Ο δανεικός φορ των 4 εκατομμυρίων δεν προλάβαινε να περάσει τα τεστ

Ο Εντ Γούντγουορντ ξόδεψε περισσότερα από 4 εκατομμύρια για έναν επιθετικό από την Κίνα που υπέγραψε στο... παρά ένα χωρίς την έγκριση από το ιατρικό επιτελείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οψιόν αγοράς. Επιτυχία.

Ο Όντιον Ιγκάλο ως διεθνής με τη Νιγηρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018
Ο Όντιον Ιγκάλο ως διεθνής με τη Νιγηρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Όντιον Ιγκάλο καλά κάνει και χαίρεται. Στο δρόμο για τα 31 του κι έχοντας από τον Γενάρη του 2017 'εγκλωβιστεί' στην Κίνα, ένα 'νεκροταφείο' ποδοσφαιριστών, παίζοντας πρώτα στην Τσανγκτσούν Γιατάι και κατόπιν τη Σαγκάη Σενχούα, ήταν αδύνατο να βάλει κατά νου ότι θα έχει στα χέρια του μια πρόταση από τη Γιουνάιτεντ για ολιγόμηνο έστω δανεισμό και επιστροφή στην Premier League ύστερα από 3 χρόνια. Λέγοντας ο επί 2.5 σεζόν φορ της Γουότοφορντ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ πως "είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, καθώς από παιδί ακολουθούσα την ομάδα μ' όλη την καρδιά μου" και ταυτόχρονα ότι "είμαι ευγνώμων στον Θεό, στον ατζέντη μου και και στον προπονητή που μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι εδώ", μάς πείθει ότι ακόμη και δωρεάν, γονατιστός ενδεχομένως, θα δεχόταν να παίξει για την αγγλική ομάδα, αν του το ζητούσαν.


Παρόλα αυτά οι 'κόκκινοι διάβολοι' ως οργανισμός, κυρίως δε ο διαπραγματευτικός κολοσσός που φέρει το όνομα Εντ Γούντγουορντ, ενεργώντας υπό αφόρητη πίεση για την πλήρωση του κενού στην επίθεση ύστερα από τον τραυματισμό του Μάρκους Ράσφορντ, επέλεξε όχι μόνο να πληρώσει το 1/3 του συμβολαίου του Νιγηριανού φορ, καταβάλλοντας 100.000 λίρες εβδομαδιαίως, αλλά να συμφωνήσει για ενοίκιο 4 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να ολοκληρώσει -την ύστατη ώρα- τη συμφωνία με τους Κινέζους. Μια εξέλιξη που ήρθε να επιβεβαιώσει πως ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του αγγλικού κλαμπ και γενικός 'δερβέναγας' των οικονομικών/οργανωτικών θεμάτων είχε προηγουμένως οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Οι δηλώσεις του Άτα Ανέκε, ατζέντη του Ιγκάλο, στην Aftenposten, εξέθεσαν ολοκληρωτικά τον 48χρονο Άγγλο παράγοντα, καθώς "ενώ ήμασταν σε διαρκή επαφή, την Τρίτη δεν μ' ενόχλησε και θεώρησα ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Ξαφνικά, το μεσημέρι της Παρασκευής, τα πράγματα άρχισαν να κινούνται. Ήταν 11 το βράδυ στη Σαγκάη και η διαδικασία υπήρξε χαοτική. Άπαντες έπρεπε να μείνουν ξύπνιοι ως τις 5-6 το πρωί". Οι προθεσμίες τηρήθηκαν μεν και σε λίγες ώρες ο Ιγκάλο άλλαξε επαγγελματική στέγη πριν από τη λήξη της διορίας απόκτησης ποδοσφαιριστών που ανήκαν σε σύλλογο.

Ακόμη μια φορά πάντως ο Γούντγουορντ πνιγόταν σε μια κουταλιά νερό. Για τρεις ημέρες πάλευε να φέρει από την Κίνα άλλον επιθετικό, 'παγώνοντας' αναίτια εναλλακτικές επιλογές της λίστας.

Τον Σαλομόν Ροντόν από τη Βενεζουέλα είχε βάλει στο μάτι, αλλά έχασε πολύ(τιμο) χρόνο και ξέμεινε στο ράφι, όταν εισέπραξε την τελική αρνητική απάντηση. Αναπόφευκτα στράφηκε εκ νέου στην περίπτωση του Ιγκάλο, μόνο που πλέον ήταν ήδη Παρασκευή και η άμμος στην κλυψύδρα έπεφτε σαδιστικά. Αναγκαστικά και προκειμένου να προλάβει τα περιθώρια, προτού θεωρηθεί εκπρόθεσμη η μεταγραφή, ο Ιγκάλο υπέγραψε το συμβόλαιό του δίχως να ολοκληρώσει τα ιατρικά και εργομετρικά τεστ. Στο δε συμβόλαιο δεν αναγράφηκε οποιοδήποτε ποσό ως οψιόν αγοράς, διότι οι διαδικασίες ήταν fast track. Άλλο ένα παράσημο για τον τύπο που διαλύει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκ των έσω. Αποδεδειγμένα, είτε τον κάλυψε είτε όχι ο Σόλσκιερ με το "ο Ιγκάλο είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής που θα μας δώσει μια διαφορετική οπτική στο παιχνίδι μας κατά το μικρό διάστημα που θα είναι μαζί μας".

Ο Έρικσεν μπορεί να δώσει στην Ίντερ το πρωτάθλημα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK