Ο Κρίστινσον εγγυάται για το plan b με ή χωρίς τον Σα

Με μια σχετικά low cost κίνηση ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν γκολκίπερ που μπορεί να εμπιστευτεί ανά πάσα στιγμή, εξασφαλίζοντας έτσι μια μίνιμουμ βάση σε μια κομβική θέση, που θα του επιτρέψει με άνεση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει με τον βασικό του τερματοφύλακα στην θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Κρίστινσον δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Βόλο για τα playoffs της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Κρίστινσον δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Βόλο για τα playoffs της Super League 2019-2020. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μάλλον άγνωστος, τουλάχιστον στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας, ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον αποτέλεσε μεταγραφική προσθήκη της ΑΕΛ τον Αύγουστο του 2018. Φραμ, Ράντερς, Χάμαρμπι και Εξέλσιορ ήταν οι προηγούμενοι σταθμοί της καριέρας του Ισλανδού, που μετράει και 15 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Κρίστινσον είχε μια διετία με πολύ καλές εμφανίσεις στην χώρα μας, έτσι φέτος είχε φτάσει η ώρα να της εξαργυρώσει. Με έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, η ΑΕΛ ήξερε πως τώρα ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ πώλησης του. Να αποκομίσει και οικονομικά ωφέλη από τον 31χρονο γκολκίπερ, μετά τα αγωνιστικά.

Ο Κρίστινσον υπέγραψε στον Ολυμπιακό, για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Ισλανδός εξαργύρωσε με αυτό τον τρόπο τις 64 συμμετοχές του με τα 'βυσσινί', η ΑΕΛ θα βάλει στα ταμεία της 400 χιλιάδες ευρώ και θα αποκτήσει δύο παίκτες από τον Ολυμπιακό είτε ως ελεύθερους, είτε με μακροχρόνιο δανεισμό. Γιατί οι 'ερυθρόλευκοι' κατέληξαν στην επιλογή του Κρίστινσον;

Κατά πρώτον, δεν είναι μια λύση που προέκυψε ξαφνικά. Οι Πειραιώτες είχαν παρακολουθήσει αρκετά την περίπτωση του από την περσινή κιόλας σεζόν, σχηματίζοντας πολύ καλή εικόνα για τις ικανότητες του. Συλλέγοντας πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό επαγγελματία, ξέχωρα από τα όσα μπορεί να προσφέρει στο χορτάρι. Μια πτυχή στην οποία πλέον δίνουν βάση οι 'ερυθρόλευκοι'. Η απόφαση τους να αποκτήσουν τον Κρίστινσον δεν αφορά αποκλειστικά τον Μπομπί Αλέν ή τον Ζοζέ Σα. Ακουμπάει από λίγο και τους δύο.

Η περίπτωση του Ντανιέλ Σούμπασιτς δεν προχώρησε σε πρώτη φάση, γιατί ο Κροάτης δεν συζητούσε παρά μόνο για την προοπτική του βασικού γκολκίπερ. Ο Ολυμπιακός δεν ξέρει ακόμη αν θα έχει μια συμφέρουσα πρόταση (ή αυτή που θα καλύπτει την ρήτρα αποδέσμευσης) για τον Ζοζέ Σα, επομένως δεν μπορούσε να δώσει μια τέτοια υπόσχεση στον πολύπειρο γκολκίπερ της Μονακό. Αν ο Πορτογάλος γκολκίπερ παραχωρηθεί τον Αύγουστο και ο Σούμπασιτς είναι ακόμη διαθέσιμος στην αγορά, είναι πολύ πιθανό να στραφεί στην λύση του Κροάτη ο Ολυμπιακός.

Ο Μπομπί Αλέν είχε τον δύσκολο ρόλο του Νο2 την φετινή σεζόν. Πήρε ματς στο Κύπελλο και έχει πλέον την ευκαιρία να βάλει παιχνίδια στα πόδια του εν μέσω playoffs. Έπαιξε με αντίπαλο τον ΟΦΗ, πιθανότατα θα είναι βασικός με τον Άρη. Ο Γάλλος ωστόσο, βαδίζοντας στα 29 του χρόνια πλέον, θέλει μια ομάδα που θα του εμπιστευθεί φανέλα βασικού. Δύσκολα θα το βρει αυτό στον Ολυμπιακό, έτσι στο τέλος της σεζόν αναμένεται να αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Αυτό που δίνει ο Κρίστινσον σε πρώτη φάση στους Πειραιώτες είναι την λύση ενός έμπειρου γκολκίπερ, με παραστάσεις και γνώση της ελληνικής λίγκας. Είναι δοκιμασμένος σε επίπεδο Super League, έχε περάσει με επιτυχία τις σχετικές εξετάσεις. Ο Ισλανδός ξέρει ότι ξεκινάει από το Νο2 και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τον Ζοζέ Σα, μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Έχει αποδεχτεί την πρόκληση και τον ρόλο του, με την προοπτική να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση να αποτελεί έξτρα κίνητρο για εκείνον. Γνωρίζει πως στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη θα έχει όλα τα εφόδια να βελτιώσει το παιχνίδι του, ενώ σαφώς οι οικονομικές του απολαβές θα είναι σημαντικά μεγαλύτερες από εκείνες στην ΑΕΛ.

Ο Ισλανδός ακροβατεί στο μεσοδιάστημα που υπήρχε ανάμεσα στον Αλέν και τον Σα. Περισσότερο 'ψημένος' από τον Γάλλο και πιο... επικίνδυνος για τον Πορτογάλο ή όποιον έχει το προβάδισμα για το Νο1 τη νέα σεζόν. Ο Ολυμπιακός με μια σχετικά low cost κίνηση απέκτησε έναν γκολκίπερ που μπορεί να εμπιστευτεί ανά πάσα στιγμή, εξασφαλίζοντας έτσι μια μίνιμουμ βάση σε μια κομβική θέση, που θα του επιτρέψει με άνεση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει με τον βασικό του τερματοφύλακα.

Αν ο Σα μείνει στη χώρα μας, οι 'ερυθρόλευκοι' είναι ήδη έτοιμοι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν ο Πορτογάλος αποχωρήσει, τότε ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την αναπλήρωση του κενού γνωρίζοντας πως με τον Κρίστινσον διαθέτει ένα αξιόλογο plan b, στην περίπτωση που η εύρεση του αντί-Σα δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK