Ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς είναι μια ασύμμετρη απειλή

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς είναι ο 7ος ακραίος κυνηγός που ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Έχει πετύχει περισσότερα στην καριέρα του από τους υπόλοιπους 6 εξτρέμ των 'ερυθρολεύκων' στην ηλικία των 21 ετών.

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Κρασνοντάρ στον πρώτο αγώνα των playoffs του Champions League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς του Ολυμπιακού πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Κρασνοντάρ στον πρώτο αγώνα των playoffs του Champions League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Update 21/08: Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς σημείωσε 2 γκολ στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κρασνοντάρ στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του Champions League και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου 'κλείδωσε' την πρόκριση των Πειραιωτών στους ομίλους της διοργάνωσης.

Λίγο πριν εκπνεύσει η περσινή μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς από την Ραντνίτσκι αντί 550.00 ευρώ. Ποσό ρεκόρ στην ιστορία της σερβικής ομάδας, όσον αφορά την πώληση ποδοσφαιριστή. Ο διεθνής εξτρέμ έμεινε δανεικός στην Ραντνίτσκι (και συμπαίκτης με έναν άλλοτε 'ερυθρόλευκο', τον Πέταρ Γκρμπιτς), αφού σκοπός ήταν να πάρει χρόνο συμμετοχής και να αξιολογηθεί η προοπτική του πριν ενσωματωθεί στους 'ερυθρόλευκους'.

Οι μήνες που πέρασαν 'ψήλωσαν' τον Ραντζέλοβιτς. Όχι σωματοδομικά, αλλά ως μονάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο 21χρονος Σέρβος ολοκλήρωσε την σεζόν 2018-2019 αφήνοντας άριστες εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στην Ραντνίτσκι και την εθνική U-21, σε όσους τον παρακολούθησαν. Ένας από αυτούς και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, γνώριμος στα μέρη μας και νυν πρωταθλητής Σερβίας ως τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα.

Είναι winger με φοβερή ταχύτητα. Φέτος ειδικά έχει κάνει εξαιρετική σεζόν. Παίζει και στην εθνική ελπίδων της Σερβίας. Ξεχωρίζει με την παρουσία του στο σερβικό πρωτάθλημα. Τον ενδιαφέρει να πάρει τη μπάλα από τους αμυντικούς, γιατί είναι γρήγορος και εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, και να κάνει παιχνίδι είτε από τα πλάγια, είτε με το να συγκλίνει. Αυτό έχει να κάνει και με το τι θέλει ο προπονητής. Δεν είναι ο παίκτης που θα σου κάνει εύκολα τη ντρίμπλα, αλλά όταν πρέπει να τον αντιμετωπίσεις στην ταχύτητα, δεν παίζεται. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν που τον χαρακτηρίζει, όπως και η δύναμή του", είχε δηλώσει πρόσφατα ο Μιλόγεβιτς μεταξύ άλλων στο Sport24.gr, σημειώνοντας ωστόσο πωςεν είναι ακόμα έτοιμος. Πέρυσι αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας. Έχει εξελιχθεί, αλλά θα χρειαστεί να πάρει μερικές ακόμη ευκαιρίες, ώστε να έρθει πιο ώριμος και πιο έτοιμος στον Ολυμπιακό. Έχουμε δει βέβαια περιπτώσεις παικτών να παίρνουν μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα και να κολλάνε αμέσως μαζί της. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει σημαντική καριέρα, να παίξει και στην εθνική Σερβίας, αρκεί να το παλέψει. Από αυτόν εξαρτάται".

Η κρίση του ειδικού έχει πάντα ειδικό βάρος και η λογική μάλλον συμφωνεί πως ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς δεν έχει ακόμη τον απαιτητό βαθμό ετοιμότητας για να παίξει στον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή πάντως προπονητές και σκάουτερ ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται για αυθεντικό ταλέντο και ο Σέρβος εξτρέμ στην ηλικία του έχει πετύχει περισσότερα, από όσα είχαν κάνει αντίστοιχα στα στην ίδια ηλικία οι υπόλοποι 6 ακραίοι των 'ερυθρολεύκων'.

Ο Ποντένσε στα 21 του ολοκλήρωσε τη σεζόν 'μοιρασμένος' ανάμεσα σε Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Μορεϊρένσε, πραγματοποιώντας 31 συμμετοχές με 4 γκολ και 6 ασίστ συνολικά, ενώ μετρούσε 9 συμμετοχές και 3 γκολ με την U-21 της Πορτογαλίας. Ο Βαλμπουενά έπαιζε ακόμη τότε στην 3η κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Λιμπούρν, χωρίς να έχει εκπροσωπήσει τις ελπίδες της Γαλλίας. Ο Σουντανί με την φανέλα της Ασό είχε κάνει χρονιά με 3 συμμετοχές με 2 γκολ όταν ήταν 21 ετών. Ο Μπρούνο έπαιζε στην Αούστρια Λουστενάου, κάνοντας 11 συμμετοχές. Ο Μασούρας ήταν ενεργός στον Πανιώνιο, με 20 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν σε φάση μόλις πριν κάνει το ξεπέταγμα του στον ΠΑΟΚ, έχοντας 7 συμμετοχές και 2 γκολ την σεζόν 2006-2007.

Ο Ραντζέλοβιτς σε επίπεδο πρώτης εθνικής κατηγορίας, μέτρησε πέρσι 40 συμμετοχές (2994') με 7 γκολ και 12 ασίστ για την Ραντνίτσκι, η οποία τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα πίσω μόνο από τον πρωταθλητή Ερυθρό Αστέρα και πάνω από την Παρτίζαν, ενώ έπαιξε με την εθνική Σερβίας στο Euro U-21. Μοιραία η χρηματιστηριακή του αξία τριπλασιάστηκε σε ένα χρόνο και σήμερα φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη κι αν ο Μπρούνο υπολογίζεται για περισσότερες θέσεις από αυτή του ακραίου κυνηγού ή ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος προσπαθεί να ανακάμψει από έναν σοβαρό τραυματισμό, ο Ραντζέλοβιτς δύσκολα θα μπορέσει να βρει χώρο ανάμεσα στους Ποντένσε, Μασούρα, Βαλμπουενά, Σουντανί. Το πιθανότερο σενάριο για τον εξαιρετικά ταλαντούχο Σέρβο είναι να δοθεί δανεικός, ίσως σε μια ομάδα ενός περισσότερο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος από αυτό της Σερβίας, ακόμη κι αν μιλάμε για λύση εντός των ελληνικών συνόρων.

Φέτος ο Ραντζέλοβιτς μάλλον δεν αποτελεί... απειλή για τους ακραίους του Ολυμπιακού, όμως αν συνεχίσει στον ρυθμό εξέλιξης των τελευταίων μηνών, τότε είναι πιθανό στο άμεσο μέλλον να εκτοπίσει παίκτες από το ερυθρόλευκο ρόστερ. Άλλωστε μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που πίστεψε από την πρώτη στιγμή το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών και η απόκτηση του κόστισε λίγα (για τα δεδομένα του Ολυμπιακού) χρήματα μεν, αλλά όσο αυτή των Ποντένσε (ελεύθερος), Βαλμπουενά (ελεύθερος), Χριστοδουλόπουλου (ελεύθερος) και Μπρούνο (500.000 ευρώ) μαζί.

Ο Σέρβος βρίσκεται πλέον στον Γκνιεβίνο της Πολωνίας, δίχως χρόνο για ξεκούραση, αλλά έτοιμος να αφήσει μια πρώτη γεύση της προοπτικής του στον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του Πορτογάλου κόουτς.

Είναι ο Βαλμπουενά ο αντι-Φορτούνης του Ολυμπιακού; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK