Ο Γκονζάλες στο uefa.com

Ο ποδοσφαιριστής που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος του αγώνα Παναθηναϊκός – Βέρντερ Βρέμης και έχει προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων για το που ακριβώς θα έπρεπε να αγωνίζεται, ο Εζέκιελ Γκονζάλες, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

Ο Γκονζάλες στο uefa.com

Ο ποδοσφαιριστής που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος του αγώνα Παναθηναϊκός – Βέρντερ Βρέμης και έχει προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων για το που ακριβώς θα έπρεπε να αγωνίζεται, ο Εζέκιελ Γκονζάλες, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ. Αναλυτικά...

Πως νιώθεις μετά από ένα τόσο... τρελό ματς όπως ήταν αυτό με τη Βέρντερ;
" Ήταν όντως τρελό και ο ρυθμός ήταν φρενήρης, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Πήραμε όμως αυτό που αξίζαμε, τους τρεις πόντους. Δουλέψαμε πολύ σκληρά σε μία αναμέτρηση υψηλού επιπέδου αλλά ανάλογο ήταν και το ποδόσφαιρο που αποδώσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό, δεδομένου ότι δεν τα καταφέρναμε τόσο καλά στον συγκεκριμένο τομέα. Η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις δεν έχει βγει στο γήπεδο αλλά βελτιώσαμε την εικόνα μας, τον τρόπο παιχνιδιού μας και αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που προκύπτει από το παιχνίδι".

Έδειξες να διασκεδάζεις καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα...
" Ναι, ένιωθα πολύ ωραία στον αγωνιστικό χώρο. Σκόραρα μία φορά και θα μπορούσα να το κάνω τουλάχιστον άλλες τρεις αλλά δύο φορές πέτυχα το δοκάρι και την άλλη ο Αντρέας Ράινκε απέκρουσε εντυπωσιακά. Μου αρέσουν τα παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό και στα οποία πρέπει να δουλέψεις πολύ. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι πόντοι".

Ένιωθες πίεση για τη νίκη;
" Πάντα παίζουμε για να νικήσουμε. Δεν είχαμε περισσότερο άγχος, από τη στιγμή που ήταν αγώνας για τη μόλις δεύτερη αγωνιστική. Θέλαμε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα και στο τέλος πανηγυρίσαμε και μία πολύτιμη νίκη".

Μετά το κακό ξεκίνημα μετράτε δύο σερί νίκες. Τι περιμένεις πλέον από τον Παναθηναϊκό;
" Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να τα πάμε μόνο καλύτερα. Η βελτίωσή μας φάνηκε και στο ματς με τον Πανιώνιο και απέναντι στη Βέρντερ. Δείξαμε πως έχουμε την ποιότητα και τους ποδοσφαιριστές ώστε να πάρουμε πολλά θετικά αποτελέσματα. Ελπίζω να αποδείξουμε πως η αρχή ήταν μία κακή παρένθεση και μόνο".

Γιατί κατά τη γνώμη σου αρχίσατε άσχημα;
" Κύριος λόγος είναι οι πολλές αλλαγές παικτών λόγω τιμωριών ή τραυματισμών. Το προαναφερθέν καθυστερεί την πρόοδο. Εξάλλου, έχουμε μαζί μας αρκετούς καινούριους παίκτες και χρειάζεται χρόνος για να γίνουμε ισχυρή ομάδα".

Πως κρίνεις τις πιθανότητες για πρόκριση στους "16";
" Δε νομίζω η Μπαρτσελόνα να χάσει τη πρώτη θέση, άρα η μάχη θα γίνει για τη δεύτερη. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Ακόμη και η Βέρντερ που δεν έχει πόντο. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια των Ιταλών με τους Γερμανούς αλλά και οι τρεις ομάδες έχουν τις ελπίδες τους".

Γίνεται ντόρος για το αν πρέπει να παίζεις πίσω από τους επιθετικούς ή στο βάθος του κέντρου. Που νιώθεις πιο άνετα;
" Ειλικρινά, δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Νιώθω άνετα παίζοντας όπου επιθυμεί ο προπονητής μου, καθώς προσαρμόζω το στιλ μου ώστε να είμαι χρήσιμος για την ομάδα. Προς το παρόν παίζω δίπλα στον αμυντικό μέσο, έχοντας εντολές να προωθούμε. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά αλλά αν χρειαστεί θα παίξω και πιο μπροστά".

Οι... νέοι, Τζιόλης, Μάντζιος και Δάρλας, εντυπωσίασαν απέναντι στη Βέρντερ. Πως τους κρίνεις;
" Ήταν φανταστικοί. Έχουν πειθαρχία και ταλέντο. Παρά το ότι έκαναν το ντεμπούτο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν κρύφτηκαν, δεν φοβήθηκαν. Δούλεψαν ασταμάτητα, όπως κάνουν και στις προπονήσεις. Ακούν, μαθαίνουν, θέλουν να προσφέρουν και το δείχνουν. Ο προπονητής τους πιστεύει και εκείνοι βελτιώνονται συνεχώς".

Βρίσκεστε επτά πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό. Μπορείτε να τους πιάσετε;
" Δε μπορούμε να πάμε χειρότερα. Στο ματς με τον Πανιώνιο δείξαμε καλύτερα στοιχεία και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Τίποτα δεν έχει χαθεί. Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να προχωρήσουμε όσο είναι δυνατόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ορισμένα πισωγυρίσματα δεν είναι δυνατόν να μας κάμψουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK