Ο Φαν'τ Σιπ δεν ξέρει πού θα βρει αυτό που ψάχνει

Ο Γιον Φαν'τ Σιπ θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει τα αγωνιστικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα στην εθνική Ελλάδας, ωστόσο δείχνει να μην ξέρει ακόμη πού θα βρει τις λύσεις που αναζητά.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Γιον Φαν'τ Σιπ εμφανώς προβληματισμένος από την εικόνα της εθνικής Ελλάδας στην αναμέτρηση με το Λίχτενσταϊν στο ΟΑΚΑ (1-1), για την προκριματική φάση του Euro 2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το ξεκίνημα του Γιον Φαν'τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ατυχές. Ήττα στον 'τελικό' με την Φινλανδία και ισοπαλία - σοκ με το Λίχτενσταϊν στο ΟΑΚΑ, είναι δύο αποτελέσματα που κάθε άλλο παρά αισιοδοξία επιτρέπουν για το άμεσο μέλλον. Οι επιλογές του Ολλανδού και στα δύο παιχνίδια, είτε μιλάμε για τα πρόσωπα της ενδεκάδας, είτε για τις αλλαγές ή την διάταξη, ήταν ακατανόητες σε ένα σημαντικό βαθμό. Ωστόσο πολλοί του δίνουν το 'μαξιλαράκι' της δικαιολογίας (με εισαγωγικά ή χωρίς) που αφορά τις λίγες μέρες που βρίσκεται στα νέα του καθήκοντα. Και η αλήθεια είναι πως ειδικά για την αναμέτρηση με τον Λίχτενσταϊν, η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει τους ποδοσφαιριστές.

Όμως ο Γιον Φαν'τ Σιπ μοιάζει να συνεχίζει στην ίδια ρότα, αυτή των επιλογών που σου δημιουργούν πονοκέφαλο ψάχνοντας να βρεις ένα 'γιατί;' Η απορία αυτή τη φορά δεν προκύπτει για αγωνιστικά δρώμενα, αλλά για τα τρία παιχνίδια της Super League 1 που αποφάσισε να δει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Ολλανδός τεχνικός. Ατρόμητος - ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός - Βόλος, ΑΕΚ - Λαμία.

Αλήθεια, τι ακριβώς μπορεί να ψάχνει σε αυτά ο προπονητής της εθνικής ομάδας; Ρεαλιστικά μιλώντας, μόνο στο στρατόπεδο του Ατρομήτου θα μπορούσε να προκύψει κάτι ενδιαφέρον για τα γαλανόλευκα. Παίκτες όπως οι Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Κατράνης, Χαρίσης, Βέλλιος (ή ακόμη και οι Νάτσος, Γούτας, Ανδρούτσος) θα μπορούσαν ίσως να διεκδικήσουν την ευκαιρία τους στην εθνική ομάδα στο κοντινό μέλλον.

Στις τελευταίες κλήσεις του Φαν'τ Σιπ από τον ΠΑΟΚ είχαν συμπεριληφθεί οι Γιαννούλης, Πέλκας, Λημνιός, Πασχαλάκης. Αυτοί οι τέσσερις είναι ουσιαστικά και οι μόνοι Έλληνες του 'Δικεφάλου' με σημαντικό ρόλο στο ρόστερ.

Τσιμίκας, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης και Μασούρας είναι η τετράδα διεθνών που επέλεξε ο Φαν'τ Σιπ για τα παιχνίδια με Φινλανδία και Λίχτενσταϊν. Με τους Φορτούνη και Λάζαρο τραυματίες, μόνο ο Κούτρης θα μπορούσε αυτή την περίοδο να απασχολήσει τα πλάνα του Ολλανδού τεχνικού. Ωστόσο μιλάμε για έναν παίκτη που είναι ήδη εν ενεργεία διεθνής και αλίμονο αν χρειαζόταν ένα παιχνίδι με τον νεοφώτιστο Βόλο για να αποφασίσει ο εκάστοτε ομοσπονδιακός τεχνικός να τσεκάρει έναν οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή...

Μάνταλος, Μπακάκης και Μπάρκας αποτέλεσαν τις τρεις επιλογές του Φαν'τ Σιπ από το ρόστερ της ΑΕΚ, με τον πρώτο να μένει τελικά εκτός καθώς τραυματίστηκε. Ο Γαλανόπουλος δεν είναι κάποιος άγνωστος, αποτελεί βασικό παίκτη της εθνικής U21 και έχει γεμάτη παρουσία στην ΑΕΚ την τελευταία διετία, επομένως γι' αυτόν θα ήταν καθαρά θέμα φόρμας μια πιθανή κλήση του στην εθνική ομάδα. Οικονόμου και Κλωναρίδης έχουν ουσιαστικά συμπληρωματικό ρόλο στο ρόστερ και για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Φαν'τ Σιπ θα χρειαζόταν να κάνουν κάτι πολύ σπέσιαλ μέσα στη σεζόν. Μια καλή εμφάνιση κόντρα στη Λαμία δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει ως κριτήριο μιας κλήσης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Θα αναρωτηθεί κανείς για τον Βόλο και τη Λαμία. Και πάλι με όπλο τον ρεαλισμό, δεν μπορεί αυτή την εποχή να σταθεί παίκτης από αυτούς τους συλλόγους στην εθνική Ελλάδας. Ακόμη κι αν υπήρχε θα απαιτούσε έναν πολύ προσεκτικό χειρισμό, γιατί δεν θέλει πολύ να 'καεί' κάποιος σε μια διαδικασία... ανοικοδόμησης - και πάλι αν υποθέσουμε πως μπορεί αυτό να συμβεί με τον νυν τεχνικό της εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιον Φαν'τ Σιπ μπορεί να ξέρει τι ψάχνει αλλά όχι και πού θα καταφέρει να το βρει. Τουλάχιστον αν εξαιρέσουμε την ομάδα του Περιστερίου. Περισσότερο νόημα θα είχε να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι όπως το ΟΦΗ - Παναιτωλικός ή Έλληνες του εξωτερικού για τους οποίους δεν έχει εικόνα (με λίγα λόγια όχι τον Μανωλά, τον Σωκράτη κτλ.), παρά τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, εκεί δηλαδή όπου δεν μπορούν να προκύψουν εκπλήξεις ή νέα δεδομένα που να αφορούν την εθνική ομάδα.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League, ενώ ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK