Ο Γκάρεθ Μπέιλ έιναι ο πιο ακριβός γκόλφερ της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γκάρεθ Μπέιλ προτιμά να διασκεδάζει την αγωνιστική απραξία του στη Ρεάλ, παίζοντας γκολφ. Ακόμα κι αν αυτό το παιχνίδι κρατήσει 3 χρόνια, δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.

O Γκάρεθ Μπέιλ κατά τη διάρκεια προπόνησης πριν από τον προημιτελικό Champions League 2016-2017 μεταξύ Ρεάλ και Μπάγερν Μονάχου
O Γκάρεθ Μπέιλ κατά τη διάρκεια προπόνησης πριν από τον προημιτελικό Champions League 2016-2017 μεταξύ Ρεάλ και Μπάγερν Μονάχου AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Με 102 γκολ σε 231 εμφανίσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και 31 γκολ σε 70 εμφανίσεις με την φανέλα της εθνικής Ουαλίας, φαίνεται πώς έχει στρώσει τον δρόμο που οδηγεί στην επιβεβαίωση πως τα 100 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε η μετακίνηση του από την Τότεναμ αξίζουν μέχρι το τελευταίο σεντ. Η συνάντηση του με τον Ζινεντίν Ζιντάν θυμίζει κατ' αρχήν μια ατάκα του Μάικλ Κορλεόνε, από την ταινία 'Ο Νονός': "Never hate your enemies, it affects your judgement" ("ποτέ μην μισείς τους εχθρούς σου, θολώνει την κρίση σου").

Ο Ζιντάν δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον 30χρονο Ουαλό, δεν τον αντιπαθεί, απλά τον θέλει εκτός της ομάδας του, με κάθε τρόπο. Ο Μπέιλ, από την πλευρά του, δεν δείχνει θετικός στο να σπάσει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του και να φύγει από την ομάδα. Προτιμά να 'καθίσει' πάνω σε αυτό ως το 2022 και στη συνέχεια να μείνει ελεύθερος, για να μεταβεί σε σύλλογο της αρεσκείας του. Ως τότε, βέβαια, είναι πολύ επικίνδυνο να αποχαρακτηριστεί η σχέση του με το ποδόσφαιρο και να έχει καταφέρει να μείνει στη συλλογική μνήμη για ένα διαφορετικό άθλημα, το γκολφ!

Η προσβολή

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Σοθιεδάδ για την Primera Division 2018-2019 στο 'Ανοέτα' του Σαν Σεμπαστιάν, Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Σοθιεδάδ για την Primera Division 2018-2019 στο 'Ανοέτα' του Σαν Σεμπαστιάν, Κυριακή 12 Μαΐου 2019 AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Λίγο πριν από την ήττα της Ρεαλ επί αμερικάνικου εδάφους από την Μπάγερν με 1-3, ο Ζιντάν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους με κυνικό τρόπο πως ο Μπέιλ είναι εκτός ομάδας, εκτός πλάνων και πως η μεταγραφή του σε άλλον σύλλογο ήταν ζήτημα λίγων ημερών, ίσως και ωρών. Ήταν, επίσης, ένα ζήτημα που ο ίδιος ανυπομονούσε να λυθεί, ώστε ο #1 στόχος του, ο Πολ Πογκμπά, να μετακομίσει στο 'Σαντιάγο Μπερναμπέου'. Ο Τζόναθαν Μπάρνετ, εκπρόσωπος του Μπέιλ όλα αυτά τα χρόνια, περνούσε αμέσως στην αντεπίθεση λέγοντας στο ESPN πως "ο τρόπος που μιλάει ο προπονητής της ομάδας για έναν παίκτη που ακόμα ανήκει στο ρόστερ της είναι προσβλητικός. Αν και όποτε ο Γκάρεθ φύγει από την ομάδα, θα είναι επειδή θα το έχει ζητήσει ο ίδιος και όχι επειδή πιέζει γι' αυτό ο Ζιντάν".

