Ο Λάζαρος τα βάζει... δύο-δύο!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο που πέτυχε άλλα δύο γκολ και με τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά, αριστερό πόδι) ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από την Ελβετία επικρατώντας ξανά επί της Λουκέρνης με 1-3. Σοβαρή εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» που προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 7-1, ενώ είχαν και δύο δοκάρια (Φορτούνης, Βούκοβιτς). Σκόραρε (πάλι) και ο Γκερέρο.

Ο Λάζαρος τα βάζει... δύο-δύο!

Από τη στιγμή που η πρόκριση είχε ξεκαθαρίσει το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς της Ελβετίας με τη Λουκέρνη ήταν να σταθεί στο ύψος του και να αποδείξει ότι είναι ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Παρά το ολικό λίφτινγκ που έχει γίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο Πέδρο Μαρτίνς απαίτησε από τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν σοβαρά τον επαναληπτικό κι εκείνοι τον δικαίωσαν σε μεγάλο βαθμό.

Παίζοντας σοβαρά, οργανωμένα, πειθαρχημένα και συνδυαστικά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης όχι μόνο «φρέναραν» την ορμή με την οποία μπήκαν οι γηπεδούχοι, αλλά επέβαλαν το δικό τους τέμπο κι έφτασαν σε μία ακόμη νίκη, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην προδιαγεγραμμένη πρόκριση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος με άλλα δύο γκολ και συνολικά 4 σε δύο αναμετρήσεις (ξανά με κεφαλιά στο 23' από σέντρα του Ομάρ και με το αριστερό στο 59' έπειτα από κεφαλιά του Μιράντα), έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί και νωρίτερα, αλλά το πλασέ του Φορτούνη (από πάσα του Γκερέρο) στο 7ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι (σ.σ. τρίτο για τον διεθνή μέσο κόντρα στη Λουκέρνη). Δοκάρι (οριζόντιο) είχε και ο Βούκοβιτς με κεφαλιά στη φάση του 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να δεχθούν ιδιαίτερη πίεση και μεγάλες φάσεις, πλησίασαν κι άλλες φορές την εστία της Λουκέρνης (με Ποντένσε, Φορτούνη, Φετφατζίδη), αλλά λόγω ατυχίας ή έλλειψης συνεννόησης στην τελική προσπάθεια δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά στο πρώτο μέρος. Το πέτυχαν στο β' μέρος και πήραν το εισιτήριο με συνολικό σκορ 7-1, αφού λίγα λεπτά μετά από το 0-2 του Λάζαρου βρήκε δίχτυα και ο έτερος σκόρερ του πρώτου ματς, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (προβολή από κοντά).

Η εξέλιξη του αγώνα και το 0-2 που διαμορφώθηκε στο 60ό λεπτό έδωσε τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής και στους Φετφατζίδη, Ανσαριφάρντ, Τοροσίδη (χρησιμοποιήθηκε ως «κόφτης»). Για τους γηπεδούχους το γκολ της τιμής πέτυχε λίγο πριν από το φινάλε ο Ντεμασάι (82').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Γιαννιώτης- Ελαμπντελαουί,Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας- Μπουχαλάκης, Καμαρά(72' Τοροσίδης)- Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε, Φορτούνης(63' Φετφατζίδης)- Γκερέρο(70' Ανσαριφάρντ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK