η σχέση τους δεν θα περιοριστεί σε αυτήν που ορίζει η επαγγελματική τους υπόσταση, αλλά μπορεί να είναι πολύ πιο προσωπική. Και η αλήθεια είναι πως η χημεία του Πορτογάλου τεχνικού με τον Ντέλε Άλι θυμίζει πολύ την... τρίτη επιλογή από τις εναλλακτικές προτάσεις του 'Special One'.

Κι ας προσπάθησαν κάποιοι να τους κρατήσουν σε απόσταση, μέσω της δημιουργίας fake news με ένα υποτιθέμενο 'τιτίβισμα' που ήθελε τον Ντέλε Άλι το 2012, σε ηλικία 16 ετών, να έχει γράψει στο twitter "σίγουρα δεν μπορεί να είμαι ο μοναδικός που πιστεύει πως ο Μουρίνιο είναι υπερεκτιμημένος και αλαζόνας... Τον κάνει να μοιάζει με έναν κακό μάνατζερ, είμαι χαρούμενος που ποτέ δεν θα αναγκαστώ να δουλέψω μαζί του"!

Η σχετική απάτη αποκαλύφθηκε γρήγορα και έφερε πιο κοντά τους δύο. Ο Μουρίνιο από την πρώτη ημέρα είχε τετ-α-τετ με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, ζητώντας του να φέρει ξανά στην επιφάνεια τον πραγματικό του εαυτό. "Μίλησα ήδη μαζί του και τον ρώτησα αν είναι ο Ντέλε ή ο αδερφός του Ντέλε. Μου απάντησε πως είναι ο Ντέλε. 'Οκ', του είπα. 'Τότε παίξε σαν τον Ντέλε'. Πιστεύω πως είναι ένας φανταστικός παίκτης. Τώρα πρέπει να δημιουργήσω μια τακτική κατάσταση με την οποία θα είναι χαρούμενος, να του δώσω την σωστή δυναμική και να τον προετοιμάσω σωματικά καθώς είχε μια σειρά από τραυματισμούς. Πρέπει να περάσει μέσα από μια διαδικασία που θα φέρει τον πραγματικό Ντέλε πίσω, την εκδοχή αυτή που τα τελευταία χρόνια μας είχε εντυπωσιάσει όλους", αποκάλυψε προ ημερών ο Πορτογάλος τεχνικός.

Η πρώτη αντίδραση του Ντέλε Άλι ήταν άμεση, καθώς είχε καλή απόδοση στην εκτός έδρας νίκη (2-3) επί της Γουέστ Χαμ, στο πρώτο ματς του Μουρίνιο στον πάγκο των Spurs. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είχε και μια εκπληκτική ενέργεια, καθώς έσωσε εντυπωσιακά μια χαμένη κατοχή που οδήγησε στο δεύτερο γκολ της ομάδας του. Γνώρισε την αποθέωση από τον Πορτογάλο τεχνικό που δήλωσε "ήταν μια εκπληκτική επίδειξη τεχνικής, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως αυτή η ενέργεια ήρθε σε συνδυασμό με πνευματική δύναμη. Κάτι τέτοιο το κάνεις μόνο αν είσαι συγκεντρωμένος, αφοσιωμένος, με αυτοπεποίθηση. Είμαι πραγματικά χαρούμενος".

Η σχέση ανάμεσα τους αναπτύσσεται ραγδαία, με τον Μουρίνιο να εξηγεί ήδη στον Ντέλε Άλι πως θέλει από εκείνον να λειτουργεί ως '8,5άρι' όταν η ομάδα αμύνεται και σαν '9,5άρι' όταν η Τότεναμ έχει τη μπάλα. Ο ίδιος ο παίκτης μοιάζει ήδη... ξεμυαλισμένος με τον νέο του προπονητή. Οι δυο τους είχαν εγκάρδιο τετ-α-τετ με την λήξη της αναμέτρησης στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.

"Είναι ένα κεφάλαιο. Είχαμε κάποιες συζητήσεις. Φαίνεται καλός, μπορείς να διακρίνεις την 'δίψα' του. Είναι ακόμη νωρίς, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα πρόκληση. Με τον νέο προπονητή η επιθυμία μας για να κερδίσουμε κούπες είναι η ίδια", τόνισε ο 23χρονος μεσοεπιθετικός το βράδυ του Σαββάτου (23/11), πριν δώσει το παρών στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (25/11), ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Εκεί όπου δεν παρέλειψε να τονίσει μεταξύ άλλων πως "είμαι τυχερός που δουλεύω με δύο σπουδαίους προπονητές εδώ (σ.σ. τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον βοηθό του Ζοάο Σακραμέντο, μια τακτική ιδιοφυΐα) και ανυπομονώ να μάθω νέα πράγματα". Όπως γίνεται εύκολαα αντιληπτό, ένα fake tweet δεν θα μπορούσε ποτέ να μπει ανάμεσα στον Ντέλε Άλι και τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Να επιστρέψουν οι 'κομμένοι' στην Εθνική ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK