Ο καυγάς Όουεν-Σίρερ για τη Νιούκαστλ είναι η πιο σύντομη ποδοσφαιρική κωμωδία

Μια 'μάχη' για τη Νιούκαστλ μεταξύ δύο θρύλων του αγγλικού ποδοσφαίρου, του Άλαν Σίρερ και του Μάικλ Όουεν, που στάζει βιτριόλι και καταλήγει να θυμίζει κωμωδία.

O Άλαν Σίρερ σε προπόνηση της Νιούκαστλ μαζί με τον Μάικλ Όουεν, στο 'Σεντ Τζέιμς Παρκ', στις 7 Απριλίου 2009
O Άλαν Σίρερ σε προπόνηση της Νιούκαστλ μαζί με τον Μάικλ Όουεν, στο 'Σεντ Τζέιμς Παρκ', στις 7 Απριλίου 2009 ASSOCIATED PRESS

Ο Μάικλ Όουεν αμφισβήτησε την αφοσίωση του Άλαν Σίρερ στη Νιούκαστλ και κάπως έτσι άρχισε μια πραγματική 'μάχη' στο twitter. Μπορεί και οι δυο τους να έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια ως παίκτες, όμως ο απόηχος της ιστορίας του κάθε αθλητή δεν έχει ακόμα ξεφτίσει και σε κάθε τους δημόσια τοποθέτηση, ένα κομμάτι της ποδοσφαιρικής ιστορίας της Premier League μοιάζει να ζωντανεύει ξανά.

Όλα άρχισαν όταν ο Όουεν δήλωσε στο BT Sport πως ύστερα από τη μεταγραφή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Νιούκαστλ ανυπομονούσε να ολοκληρώσει τη θητεία του και να φτάσει στην πολυπόθητη -για εκείνον- ποδοσφαιρική συνταξιοδότηση. Ο Σίρερ δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω. Ο βετεράνος σταρ της ομάδας της βορειοανατολικής Αγγλίας απομόνωσε την ατάκα του Όουεν και απάντησε στο twitter: "Ναι, Μάικλ, όλοι το καταλάβαμε, παρ' όλα αυτά, έπαιρνες 120.000 λίρες τη βδομάδα".

Ο Όουεν δεν έχει κρύψει ποτέ πως αυτή η μεταγραφή ήταν μια στραβοτιμονιά στη δοξασμένη πορεία του στο ποδόσφαιρο. Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο Reboot - My Life, My Time παραδέχτηκε πως αυτή η μεταγραφή αποδείχθηκε ένα σκαλί που τον έριξε πιο χαμηλά, υπογραμμίζοντας ένα ματς ενάντια στη Γουότφορντ, όπου ενώ βρισκόταν στο αγωνιστικό χώρο, ύστερα από αντιαθλητικό χτύπημα, οι φαν της ομάδας του φώναζαν "δεν αξίζεις τα λεφτά σου". Παρ' όλα αυτά, ο Όουεν απάντησε στο σχόλιο του Σίρερ, γράφοντάς του πώς "δεν είμαι σίγουρος πως ήσουν τόσο πιστός στη Νιούκαστλ, όσο αφήνεις να εννοηθεί, φίλε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν σε είχε αφήσει ο Μπόμπι Ρόμπσον στον πάγκο, ήσουν έτοιμος να υπογράψεις στη Λίβερπουλ. Προσπαθούσες με κάθε τρόπο να φύγεις".

 Ο Σίρερ έμεινε στη Νιούκαστλ για 10 χρόνια, από το 1996, όταν κι έφυγε από την Μπλάκμπερν, ως και το 2006. Ο Όουεν έζησε μεγάλες στιγμές με τη Λίβερπουλ, ανάμεσα τους και το τρεμπλ του 2001, που του απέφερε και μια προσωπική διάκριση, τη Χρυσή Μπάλα εκείνης της σεζόν. Το 2004 βρέθηκε στη Ρεάλ, ως αναπληρωματικός του Ρονάλντο, χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί. Το σίγουρο είναι πως για την προώθηση της αυτοβιογραφίας του, παίζει άψογα το παιχνίδι της δημοσιότητας.

Μήπως ο Μέσι αξίζει περισσότερο το The Best από τον Φαν Ντάικ; Το Pod-όσφαιρο απαντάει:

News 24/7

24MEDIA NETWORK