Ο Φορτούνης ακούει ΑΕΚ και σαν να ξέρει ότι θα σκοράρει

Θα είναι στην ενδεκάδα; Θα έρθει από τον πάγκο. Όποια κι αν είναι η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, ο Κώστας Φορτούνης νιώθει πάντα χαρά όταν είναι να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Πιο πολύ δεν τον απασχολεί αν θα σκοράρει ή θα δώσει ασίστ, αλλά ο τρόπος που θα το κάνει. Γιατί θα το κάνει.

Ο Κώστας Φορτούνης έχει χτίσει μια ξεχωριστή παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ
EUROKINISSI SPORTS

Περίεργη χρονιά. Σαν σε ταινία που περιμένεις να εμφανιστεί το 'μεγάλο όνομα' και τελικά αυτό ξεπροβάλει λίγο πριν από το φινάλε. Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ακριβώς αυτό. Από τον σοβαρό τραυματισμό στην επιστροφή. Και από την επιστροφή στην υπομονή μέχρι να βρεθεί ξανά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και να γίνει ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς.

Απέναντι στην ΑΕΚ 'μεταμορφώνεται', τον πιάνει η σελήνη. Συνολικά, κόντρα στην Ένωση έχει σημειώσει 7 γκολ κι έχει μοιράσει 5 ασίστ. Το όνομά του μετρά παρουσία σε 12 γκολ με αντίπαλο τους 'κιτρινόμαυρους' είτε πρόκειται για σκόρερ είτε για τον παίκτη που δίνει τα έτοιμα γκολ. Η ΑΕΚ είναι η... ομάδα του. Όταν την αντιμετωπίζει, ο Φορτούνης 'παθαίνει Μέσι'. Λες και ζει γι' αυτά τα παιχνίδια, λες και κάνει... format ο ποδοσφαιρικός οργανισμός του και παρουσιάζεται νέος και ανανεωμένος, όταν αντικρίζει τα κιτρινόμαυρα της Ένωσης. Το τελευταίο 'χτύπημα' κατεγράφη στην εκτός έδρας νίκη στο ΟΑΚΑ, για τα πλέι οφ. Δεν σκόραρε, όμως μοίρασε δύο ασίστ. Ήταν πάλι ο 'man of the match'.

Το Σάββατο, στον Βόλο, παρουσιάζεται η νέα πρόκληση. Για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, ακόμα ένα τρόπαιο στον τέλος της διαδρομής για να κλείσει η έτσι κι αλλιώς επιτυχημένη χρονιά με τρόπο ιδανικό. Σε μία περίεργη, ελέω κορονοϊού και... ΕΠΟ, περίοδο, καθώς η προηγούμενη σεζόν ολοκληρώνεται αφότου άρχισε η επόμενη, οι 'ερυθρόλευκοι' παίζουν την τελευταία πίστα για το νταμπλ.

Ο Φορτούνης είναι από τα πρόσωπα του συγκεκριμένου αγώνα. Και τίτλους έχει, και προσωπικές διακρίσεις και ουκ ολίγα highlights με την ερυθρόλευκη φανέλα, όμως πάντα ένας τελικός είναι η καινούργια πρόκληση και ο 'Φορτού' ανήκει στους ποδοσφαιριστές που καλούνται να κάνουν τη διαφορά.

Στον αγώνα των πλέι οφ στο Μαρούσι, ο Μαρτίνς είχε αναθέσει ελεύθερο ρόλο στον διεθνή μεσοεπιθετικό και αυτό ήταν αρκετό για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, διαμορφώνοντας τον ρου της αναμέτρησης. Ακριβώς αυτό χρειάζεται σε αυτά τα παιχνίδια, των δυσκολιών και των απαιτήσεων. Είναι γνωστό εξάλλου κι έχει σηκώσει πολλή ποδοσφαιροκουβέντα ότι ο Φορτούνης ανήκει στην κάστα των ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν μπαίνουν σε ποδοσφαιρικά καλούπια. Χρειάζεται πεδίο δράσης για να αναπτυχθεί και να κάνει ό,τι χρειάζεται, ώστε να γίνει πρωταγωνιστής.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση από τις αρχές του 2000. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος γι' αυτούς. Μοιάζουν σαν να έρχονται από άλλη εποχή, λες κι η 'παραγωγή' σταμάτησε στις αρχές της χιλιετίας. Φορτούνης, Γιάννης Φετφατζίδης, ακόμα και ο Πέτρος Μάνταλος. Πρωταγωνιστές και game changers που θέλουν ειδική μεταχείριση για παιχνίδια ειδικών συνθηκών.

Τέτοιο είναι ο τελικός του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Σε μία σεζόν που ο Φορτούνης χρειάστηκε αναμονή, επιμονή, δουλειά και πείσμα για να ξαναγίνει 'talk of the town', ένας νικηφόρος επίλογος απέναντι στην ΑΕΚ θα είναι το κερασάκι στην 'τούρτα'. Θα είναι το ορχηστρικό τραγούδι για τους τίτλους τέλους και ταυτόχρονα το έναυσμα για τη νέα και εξίσου απαιτητική χρονιά.

Τον δύσκολο ρόλο δεν θα τον έχει ο Φορτούνης ούτε ο Ματιέ Βαλμπουενά, με τον οποίο μπορούν να βρεθούν μαζί στην ίδια ενδεκάδα. Τον δύσκολο ρόλο τον έχει ο Μαρτίνς, που θέλει να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα 'όπλα' του στον τελικό. Ο Φορτούνης το μόνο που χρειάζεται είναι το πείσμα και ο προσωπικός εγωισμός για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Όπως τότε, πριν από μία δεκαετία, όταν με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης πετύχαινε το παρθενικό γκολ του σε επαγγελματικό επίπεδο απέναντι (σε ποια άλλη;) στην ΑΕΚ.

Δέκα χρόνια και κάμποσους τίτλους αργότερα, θα μπει στο γήπεδο για να γράψει ακόμα ένα κεφάλαιο της δικής του ιστορίας. Και να μας θυμίσει ότι όσο κι αν έχει υποβαθμιστεί η διοργάνωση, ακροβατώντας στα όρια της αδιαφορίας και της 'καλτίλας', ο κόσμος έχει ανάγκη από παίκτες σαν τον Φορτούνη. Και η ίδια η διοργάνωση μπας και σωθεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK