Ο Γιάννης Πετράκης ξέρει γιατί η Άρσεναλ πήρε τον Μαυροπάνο!

Το ταλέντο του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου "κέρδισε" τους ειδικούς επί των θεμάτων για wonderkid ανθρώπων στην Άρσεναλ, ωστόσο η... μαγιά για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφική "βόμβα" δουλεύτηκε σε καθημερινή βάση από τους ανθρώπους του ΠΑΣ. Στο Contra.gr μίλησε ο ποδοσφαιρικός μέντορας του deal, Γιάννης Πετράκης.

Ο Γιάννης Πετράκης ξέρει γιατί η Άρσεναλ πήρε τον Μαυροπάνο!

Η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου έναντι 2,1 εκατ. ευρώ από τον ΠΑΣ στην Άρσεναλ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το άλμα του νεαρού στόπερ από τα Ιωάννινα στο Λονδίνο ονειρώδες, ωστόσο για να επιτευχθεί υπήρξαν άνθρωποι που πόνταραν στον Ντίνο και αξίζουν μπόλικες σελίδες στο βιβλίου της συγκεκριμένης ιστορίας.

Το Contra.gr επικοινώνησε με τον προπονητή που έβαλε τη... μαγιά για να αναπτυχθεί το ταλέντο του 20χρονου στόπερ και να εκτιμηθεί από τους αρμοδίους της Άρσεναλ που αν μη τι άλλο είναι ένα γκρουπ ποδοσφαιρανθρώπων που έχουν πάρει... ντοκτορά στον τομέα της ανάπτυξης και προώθησης των wonderkid.

Ο Γιάννης Πετράκης, ο μακροβιότερος τεχνικός σε πάγκο ελληνικής ομάδας, αποκάλυψε τα στοιχεία εκείνα που έφεραν αυτό το τεράστιο deal τόσο για τον Μαυροπάνο όσο και για ολόκληρη την ιστορία του ΠΑΣ. Διότι δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και το γεγονός ότι ένα μικρομεσαίο κλαμπ του ελληνικού πρωταθλήματος καταφέρνει να στείλει με μεταγραφή ποδοσφαιριστή απευθείας σ' ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο.

"ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ"

" Έχω μία δική μου αρχή, έναν δικό μου τρόπο να παρομοιάζω τους παίκτες..." είπε ο Πετράκης για το πώς ήρθε η Άρσεναλ για τον Μαυροπάνο, και συνέχισε: " Συνηθίζω να μιλάω για τα κυβικά και το πακέτο που διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά χρειάζονται σέρβις, φροντίδα και συγκέντρωση για να αναδειχθούν. Αυτή είναι η αφετηρία. Ο Μαυροπάνος διαθέτει τα απαιτούμενα σωματικά προσόντα και τη συγκέντρωση σαν άνθρωπος για να δουλεύει μέσα στην καθημερινότητα και να βελτιώνεται. Ο Κωνσταντίνος έχει το πακέτο ποδοσφαιρικά και το μυαλό ψυχικά κι ο συνδυασμός αυτών του έδωσε την ευκαιρία."

Υπενθυμίζουμε πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ ερχόμενος στον ΠΑΣ από τον Απόλλωνα δεν είχε καθόλου συμμετοχές και ο Γιάννης Πετράκης του έδωσε θέση βασικού και στο δεύτερο μισό του '17 με 16 συμμετοχές πήρε μια τεράστια μεταγραφή!

Ο Γιάννης Πετράκης ξέρει γιατί η Άρσεναλ πήρε τον Μαυροπάνο!

"ΑΠΟ ΤΑ... ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ"

Γύρω από τη συγκεκριμένη μετακίνηση "βόμβα" έχουν γραφτεί πολλά, κυρίως τα ευχάριστα. Ποια είναι όμως τα στοιχεία που θεωρεί ο Γιάννης Πετράκης αδυναμία του πρώην παίκτη του και πρέπει να φτιάξει τώρα που θα δουλέψει σε υψηλό επίπεδο στην Άρσεναλ ή σε άλλη ομάδα που θα δοθεί δανεικός:

"Ο Κώστας έχει όλα τα προσόντα του σε υψηλό επίπεδο, όπως είπα και πριν είναι το πακέτο και η σοβαρότητα που τον διακρίνει. Χρειάζεται να δουλέψει την τεχνική και την τακτική προσέγγιση, όμως, όλα αυτά είναι πράγματα που φτιάχνονται και μπορεί να βελτιώσει δουλεύοντας καθημερινά. Από τα πόδια του εξαρτάται."

Στην ερώτηση αν του θυμίζει κάποιον ποδοσφαιριστή, ο Πετράκης σημείωσε τα εξής: " Δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάποια περίπτωση συγκεκριμένα. Τα πλεονεκτήματα που έχει θα έλεγα ότι περισσότερο μου θυμίζει δεκαθλητή και σπρίντερ μικρών αποστάσεων υψηλού επιπέδου."

Ο Γιάννης Πετράκης ξέρει γιατί η Άρσεναλ πήρε τον Μαυροπάνο!

ΑΛΛΟΙ "ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΙ" ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ;

" Δεν είναι εύκολο να γίνει ξανά από μία μικρομεσαία ομάδα να φύγει ένας παίκτης με τέτοια μεταγραφή. Η τελευταία φορά ήταν πριν από 17 χρόνια με τον Ταυλαρίδη που είχε πάει κι αυτός στην Άρσεναλ. Υπάρχουν όμως παιδιά όπως ο Κούτρης, ο Χαρίσης. Η ομάδα μας δουλεύει μ' έναν τέτοιο τρόπο που προσδοκούμε να βγαίνουν παίκτες που θα βοηθούν το σύνολο και θα ανεβάζουν το κλαμπ μας. Μακάρι πάντως να υπάρξουν κι άλλα παιδιά. Αυτό θα είναι ευτυχία."

"ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ..."

Σχετικά με το αν νιώθει δικαιωμένος που ένα δικό του παιδί βρήκε το δρόμο προς τη μεγάλη Άρσεναλ και πώς αντέδρασε όταν τον ενημέρωσαν σχολίασε: " Αυτονόητο να μας διακατέχει χαρά και περηφάνια. Όχι μόνο εμένα, αλλά και την ομάδα που δουλεύουμε καθημερινά με τους παίκτες αξίζει συγχαρητήρια. Χαρά και ικανοποίηση νιώθουμε διότι με τέτοια φαινόμενα ανεβαίνει το πρεστίζ του ΠΑΣ."

News 24/7

24MEDIA NETWORK