Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διώκεται για την 'αλαζονεία' του και... 'φταίει' ένας Ναπολιτάνος

Ενόσω ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναρρώνει αμέριμνος στην πισίνα του σπιτιού του στο Τορίνο, οι ιταλικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Ασεβής και αλαζόνας χαρακτηρίστηκε ο Πορτογάλος σταρ από τον Ναπολιτάνο Υπουργό Αθλητισμού, ο οποίος κατηγορείται για... ποδοσφαιρικά κίνητρα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σε αυτοαπομόνωση, αλλά κατηγορείται ότι δεν συμπεριφέρθηκε σωστά
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σε αυτοαπομόνωση, αλλά κατηγορείται ότι δεν συμπεριφέρθηκε σωστά AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Είναι δυνατόν πίσω από την εν εξελίξει διαδικασία εις βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο για καταπάτηση των κανόνων που οριοθετούν τη συμπεριφορά όσων ελέγχονται θετικοί στον κορονοϊο να κρύβεται η δεδομένη αντιπάθεια των Ναπολιτάνων οπαδών για τη Γιουβέντους; Υπονοείται από μια μερίδα, αλλά άνευ αποδείξεων ουδείς καταδικάστηκε. Πόσο μάλλον ένας Υπουργός της Κυβέρνησης Κόντι.

Αντιθέτως ο πεντάκις νικητής της 'Χρυσής Μπάλας' είναι σε δύσκολη θέση, μια και θα πρέπει αυτός να βεβαιώσει στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία πως από την ημέρα που στην προετοιμασία της εθνικής Πορτογαλίας διεγνώσθη μεταξύ των ασυμπτωματικών περιπτώσεων καθεμιά από τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν έγιναν με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο Βιντσέντζο Σπανταφόρα, ο επικεφαλής του αθλητισμού στην Ιταλία, είχε εξ αρχής εντάσεις για τη στάση του αστέρα της 'βέκια σινιόρα' κατά την επιστροφή του στην Ιταλία και είχε μιλήσει δημοσίως, αμφιβάλλοντας για το αν είχε λάβει άδεια των ιταλικών αρχών να ταξιδέψει. "Πιστεύω ότι δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο", υποστήριζε μεταξύ άλλων στο Rai Uno πριν από ένα 10ήμερο.

Ο Ρονάλντο, που στο μεσοδιάστημα ξόδευε τις ώρες του στην πισίνα του αρχοντικού του αλλάζοντας μάλιστα το κούρεμά του, δεδομένου ότι επιπτώσεις που να τον καταβάλουν δεν εμφάνισε, είχε απαντήσει πως "η συνείδησή μου είναι καθαρή", σημειώνοντας πως κάθε ενέργειά του είχε εγκριθεί εκ των προτέρων. "Κάναμε τα πάντα με τον σωστό τρόπο. Δεν είχα επαφή με κανέναν", συμπλήρωνε ενημερώνοντας πως στο Τορίνο έφτασε με ειδική πτήση προκειμένου να 'ναι άπαντες προστατευμένοι.

Κάπου εκεί η κουβέντα διακόπηκε. Φαίνεται πάντως πως ο Σπανταφόρα παραφυλούσε και γνωστοποιώντας εσχάτως ότι "η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξάγει έρευνα για να το αποδείξει", όπως επισήμανε στο ANSA, επανέφερε το ζήτημα στην επικαιρότητα. Μάλιστα ο Υπουργός Αθλητισμού της γείτονας ένας πολιτικός με ανεπτυγμένο το αίσθημα της ισότητας και των ίσων ευκαιριών/δικαιωμάτων/υποχρεώσεων για όλους χαρακτήρισε "ασεβή" τον 33χρονο επιθετικό, χρεώνοντάς του αλαζονική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της αυτοαπομόνωσης. "Ο ιός μάς έχει διδάξει ότι ουδείς εξαιρείται. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να σεβαστούν τα πρωτόκολλα όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά στο τέλος η μόνη λύση είναι να μένουμε σπίτι", συνέχισε υπονοώντας πως ο Ρονάλντο επέλεξε να ταξιδέψει απερίσκεπτα. Είχε, μάλλον, δει τι συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ έμαθε πως το πρόσφατο τεστ του Πορτογάλου βγήκε εκ νέου θετικού, με αποτέλεσμα να χάσει τρίτο παιχνίδι στη σειρά - αυτό με τη Βερόνα.

Το σχόλιο αυτό ερμηνεύτηκε ως απάντηση στις διαδοχικές αναρτήσεις του Πορτογάλου σαν να μην συμβαίνει τίποτα την ώρα που η Ιταλία προσπαθεί να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα επίθεσης που δέχεται από τον κορονοϊό, με 17.000 θετικά κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Ορισμένοι, δε, εκτίμησαν πως η στάση του Σπανταφόρα ενέχει και εκδηλώνει την αντιπαλότητα μεταξύ ποδοσφαιρικού Βορρά και Νότου, κυρίως δε αυτήν μεταξύ της Γιουβέντους και της Νάπολι. Ο 46χρονος πολιτικός, γεννημένος στην Αφραγκόλα της Καμπανίας, 12 χιλιόμετρα από τη μητρόπολη της περιοχής, είναι δηλωμένος φαν των 'παρτενοπέι' και μάλιστα είχε πανηγυρίσει για τη νίκη επί της 'βέκια σινιόρα' στον τελικό του Coppa Italia. Κακά τα ψέματα, προλαβαίνοντας, ως έφηβος τότε, τα κατορθώματα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στη Νάπολι θα 'ταν απίθανο να ταυτιστεί με άλλη ομάδα της εποχής. Ο ίδιος μόνο γνωρίζει πόσο μεγάλη είναι η απόσταση του οπαδού από του υπουργού και αν οι ποδοσφαιρικές πεποιθήσεις του επηρεάζουν τις πολιτικές κρίσεις του.

Ο Ρονάλντο (που για ν' αγωνιστεί την Τετάρτη απέναντι στον Μέσι θα πρέπει να βγει αρνητικός 24 ώρες πριν) και κάμποσοι άλλοι, υπερασπιστές του, το αμφισβητούν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK