Ο Καπίνο έχει μια 'αποστολή αυτοκτονίας' να φέρει εις πέρας

Ο Στέφανος Καπίνο έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα τρία από τα τελευταία πέντε ματς της Zαντχάουζεν. Μόνο που στις επτά αγωνιστικές που απομένουν θα πρέπει να βρει οπωσδήποτε συμπαραστάτες για να σωθεί η χρονιά, μιας και το πρόγραμμα δεν είναι καθόλου ευνοϊκό στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού.

Ο Στέφανος Καπίνο έχει εξελιχθεί σε αρχιφύλακα της Ζαντχάουζεν, αλλά για να τη σώσει θα χρειαστεί βοήθεια
Ο Στέφανος Καπίνο έχει εξελιχθεί σε αρχιφύλακα της Ζαντχάουζεν, αλλά για να τη σώσει θα χρειαστεί βοήθεια TWITTER.COM/SV_SANDHAUSEN

Από την ημέρα που ο Στέφανος Καπίνο άφησε τον γερμανικό βορρά 'μεταναστεύοντας' σαν άλλο αποδημητικό πουλί στα νότια (όχι απαραίτητα πιο θερμά) τμήματα της χώρας, δανεικός από τη Βέρντερ Βρέμης στην Ζαντχάουζεν της 2.Bundesliga, συμπληρώθηκαν περισσότερες από 70 ημέρες. Σ' αυτό το διάστημα, πέραν του ότι γιόρτασε τα 27α γενέθλιά του, ό,τι ακριβώς ήθελε να πετύχει αλλάζοντας ποδοσφαιρικό περιβάλλον για το δεύτερο μισό της σεζόν το έχει ήδη πετύχει, καθώς όχι μόνο ενεργοποιήθηκε, ύστερα από σχεδόν 11 μήνες αδιάλειπτης μονιμοποίησης στον πάγκο, αλλά βρήκε χώρο στην τριάδα των τερματοφυλάκων της Εθνικής ομάδας του Φαν'τ Σχιπ, συμπληρώνοντας το δίδυμο των Βλαχοδήμου και Διούδη στα πρόσφατα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κίπερ... ενδεκάδας

Ο άλλοτε γκολκίπερ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είχε πρωτοπαίξει με τη νέα ομάδα του στις 24 Ιανουαρίου και την Κυριακή (4 Απριλίου) κατέγραψε την ενδέκατη συμμετοχή του στο τρέχον πρωτάθλημα, συνεχίζοντας να μετρά το απόλυτο. Όλες ως βασικός, όλες 90 λεπτών κι ας άλλαξε ο προπονητής Σίλε από το δίδυμο των Κλέπινγκερ/Κούλοβιτς μετά τα μέσα του Φλεβάρη. Σ' αυτά τα 11 παιχνίδια η Ζαντχάουζεν έχει πετύχει 3 νίκες και έχει καρπωθεί το 1/3 των συνολικών βαθμών που διεκδίκησε (11 από τους 33). Θα συμφωνούσαμε ότι δεν πρόκειται για μια ικανοποιητική επίδοση που γεμίζει το μάτι, αν δεν βρίσκαμε ότι είχαν προηγηθεί οι όλες κι όλες 4 νίκες στις 16 αγωνιστικές πριν από την ένταξη του Καπίνο.

Η SV εξακολουθεί να εμφανίζει σταθερά τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (με 47 γκολ παθητικό και -18 στη συνολική διαφορά τερμάτων), αλλά η βελτίωση στο τελευταίο δίμηνο είναι ορατή χωρίς τη βοήθεια μεγεθυντικών φακών. Δεν ήταν σημαδεμένο που ο Πειραιώτης κίπερ ψηφίστηκε 'παίκτης του αγώνα' μετά το ντεμπούτο του με την Μπόχουμ (1-1), αλλά σίγουρα σημαδιακό για τη συνέχεια, καθώς ο Καπίνο από τη μία έχει δεχθεί 13 γκολ και από την άλλη έχει προστατεύσει την εστία του από κάθε παραβίαση σε τέσσερις ξεχωριστές περιπτώσεις. Το 36% δεν είναι αμελητέο ποσοστό για μια ομάδα που μόνο σε δύο αναμετρήσεις είχε πρωτύτερα κρατήσει το μηδέν. Ιδίως στη 'λευκή' ισοπαλία με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, στις 13/3, το 'Kicker' έγραφε για την απεγνωσμένη προσπάθεια των απειλητικών φιλοξενούμενων να 'πληγώσουν' τον 'άτρωτο' Έλληνα που κέρδιζε θέση στην κορυφαία 11άδα της αγωνιστικής με τουλάχιστον 6-7 κομβικές επεμβάσεις. "Κατέχει ηγετικό ρόλο στο γήπεδο", συμπλήρωνε από τη μεριά του ο αθλητικός διευθυντής του κλαμπ, Μιχάιλ Κάμπακα, προτού ο Γκέρχαρντ Κλέπινγκερ τον ευχαριστήσει γιατί "μας κράτησε στο ματς".

Ανάλογης σημασίας ήταν η συμβολή του Καπίνο στο 1-0 της Κυριακής επί των ουραγών Βίρτζμπουργκερ Κίκερς, εμπνέοντας σιγουριά σ' ένα παιχνίδι που για τη Ζαντχάουζεν ήταν χωρίς επιστροφή, διότι θα έμενε τουλάχιστον τρεις πόντους από τη σωτηρία ή το μπαράζ (που συμμετέχει η τρίτη από το τέλος). Χάρη σε αυτήν της την 'τρίποντη' επιτυχία της η SV κρατήθηκε στο -1 από την Όσναμπρικ (που είχε κερδίσει το Σάββατο στην έδρα της ντεφορμέ Καρλσρούης), πλησίασε στην ίδια απόσταση την Μπραουνσβάιγκ (που εκ των υστέρων έχασε 2-0 από τη Ζανκτ Πάουλι) και εξακολουθεί να ελπίζει με σθένος ότι θα γλιτώσει τουλάχιστον τον απευθείας υποβιβασμό, εξασφαλίζοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην παραμονή.

Απαιτητικό πρόγραμμα, θέλει βοήθεια

Το πρόβλημα είναι πως στα επτά παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της σκληρής σεζόν η Ζαντχάουζεν έχει ν' ανταγωνιστεί έξι ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο μισό της κατάταξης, μεταξύ των οποίων οι πρώτες τέσσερις (Γκρόιτερ Φιρτ, Αμβούργο, Χορστάιν Κίελ, Μπόχουμ) και φαβορί στη μάχη της ανόδου στην Bundesliga! Αυτονόητο είναι πως ο Καπίνο έχει ανάγκη από αμέριστη βοήθεια προκειμένου η δική του δεδομένη προσπάθεια να μην αποδεχθεί ανεπαρκής σε αυτήν την απαιτητική συνθήκη της τελικής ευθείας. Το τεχνικό δίδυμο που ανέλαβε αντί του Σίλε άρχισε ήδη να εφαρμόζει άμυνα των τριών προκειμένου να θωρακιστούν λίγο παραπάνω τα μετόπισθεν και να μην δέχεται πολλές φάσεις ο διεθνής κίπερ. Ιδίως τώρα που το πρόγραμμα φέρνει αντιμέτωπη τη Ζαντχάουζεν με τις πιο επικίνδυνες ομάδες της κατηγορίας. Ορθή ως σκέψη αναμφίβολα, αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να χαθεί η ισορροπία με τις υπόλοιπες γραμμές, μιας και δεν αρκούν οι ισοπαλίες με 0-0. Θα απαιτηθούν νίκες για την επίτευξη της μίνιμουμ επιδίωξης.

Θα 'ναι σίγουρα ένα παράσημο για τον Έλληνα τερματοφύλακα, αν (με όποιον τρόπο) καταφέρει να φέρει εις πέρας αυτήν την mission imposible που ανέλαβε μέσα στο καταχείμωνο του 2021. Όχι πάντως ότι δεν έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις, βιώνοντας μια προσωπική άνοιξη στην πιο μουντή περίοδο της ποδοσφαιρικής πορείας του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK