Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ 'άκουσε' το Θεό να γελάει με τα σχέδια του

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν έτοιμος από καιρό με το ρόστερ των παικτών που ήθελε να εκπροσωπήσουν την Αγγλία στο UEFA Nations League. Mετά προέκυψαν τα θέματα με τους Μαγκουάιρ και Στέρλινγκ και μπερδεύτηκε. Τελικά, αποφάσισε να μην αλλάξει πλάνα.

Oι Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάρι Μαγκουάιρ, σε προπόνηση της Αγγλίας, τον Ιούνιο του 2018.
Oι Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάρι Μαγκουάιρ, σε προπόνηση της Αγγλίας, τον Ιούνιο του 2018. AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωνε έτοιμος να ανακοινώσει τα ονόματα αυτών που θέλει να τεθούν υπό τις οδηγίες του, για τα εκτός έδρας παιχνίδια της Αγγλίας με την Ισλανδία (5/9) και τη Δανία (8/9), στο πλαίσιο του UEFA Nations League. Είχε φτιάξει δηλαδή, το πρώτο ρόστερ των τελευταίων εννέα μηνών. Τα 'χε όλα έτοιμα προς παρουσίαση, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα (Τρίτη 25/8), στις 16.00 ώρα Ελλάδος. Ή τουλάχιστον έτσι νόμισε. Γιατί αίφνης προέκυψαν κάποια προβληματάκια και επιβεβαιώθηκε -για μια ακόμη φορά- πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει. Πολύ περισσότερο σε εποχές κορονοϊού.

To Syros Τoday ενημέρωσε πριν λίγες ώρες πως σήμερα θα εκδικαστεί η υπόθεση του Χάρι Μαγκουάιρ, για τη σύλληψη του στη Μύκονο. Ο 'πιο ακριβός αμυντικός' της ιστορίας του σπορ που λέγεται ποδόσφαιρο, ενεπλάκη σε καβγά, εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα το Σάββατο 22/8 και μετά την απολογία του, του ασκήθηκε ποινική δίωξη (για σωματική βλάβη κατά συρροή και εξύβριση κατά συρροή -αποσύρθηκε η κατηγορία για δωροδοκία), παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, όπου δήλωσε 'αθώος'. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου πέρασε δυο μέρες στο κρατητήριο (τα ίδια ισχύουν και για δυο άλλους άνδρες που συνελήφθησαν μαζί του -ο ένας είναι ο μικρότερος αδελφός του, Τζο). Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην Αγγλία. Στο μεσοδιάστημα, διόρισε συνηγόρους να τον εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο. Για την ακρίβεια, αυτούς τους διόρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, κατά την έξοδο του από το δικαστήριο της Σύρου, στις 22/8.
Ο Χάρι Μαγκουάιρ, κατά την έξοδο του από το δικαστήριο της Σύρου, στις 22/8. AP PHOTO/MICHAEL VARAKLAS

Για κάποιο διεστραμμένο λόγο media έκριναν πως είχε ενδιαφέρον να αναφέρουν τους λογαριασμούς που 'χε κάνει σε εστιατόρια της Μυκόνου (ξαναλέω 'ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός της ιστορίας') και να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα όσα είπε στην κατάθεση του. Δηλαδή, ότι η αδελφή του (σημείωσε πως στη Μύκονο πήγε με τα αδέλφια του και τη σύντροφο του) δέχθηκε επίθεση, ενώ γιόρταζε τα γενέθλια της, με αιχμηρό αντικείμενο. Η Daily Mail είχε και δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα, κατά τις οποίες “η παρέα του Μαγκουάιρ ήταν θορυβώδης και έδειχνε να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μια άλλη παρέα Βρετανών άρχισε να τον παρενοχλεί και να τον βρίζει. Άρχισαν να φωνάζουν, να βρίζουν και τελικά πιάστηκαν στα χέρια, έως ότου ήλθε η αστυνομία”. Βρετανός που ήταν στον χώρο πρόσθεσε πως “αυτοί που επιτέθηκαν στον Μαγκουάιρ ανέφεραν μέχρι και την τραγωδία με την πτώση της πτήσης, το 1958, όταν πέθαναν 23 παίκτες”.

Στα της σημερινής εκδίκασης (το Sky έγραψε πως υπάρχει μάρτυρας που κατέθεσε ότι ο Μαγκουάιρ είπε 'ξέρετε ποιος είμαι; Είμαι ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας δώσω χρήματα. Αφήστε μας να φύγουμε', αλλά η σχετική κατηγορία κατέπεσε -αποκάλυψε και ότι αστυνομικός τον κλώτσησε στο πόδι και του είπε 'τελείωσε η καριέρα σου'), εκτιμάται πως δεν θα υπάρξει απόφαση σήμερα, με το Yahoo!Sports να θυμίζει πως ο Σάουθγκεϊτ είναι κάθετος ως προς την υποχρέωση που 'χουν οι παίκτες του να θυμούνται ότι πρέπει να φέρουν τους εαυτούς τους -εντός και εκτός γηπέδων- ως παραδείγματα προς μίμηση. Υποδείγματα συμπεριφοράς. Αυτός ήταν και ο λόγος που 'χε αφήσει τον Ραχίμ Στέρλινγκ εκτός προκριματικού αγώνα για το Euro2020 (με το Μαυροβούνιο), όταν διαπληκτίστηκε εντόνως -σε προπόνηση- με τον Τζο Γκόμεζ.

Τώρα που είπα 'Στέρλινγκ'. Ο 25χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν μεταξύ των καλεσμένων του Γιουσεϊν Μπολτ, στο πάρτι που έκανε για τα 34α γενέθλια του, την Παρασκευή 21/8. Θα μου πεις πού είναι το πρόβλημα. Θα σου απαντήσω στο γεγονός ότι ο Μπολτ βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ο Υπουργός Υγείας της Τζαμάικα έκανε τη σχετική ανακοίνωση, λίγο μετά το post του 'πιο γρήγορου ανθρώπου της γης' στο Instagram, στο οποίο εμφανιζόταν να λέει πως περιμένει τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Μετά, συνέστησε σε όσους είχαν έλθει σε επαφή μαζί του να μπουν σε καραντίνα.

Η Σίτι ενημέρωσε κάπου εκεί, πως ο Στέρλινγκ θα κάνει το τεστ πριν επιστρέψει στη 'φούσκα' της ομάδας, για προετοιμασία. Προφανώς το ίδιο θα γίνει και πριν συναντήσει τα 'τρία λιοντάρια', εφόσον τον καλέσει ο ομοσπονδιακός προπονητής. Οι 'εκλεκτοί' θα περιορίσουν τις διακοπές τους στις 13 μέρες, δεδομένου ότι το πρώτο ραντεβού στη 'φούσκα' του St. George's Park έχει δοθεί για την Κυριακή 30/8. Όλοι θα υποβληθούν σε τεστ για Covid-19 και οι 'καθαροί' θα εμφανιστούν στο τρέινινγκ καμπ, την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Σάουθγκεϊτ έπρεπε να λάβει υπ' όψιν του τα πάντα, όπως κατέληγε στους παίκτες που θα λάβουν τις προσκλήσεις -ώστε να μην υπάρχει κενό υπό την όποια συνθήκη.

Το Sky Sports είχε αναφέρει τι θα γινόταν αν έμενε εκτός ο Μαγκουάιρ. Τελικά, δεν έμεινε. Η Daily Mail κάλυψε live τις κλήσεις και άρχισε με αυτήν του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  Συνέχισε με το ότι πάλι δεν πήρε πρόσκληση ο Τζακ Γκρίλις, μολονότι φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν με την Aston Villa.

News 24/7

24MEDIA NETWORK