Τα μοναχικά ματς γκολφ

Ο παίκτης έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της Ρεαλ με την Τότεναμ για το Audi Cup, ύστερα από το μπλοκάρισμα της μεταγραφής του στους Τζιάνγκσου Σούνινγκ της Κίνας από τον πρόεδρο των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Ζιντάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, διέψευσε κάθε σύνδεση μεταξύ των δυο περιστατικών, τονίζοντας πως ο Μπέιλ "δεν αισθανόταν καλά και οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μείνει πίσω". Όμως, η εφημερίδα Confidential εντόπισε τον Ουαλό να παίζει γκολφ. Σε ερώτηση δημοσιογράφων γι' αυτό το περιστατικό, ο Ζιντάν απάντησε σιβυλλικά: "Ελπίζω τουλάχιστον να έκανε προπόνηση, δεν θέλω να σχολιάσω την προσωπική ζωή του. Δεν θέλω να εμποδίσω επίσης κάποιον από το να κάνει ό,τι θέλει, έχει τις δικές του ευθύνες".

Το περιστατικό αυτό έφερε ξανά στο μυαλό όλων των οπαδών της Ρεάλ εκείνη την ατάκα που φέρεται να είχε πει ο Μπέιλ, ύστερα από την εντός έδρας ήττα της ομάδας από την Μπέτις με 0-2, όταν και είχε μείνει στον πάγκο: "Έχω ακόμα 3 χρόνια στο συμβόλαιό μου. Αν η ομάδα θέλει να φύγει, θα πρέπει να μου καταβάλλουν 17.000.000 ευρώ για κάθε σεζόν. Διαφορετικά, θα μείνω εδώ. Κι αν χρειαστεί να παίζω γκολφ όσο είμαι εδώ, θα το κάνω".

Η δήλωση αυτή δεν απέχει από την πραγματικότητα. Ο Μπέιλ είναι 'ξένο σώμα' στη Ρεάλ, ένας παίκτης που στα 6 χρόνια που βρίσκεται στην Ισπανία, σύμφωνα με μαρτυρία του Μαρσέλο, δεν μιλάει λέξη ισπανικά. Ο Ουαλός σχεδόν ποτέ δεν έχει προσπαθήσει να κάνει τον εαυτό του κομμάτι του συνόλου των παικτών. Ο Τιμπό Κουρτουά, σε συνέντευξή του τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε αποκαλύψει πως οι παίκτες της Ρεάλ τον αποκαλούν "The Golfer" και πως σε κάθε απόπειρα να τον καλέσουν σε κάποια βραδινή έξοδο για φαγητό, εκείνος κάθε φορά έχει απαντήσει με ένα λακωνικό "συγνώμη παιδιά, πέφτω για ύπνο στις 11". Ηχηρή μοναξιά, με πολλά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό.

Στο χρηματιστήριο των γκόλφερ

Αν υποθέσουμε πως όντως η Ρεαλ θα κρατήσει έναν παίκτη που μόνο του ενδιαφέρον θα είναι το να παίζει γκολφ, ποια είναι η αξία του στο παγκόσμιο χρηματιστήριο του γκολφ; Σύμφωνα με το Forbes, η αξία του Μπέιλ, συγκριτικά με αυτή των επαγγελματιών γκόλφερ, παραμένει στα ύψη. Μόνο οι Ρόι Μάκιλροϊ, Τζόρνταν Σπιθ, Φιλ Μίκελσον, Τάιγκερ Γουντς βρίσκονται πάνω από τον Ουαλό σταρ, που φαίνεται πως βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Ποδόσφαιρο σε κάποια ομάδα εκτός Μαδρίτης ή 'εκτός αποστολής' της Ρεάλ επί 3 χρόνια και μοναχικά ματς γκολφ; Ο Μπέιλ έχει βάλει πάνω από το ποδόσφαιρο τον -θιγμένο- εγωισμό του και αυτό φαίνεται πως τον οδηγεί σε παράξενα μονοπάτια, που αγγίζουν την ποδοσφαιρική ανυποληψία. Μακάρι να αλλάξει μυαλά.

"I'll change; I'll change. I've learned that I have the strength to change".

(ατάκα του Μάικλ Κορλεόνε προς τη σύντροφο του, Κέι Άνταμς Κορλεόνε)

Αυτή την Χρυσή Μπάλα ποιος θα την πάρει; Το Pod-όσφαιρο έχει την απάντηση


News 24/7

24MEDIA NETWORK