Ο Γαλανόπουλος, το νέο συμβόλαιο και η δυσκολία για τα playoffs

Ο, διεθνής μέσος της ΑΕΚ, Κώστας Γαλανόπουλος δουλεύει σκληρά για την επιστροφή του, δύσκολα θα παίξει στα playoffs ενώ σύντομα θα ανοίξει πάλι κουβέντα συμβολαίου.

Ο Γαλανόπουλος, το νέο συμβόλαιο και η δυσκολία για τα playoffs
EUROKINISSI

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που ο Κώστας Γαλανόπουλος ντύθηκε με την κιτρινόμαυρη ποδοσφαιρική περιβολή για να αγωνιστεί σε παιχνίδι της ΑΕΚ. Ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν είχε 45λεπτη συμμετοχή στην επικράτηση της Ένωσης με 3-0 επί του Ιωνικού.

Έκτοτε τραβά με υπομονή και σκληρή δουλειά τη δική του μοναχική ανηφόρα, η οποία τον έχει υποχρεώσει σε πολύμηνη αποχή για τρίτη φορά στην καριέρα του. Πάτησε τα 25 πια ο διεθνής χαφ κι εξακολουθεί να δίνει μάχες με τραυματισμούς που τον κρατούν σημαντικά πίσω στην καριέρα του.

Μετά τη δεύτερη επέμβαση στον αστράγαλο -στην πρώτη είχε υποβληθεί στις 27/12/2019- ο Γαλανόπουλος δε βιάζεται να επιστρέψει στη δράση. Και καλά κάνει, η περίπτωσή του κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Περίπλοκη είναι η σωστή λέξη.

Επί της ουσίας, όταν ο Ολλανδός Νικ Φαν Ντάικ επενέβη στον αστράγαλό του στις 11/10/2021, ανακάλυψε ότι θα έπρεπε να κάνει δύο διορθώσεις και όχι μία. Ευτυχώς, αυτό ήταν εφικτό να συμβεί στο ίδιο χειρουργείο, καθώς ο έμπειρος ιατρός ήταν προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.

Πλέον, μετρώντας αντίστροφα προς την έναρξη των playoffs, για το διεθνή μέσο δεν προκύπτει κανένας με κανένας λόγος πίεσης προκειμένου ν' αγωνιστεί σε αυτά. Υπήρχε μια αισιόδοξη πρόβλεψη πριν από μήνες ότι ίσως τα καταφέρει, ωστόσο δεν έχουν περάσει παρά μερικές ημέρες από τότε που άρχισε να τρέχει και πάλι ελαφρά.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν αισθάνεται εσωτερικό πόνο, από την άλλη θα του πάρει χρόνο για να βάλει ένταση στις προσπάθειές του όταν θα έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Για εκείνον, σημασία έχει να είναι πανέτοιμος στο ξεκίνημα της ερχόμενης σεζόν. Αν προλάβει και κάποια λεπτά συμμετοχής φέτος, καλό θα είναι. Όχι όμως και απαιτητό.

Νέα συζήτηση το καλοκαίρι για το επόμενο συμβόλαιο

Δεν πάει επίσης καιρός από εκείνο το σίριαλ με την επέκταση του συμβολαίου του. Ήταν 25/8/2020, μόλις τέσσερις μήνες πριν αποκτήσει το δικαίωμα για να υπογράψει όπου επιθυμεί ως ελεύθερος, όταν μετά από το αρχικό "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις, εν τέλει δικαιώθηκε.

Η πρώτη πρόταση της ΑΕΚ αφορούσε τριετές συμβόλαιο συνεργασίες με αποδοχές 130, 150 και 180.000 ευρώ ανά χρονιά. Τελικά ο Γαλανόπουλος υπέγραψε με ανατροπή του σκηνικού, εξασφαλίζοντας 220, 240 και 260.000 ευρώ αντιστοίχως ανά σεζόν, έως το καλοκαίρι του 2023.

Τι έχουμε λοιπόν μπροστά μας το ερχόμενο καλοκαίρι; Λογικά μια νέα διαπραγμάτευση, καθώς πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν, ο Γαλανόπουλος θα εισέρχεται και πάλι στην κρίσιμη περίοδο προτού αποκτήσει ξανά το δικαίωμα να διαπραγματεύεται ως ελεύθερος, το Γενάρη του 2023.

Στην ΑΕΚ σαφώς και επιθυμούν να γίνει μια νέα κουβέντα, καθώς αντιμετωπίζεται ως ένα από τα δυνατά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, ασχέτως με τις τόσες αναποδιές που του έχουν τύχει. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση το θέμα να 'σέρνεται' και να οδηγηθεί σε ένα νέο σίριαλ.

Δεν αποκλείεται πάντως συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών να υπάρξει και νωρίτερα, προτού ακόμα τελειώσει η τρέχουσα σεζόν. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η λογική. Η Ένωση ετοιμάζεται για τη σεζόν εισόδου στο νέο γήπεδό της και πρέπει να έχει όσο το δυνατόν πιο στέρεες συμφωνίες με ποδοσφαιριστές που θεωρεί πυλώνες στην επόμενη ημέρα της.

Ο Γαλανόπουλος δεν έχει κλείσει ακόμα τα 25 του κι όλα δείχνουν ότι με την τελευταία επέμβαση, θα αφήσει πίσω του το μαύρο παρελθόν, προσφέροντας στην ΑΕΚ στοιχεία τα οποία όλοι αναγνωρίζουν ότι απουσιάζουν από το παιχνίδι της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK