Ο Μάικλ Ολαϊτάν έχει καρδιά από ατσάλι

Μεταγραφική ενίσχυση για την καλύτερη ομάδα της Γ`Εθνικής, τον Πανσερραικό, με ένα σέντερ φορ που αποδεδειγμένα πια, δεν λυγίζει ποτέ.

O Μάικλ Ολαιτάν πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού
O Μάικλ Ολαιτάν πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

2 Μαρτίου 2014, το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά μια πτώση ποδοσφαιριστή κάνει το αίμα όσων παρακολουθούν την αναμέτρηση να παγώσουν. Ο Μάικλ Ολαϊτάν κείτεται στο χορτάρι, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Η αφήγηση των στιγμών που θα ακολουθήσουν, σοκάρει. Ο Γιώργος Περπερίδης δεν χάνει χρόνο και βρίσκεται αμέσως στο νοσοκομείο, αναμένοντας μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του παίκτη από τον γιατρό της ομάδας, Χρήστο Θέο. Τα πρώτα λόγια είναι καθησυχαστικά. Θα ζήσει. Η διάγνωση έκανε λόγο για ιογενή μυοκαρδίτιδα.

Eδώ και μερικές ώρες, ο Ολαϊτάν αποτελεί μεταγραφικό απόκτημα του Πανσερραϊκού. Ο 26χρονος επιθετικός θα αγωνιστεί στην ομάδα των Σερρών, που είναι στην 1η θέση του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής, αήττητη και βλέπει ψηλά. Ο Ολαϊτάν κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει ένα καρδιακό επεισόδιο που αποδείχθηκε οριακά μοιραίο, αλλά επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και από το 2016, όταν κι έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, παλεύει ξανά για την καθιέρωσή του σε κάποια ελληνική ομάδα. 

Το πείραμα του πρωταθλήματος της Γεωργίας, τα περάσματα από Πανιώνιο και Εργοτέλη, ίσως να μην είχαν την επιτυχία που ο ίδιος περίμενε. Η επιλογή του Απόλλωνα Πόντου αποδείχθηκε καταστροφική. Η ομάδα σήμερα μοιάζει να διαλύεται, οι παίκτες αποχωρούν οικειοθελώς, ο ίδιος τουλάχιστον πρόλαβε να αφήσει ένα εντυπωσιακό highlight. Πρόλαβε επίσης να δεχθεί και μια επίθεση με μαχαίρι (!), σε ένα περιστατικό που παραμένει ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα, 

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Νιγηριανός φορ πρόλαβε να σημειώσει 11 γκολ και να αποκτήσει φήμη πολλά υποσχόμενου wonderkid, αλλά το προαναφερθέν σχεδόν μοιραίο περιστατικό άλλαξε την καμπύλη της ποδοσφαιρικής εξέλιξής του. Μπορεί το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής να γίνει η αφετηρία της επανεκκίνησης; Ο ίδιος, πάντως, έχει αποδείξει ότι η καρδιά του είναι φτιαγμένη από υλικά αντοχής.

Πόσες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναικός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK