Ο γιος του Μαραντόνα δεν θέλει το '10' στην πλάτη του Μέσι

Μια πρόταση του Αντρέ Βίλας-Μπόας, που μοιάζει εκτός πραγματικότητας, επιθυμεί να γίνει πράξη ο γιος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντιέγκο Τζούνιορ. Τουλάχιστον για τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε ο πατέρας του. Και αυτή προϋποθέτει να αποχωριστεί ο Λιονέλ Μέσι το '10' σε Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής.

Ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο Wanda Metropolitano | 21 Νοεμβρίου 2020 (AP Photo/Bernat Armangue)
Ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο Wanda Metropolitano | 21 Νοεμβρίου 2020 AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στις 25 Νοέμβρη, από ανακοπή καρδιάς, δεν περνάει μέρα που να μην γίνεται αναφορά σε οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με τον Αργεντίνο θρύλο. Γεγονός που δεν αποτελεί υπερβολή των media, αλλά πηγάζει μέσα από όλες τις πτυχές της πολύκροτης ζωής που έζησε ο Ντιεγκίτο. Μοιραία, πολλά από τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην οικογένεια του και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι κληρονόμοι του τη νέα πραγματικότητα. Χωρίς εκείνον.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ντιέγκο Τζούνιορ, ένας από τους δύο (;) γιους του και το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί του, 34 ετών σήμερα. Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 'D10S', ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έκανε μια πρόταση που σήκωσε μπόλικη συζήτηση. Ο τεχνικός της Μαρσέιγ υποστήριξε πως η FIFA θα έπρεπε να αποσύρει το Νο 10 από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Προφανώς και μια τέτοια κίνηση μοιάζει εξαιρετικά απίθανη, ωστόσο ο Ντιέγκο Τζούνιορ θεωρεί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Τουλάχιστον για τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε ο πατέρας του. Μεταξύ των οποίων οι Νάπολι, Σεβίλλη, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής. Κάτι που θα σήμαινε πως ο Λιονέλ Μέσι θα έπρεπε να αποχωριστεί το αγαπημένο του νούμερο.

"Στους συλλόγους που αγωνίστηκε, συμπεριλαμβανομένης της Μπαρτσελόνα, δεν έχω καμία αμφιβολία πως το Νο 10 πρέπει να αποσυρθεί", υποστήριξε χαρακτηριστικά πριν παραδεχθεί πως η συμπεριφορά του 'Pulga' και ο τρόπος που τίμησε τον πατέρα του στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Οσασούνα, τον συγκίνησε.

"Αυτό που έκανε ο Λίο ήταν ξεχωριστό, πολύ όμορφο. Με επηρέασε πολύ, η αφοσίωση του με έκανε να κλάψω. Όλες αυτές οι μέρες είχαν έντονη συναισθηματική φόρτιση". Ωστόσο, ο Ντιέγκο Τζούνιορ επιμένει πως ο Μέσι θα πρέπει να αποχωριστεί το Νο 10 στη φανέλα του, τόσο στη Μπαρτσελόνα, όσο και στην εθνική Αργεντινής, ως ένδειξη σεβασμού στον Μαραντόνα.

Αξίωση που έτυχε κυρίως αρνητικής κριτικής από τους χρήστες στα social media, που χαρακτήρισαν παράλογη την επιθυμία του Ντιέγκο Τζούνιορ, υπενθυμίζοντας του πως δεν μπορεί να καρπώνεται τον θρύλο του πατέρα του και να ξεστομίζει τέτοιες απαιτήσεις. Εδώ που τα λέμε ακόμη και ο 'D10S' δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο. Άλλωστε πολλά θα μπορούσε κανείς να του προσάψει, ωστόσο ο ίδιος ουδέποτε επιχείρησε να καρπωθεί για τον εαυτό του την αποκλειστικότητα του '10' στις ομάδες τις οποίες υπηρέτησε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK