"Πώς είναι; Ζει;"

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για το deja vu, βλέποντας το ριπλέι της πτώσης του Μάικλ Ολαϊτάν. Τα χειρότερα αυτή την φορά …νικήθηκαν και οι προσευχές όλων δικαιώθηκαν.

"Πώς είναι; Ζει;"

Το deja vu δεν μπορεί ποτέ να είναι ευχάριστο συναίσθημα. Στις 26 Ιανουαρίου του 2004 ο Παντελής Βλαχόπουλος περίμενε τον γράφοντα στο μεσημεριανό δελτίο του Alpha με ένα θέμα ανά χείρας: ήταν ο θάνατος ενός αγνώστου σε εμάς ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα.

Από τότε, έχοντας αρκετά θέματα στο μοντάζ, ο τραγικός επίλογος του Μίκλος Φέχερ παραμένει το χειρότερο βίντεο. Σε μία περίοδο μάλιστα που έπρεπε να…πουλήσεις είτε αίμα είτε …σπέρμα για να «πλασάρουν» την εικόνα, η επανάληψη της κίτρινης κάρτας στις καθυστερήσεις, το πώς γυρίζει το κορμί του, σκύβει πιάνει την κοιλιά του και πέφτει ανάσκελα, έχει μείνει καρφωμένη στο μυαλό 10 χρόνια μετά. Δυστυχώς επειδή η καρδιακή προσβολή κτύπησε άτυχο 24χρονο σε στιγμή που όλες οι κάμερες ήταν στραμμένες πάνω του, ο θάνατος του Φέχερ καταγράφηκε από κάθε πιθανή και απίθανη κάμερα του αγώνα Γκιμαράες-Μπενφίκα.

Βλέποντας το ριπλέι της πτώσης του Μάικλ Ολαϊτάν, όλο το καταραμμένο βίντεο με τον Ούγγρο έπαιξε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο. Μία λεπτομέρεια: τότε για να δοθεί έκταση στο θέμα υπήρχε αναφορά στον θάνατο του Βιβιάν Φοέ έναν χρόνο πίσω. Και το σημείο, η λήψη του συγκεκριμένου συμβάντος, έμοιαζε πολύ με αυτή του Νιγηριανού του Ολυμπιακού.

Εκεί σκέφτεσαι τα χειρότερα και μόνο τα χειρότερα. Μόλις οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανικόβλητοι καλούν το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού, αν και σε ώρα μετάδοσης(όπου οφείλεις αυτοσυγκράτηση) ξέφυγε η λέξη: έφυγε. Ασυναίσθητα.

Γι αυτό και το μόνο ρεπορτάζ που υπήρχε στο τέλος, ήταν η υγεία του Ολαϊτάν. Ούτε δηλώσεις των θριαμβευτών, ούτε οι αιτιολογίες των ηττημένων, το μόνο που μας απασχόλησε με το σφύριγμα της λήξης, αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον Νιγηριανό.

Τα δακρυγόνα δεν εμπόδισαν την αναχώρηση ούτε οι φωτιές στους κάδους έξω από το Καραϊσκάκη. Οι πληροφορίες έρχονταν συγκεχυμένες και αυτό ήταν το χειρότερο. Ένας παίκτης που αποχώρησε ακίνητος(με ανοικτά τα μάτια πάντως) σε φορείο, όταν έχεις καλύψει τα χειρότερα, δεν γίνεται να σκεφτείς αισιόδοξα.

Στο νοσοκομείο ήταν πρώτος από το ημίχρονο ο Γιώργος Περπερίδης. Στο μυαλό η ερώτηση ήταν μία: ζει; Τίποτε άλλο. Ούτε τα κολάρα, ούτε ο αυχένας που ακούστηκε, ούτε τίποτε. Ο άνθρωπος λιποθύμησε, εμφανώς δεν είχε τις αισθήσεις του, οπότε αν και άσχετος από ιατρική, το ενδιαφέρον δεν ήταν σε κάποιο τράνταγμα αλλά γιατί έπεσε αναίσθητος ο Ολαϊτάν.

Αναμονή αρκετή ώρα αλλά μόνο ότι η ενημέρωση από τον γιατρό του Ολυμπιακού Χρήστου Θέου ήταν από την αρχή καθησυχαστική, έδωσε πραγματικές ελπίδες. Όταν δε εμφανίστηκε μπροστά μας ήρεμος, τότε καταλαβαίνεις ότι όλα τελείωσαν καλά. Τα χειρότερα αυτή την φορά …νικήθηκαν και οι προσευχές όλων δικαιώθηκαν. Τώρα ο Ολαϊτάν έχει την δική του κούρσα όπως και όλο το ιατρικό επιτελείο για να βρουν τα αίτια της λιποθυμίας και να αποκλείσουν οποιαδήποτε πιθανότητα επανάληψης.

Πιο σημαντικό από την επιστροφή του στους αγώνες, είναι η παραμονή του στην ζωή. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει κυρίως ο ίδιος, καθώς είναι μικρός σε ηλικία και φιλόδοξος οπότε το μυαλό του πηγαίνει στην ρεβάνς με την Μάντσεστερ όχι στην υγεία του.

"Πώς είναι; Ζει;"
olaitan.jpg INTIME SPORTS
"Πώς είναι; Ζει;"
"Πώς είναι; Ζει;"
INTIME SPORTS
"Πώς είναι; Ζει;"
"Πώς είναι; Ζει;"
INTIME SPORTS
"Πώς είναι; Ζει;"

Δείτε την εκπομπή Super BALL με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από το ντέρμπι του Φαλήρου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού:

Διαβάστε ακόμη:

Έντεκα συλλήψεις στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Στιγμιότυπα από τον "πράσινο" θρίαμβο στο Καραϊσκάκη

Υποδοχή ηρώων στο Απήλιον (videos+photos)

Αναστασίου: "Χάθηκε ο πολιτισμός..."

Γιαννακόπουλος: "Υπάρχει Θεός!"

Σοβαρή απειλή τιμωρίας για Ολυμπιακό

Μπεργκ: "Το πιστεύαμε, το πετύχαμε"

Οι θρίαμβοι του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού

Πράνιτς: "Δεν μετρούν τα χρήματα, αλλά η καρδιά"

Χτυπήθηκε από ποτήρι ο Αναστασίου

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK