O Guardian, η UEFA και η απάντηση του Ολυμπιακού

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Guardian" αναφέρει πως η UEFA έχει αρχίσει έρευνα γύρω από την υπόθεση των στημένων αγώνων στην Ελλάδα και τις κατηγορίες "για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και επίδοξο αγοραστή της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλη Μαρινάκη". Ολυμπιακός: "Εμείς ενημερώσαμε την UEFA".

O Guardian, η UEFA και η απάντηση του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Η UEFA ερευνά τις καταγγελίες για στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα γύρω από τον άνθρωπο που προσπαθεί να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ, τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Ευάγγελo Μαρινάκη.

Ο Μαρινάκης αρνείται τις κατηγορίες και σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ισχυρίστηκε πως ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ήταν προκατειλημμένος απέναντι στους αιώνιους πρωταθλητές Ελλάδας και πως πίσω από την υπόθεση υπήρχαν πολιτικά κίνητρα", αναφέρει αρχικά στο δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πληροφορίες από το "Press Association Sport", σύμφωνα με τις οποίες "ο Μαρινάκης ελέγχεται επίσης από την UEFA, με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να έρχεται σε επαφή με τον εισαγγελέα αρκετούς μήνες πριν".

Στο ίδιο κείμενο φιλοξενούνται και δηλώσεις εκπροσώπου της UEFA, ο οποίος αναφέρει: "Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επιπροσθέτως, η UEFΑ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει αποστείλει επίσημο αίτημα για να λάβει το πόρισμα του εισαγγελέα, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

O Guardian, η UEFA και η απάντηση του Ολυμπιακού

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση από δικαστήρια στην Αθήνα εναντίον είτε του συλλόγου είτε του ιδιοκτήτη του".

Για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, το κείμενο του "Guardian" προσθέτει επίσης ότι "σε αντίθεση με τους κανονισμούς ποδοσφαίρου στην Αγγλία, η UEFA δεν χρειάζεται καταδίκη για να λάβει δράση εναντίον των συλλόγων ή μεμονωμένων προσώπων. Η διοικούσα αρχή μπορεί να επιβάλει ποινές εάν είναι "επαρκώς ικανοποιημένη" ότι υπάρχουν αποδείξεις παράβασης".

Και καταλήγει το δημοσίευμα: "Η διοργανώτρια αρχή της Championship αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά είναι προφανές πως ο Μαρινάκης θα περνούσε τους ελέγχους, επειδή δεν έχει εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Ο Μαρινάκης, ο οποίος δαπάνησε 74.000.000 ευρώ για μία από τις τέσσερις βασικές τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Κουβεϊτιανό ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ, Φαουάζ αλ Χασαουί, εδώ και μήνες".

Ολυμπιακός: "Ένημερώσαμε την UEFA"

Άμεση ήταν πάντως η αντίδραση του Ολυμπιακού στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Guardian", με την επίσημη τοποθέτηση των "ερυθρολεύκων" να είναι η εξής:

"Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί έρευνας της UEFA για τα δικαστικά ζητήματα να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Ολυμπιακός -πριν από κάθε άλλον- ενημέρωσε την UEFA για την υπόθεση και την ενημερώνει βήμα-βήμα για κάθε εξέλιξή της.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι η UEFA, σε κορυφαίο επίπεδο -και εξετάζοντας τα στοιχεία που παρέλαβε- απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Ολυμπιακό με οτιδήποτε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι Εισαγγελείς απάντησαν στον Μαρινάκη
Το σχόλιο Καραπαπά στην ανακοίνωση των Εισαγγελών

News 24/7

24MEDIA NETWORK