Ο Κώστας Κατσουράνης στο Contra.gr

Με το σφύριγμα της λήξης η ανακούφιση ήταν έκδηλη στο πρόσωπο του. Το 0-0 κράτησε ζωντανή την ελπίδα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του μουντιάλ ενώ η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε δεν κόστισε στην ομάδα. Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στο Contra.gr για όλα τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ιαπωνία την οποία για 60 λεπτά παρακολούθησε μακριά από τον αγωνιστικό χώρο!

Ο Κώστας Κατσουράνης στο Contra.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ

Ο Κατσουράνης κλείνει 11 χρόνια στην Εθνική ομάδα. Μετά από 113 εμφανίσεις και παρουσία σε τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δύο μουντιάλ, είναι η πρώτη φορά που θα δει αγώνα χωρίς να φορά ποδοσφαιρικά παπούτσια και η πρώτη μετά την πρεμιέρα με την Πορτογαλία το 2004 που δεν θα ακούσει ως βασικός τον εθνικό ύμνο.

Οι δύο κίτρινες κάρτες στο ματς με την Ιαπωνία στερούν από την Κατσουράνη την δυνατότητα να φτάσει στις 114 συμμετοχές και να παλέψει μέσα από το γήπεδο για την ιστορική πρόκριση.

Στο τέλος του αγώνα με την Ιαπωνία τα συναισθήματα του ήταν ανάμικτα. Χαρούμενος και ανακουφισμένος για την διατήρηση του ονείρου της πρόκρισης, απογοητευμένος για την αποβολή και την δυνατότητα να αγωνιστεί με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Περνώντας από τη μικτή ζώνη, ο αρχηγός της Εθνικής, σταμάτησε και μίλησε στο Contra.gr για όλα τα ζητήματα που απασχολούν σε αυτό το μουντιάλ, τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα.

"Δείξαμε πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε"

- Η ομάδα παρότι έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές για περισσότερο από μία ώρα πήρε τον βαθμό με την Ιαπωνία. Ποια στοιχεία μας έφεραν το 0-0;

"Η δεύτερη κίτρινη δεν νομίζω ότι ήταν. Μπορούσε να μην την δείξει, ήταν πολύ αυστηρός, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει να κάνει η εμπειρία, αν είσαι μεγάλος ή μικρός. Αυτά συμβαίνουν, αλλά η ομάδα έδειξε μεγάλη ψυχή και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δείξαμε πόσο ομάδα είμαστε όλοι μαζί και θα δούμε τι θα γίνει με την Ακτή".

Ο Κώστας Κατσουράνης στο Contra.gr
INTIME SPORTS

- Αυτές τις μέρες υπήρχε ένας προβληματισμός για την εικόνα που θα βγάλει η ομάδα στον γήπεδο;

"Είδαμε στον αγωνιστικό χώρο αν είμαστε ομάδα. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι και έχουμε πιθανότητες πολλές να κερδίσουμε αυτό το ματς και να περάσουμε".

- Μπορεί η Εθνική να κερδίσει την Ακτή;

"Η Ακτή έχει πολύ καλή ομάδα. Είναι ένα δύσκολο ματς. Θα παλέψουμε κόντρα σε μια καλή ομάδα να δούμε τι θα κάνουμε".

"Οι εντάσεις είναι στο πρόγραμμα"

- Ποια δυνατά ποδοσφαιρικά στοιχεία έχεις εντοπίσει στην αντίπαλο μας;

"Η Ακτή είναι ομάδα με όλη τι σημασία της λέξης και έχει παίκτες με καλά ατομικά στοιχεία που μπορούν να μας δυσκολέψουν τη ζωή. Η ατομική τους ποιότητα είναι σε ψηλό βαθμό, το είδαμε και από το γκολ του Ζερβίνιο. Έχει παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και όλα μπορούν να γίνουν".

- Τελικά οι εντάσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα;

"Όσοι είναι μέσα στην ομάδα και ξέρουν το κλίμα της ομάδας, καταλαβαίνουν και μπορούν να αντιληφθούν πολύ εύκολα τι συμβαίνει. Η ομάδα είναι μαζί και προχωράει για το επόμενο παιχνίδι. Εννοείται πως ότι γίνεται είναι ποδοσφαιρικό. Οι εντάσεις είναι στοιχείο του ποδοσφαίρου και συμβαίνουν συνέχεια. Οι εντάσεις συμβαίνουν πάντα είτε σε παιχνίδια είτε σε προπονήσεις. Τα αφήνουμε πίσω και συνεχίζουμε".

Ο Κώστας Κατσουράνης στο Contra.gr
INTIME SPORTS

- Πως είδες την προσπάθεια των παιδιών κόντρα σε 11;

"Όλοι οι παίκτες ήταν καλοί. Και τα δέκα παιδιά που έπαιζαν ήταν πολύ καλοί. Έδωσαν την ψυχή τους και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε".

- Τι είπες στα παιδιά στα αποδυτήρια μετά το 0-0 με την Ιαπωνία;

"Είπα στα παιδιά ότι είμαι τυχερός που η ομάδα δεν έχασε από την αποβολή μου. Και τους είπα ότι αφού βγήκα εγώ με κόκκινη δεν θα χάσουμε".

Διαβάστε ακόμη

Κατσουράνης: "Αυτό που έγινε με Τζαβέλλα-Μανιάτη δεν έχει να κάνει με τις ομάδες"

Παπασταθόπουλος: "Θα καταθέσουμε και την ψυχή μας στο ματς με την Ακτή"

News 24/7

24MEDIA NETWORK