Ο μάνατζερ του Λεάλι στο Contra.gr: "Δεν φταίει μόνο αυτός για τον αποκλεισμό..."

Ο μάνατζερ του Νικόλα Λεάλι, Γκρατσιάνο Μπατιστίνι, παραχώρησε συνέντευξη στο Contra.gr και δεν... μάσησε τα λόγια του. Γιατί θεωρεί άδικο να χρίζουν τον Ιταλό τερματοφύλακα αποκλειστικά υπεύθυνο για τον αποκλεισμό, ποιο "φάουλ" καταλόγισε στον Βασίλη Βούζα και γιατί απαίτησε σεβασμό από Τύπο και οπαδούς.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ - ÏÓÖÐ  / EUROPA LEAGUE / BESIKTAS - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / BESIKTAS - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ρόλο υπερασπιστή του Νικόλα Λεάλι μετά την άσχημη εμφάνισή του Ιταλού πορτιέρε στο ματς της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Μπεσίκτας που έφεραν μάλιστα τον αποκλεισμό του από την αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανέλαβε ο μάνατζέρ του.

Ο Γκρατσιάνο Μπατιστίνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr, υποστήριξε πως δεν είναι καθόλου σωστό και δίκαιο να ρίχνεται όλο το... ανάθεμα σε ένα μόνο άτομο για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και εξαπέλυσε βολές ρίχνοντας ευθύνη για το 1-4 από την Μπεσίκτας τόσο στον προπονητή όσο και στην υπόλοιπη ομάδα. Εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη... μη στήριξη του Βασίλη Βούζα προς τον Λεάλι και την απόφασή του να τον αφήσει εκτός 18άδας από το ντέρμπι της "Λεωφόρου" ενώ "απαίτησε" σεβασμό προς τον πελάτη του τόσο από τους οπαδούς των πρωταθλητών Ελλάδας όσο και από τους δημοσιογράφους που του άσκησαν έντονη κριτική!

Επιπλέον, ο μάνατζερ του 24χρονου γκολκίπερ αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους ανθρώπους της διοίκησης του Ολυμπιακού, για το ενδιαφέρον που δείχνει η Γιουβέντους για την εξέλιξη του παίκτη στην Ελλάδα μέσω της ομάδας του Πειραιά, ενώ κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης "έμπλεξε" και τους Μπουφόν και Χαντάνοβιτς για να δικαιολογήσει τα λάθη του Λεάλι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΚΡΑΤΣΙΑΝΟ ΜΠΑΤΙΣΤΙΝΙ:

Για το πώς αισθάνεται μετά από αυτό τον αποκλεισμό:

"Ο Λεάλι είναι πολύ στενοχωρημένος για τον αποκλεισμό και έχει επίγνωση της κατάστασης. Αυτό που θέλω, πάντως, να πω είναι ότι όλη η ομάδα θα μπορούσε να παίξει καλύτερα ειδικά μετά την αποβολή του Αμπουμπακάρ στο 39'. Παρά το γεγονός, όμως, ότι βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός δεν είχε σε αυτό το διάστημα ούτε ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία, δεν εκμεταλλεύτηκε σε καμία περίπτωση τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Όσο γι' αυτά που γράφτηκαν για την ευθύνη του Λεάλι στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ, να υπενθυμίσω πως δεν υπάρχει κάποιος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που να είναι αλάνθαστος.

Στο Καμπιονάτο οι Μπουφόν και Χαντάνοβιτς που θεωρούνται και είναι από τους καλύτερους και πιο φημισμένους γκολκίπερ και διαθέτουν μάλιστα πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τον Νικόλα που είναι ένας νεαρός γκολκίπερ, έχουν κάνει πολύ σοβαρότερα λάθη. Και όμως δεν ακούστηκε και δεν γράφτηκε τίποτα. Δεν έλεγαν, όμως, κάτι μία εβδομάδα νωρίτερα μετά το πρώτο ματς με την Μπεσίκτας στο "Καραϊσκάκης" ούτε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα που ήταν πολύ καλός και είχε και δύο πολύ καλές επεμβάσεις.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Λεάλι ήταν ο τερματοφύλακας που έπαιξε σε όλα τα ματς του Europa League, τόσο στη φάση των ομίλων όσο και στους δύο αγώνες με την Οσμανλίσπορ, και χάρη και σε εκείνον έφτασε ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στους "16" και να διεκδικεί την πρόκριση στους "8". Είναι ένα πολύ σοβαρό παιδί και επαγγελματίας και συναισθάνεται πως έχει ευθύνη για τον αποκλεισμό, αλλά δεν θεωρώ σωστό, δεν θεωρώ ηθικό, να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες σε ένα μόνο άτομο για τον αποκλεισμό. Έχοντας μάλιστα κάνει μόνο ένα πολύ άσχημο παιχνίδι δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος. Θα πρέπει να γίνει καταμερισμός ευθυνών.

Ευθύνη έχει τόσο ο προπονητής όσο και οι συμπαίκτες του. Επαναλαμβάνω, δεν μπορεί να φορτώνονται όλες οι ευθύνες του αποκλεισμού στον Λεάλι, δεν είναι λογικό, δεν είναι σωστό. Ο Λεάλι είναι ευχαριστημένος που βρίσκεται στην Ελλάδα και υπερήφανος που φοράει τη φανέλα μίας τόσο μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, όπως όλοι μέσα στην ομάδα έτσι και αυτός είναι στενοχωρημένος με την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League, αλλά κοιτάζει μπροστά".

Για τις δηλώσεις του προπονητή μετά τον αποκλεισμό που του χρέωσε ευθύνες:

"Δεν μου φάνηκαν σωστές ούτε οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού αμέσως μετά τον αποκλεισμό στη συνέντευξη Τύπου όπου επέρριψε ευθύνες στον Λεάλι, ούτε η απόφαση που πήρε όχι απλά να τον βγάλει εκτός 11άδας από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά να τον πετάξει εκτός αποστολής. Θεωρώ ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά το αποτέλεσμα, το διαχειρίστηκε πολύ άσχημα. Δεν μπορεί να φορτώνεται η ευθύνη σε έναν παίκτη. Ο Λεάλι είναι, πάντως, δυνατός χαρακτήρας και σοβαρός επαγγελματίας και θα δείξει την αξία του, είναι παίκτης υψηλού επιπέδου που έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει μέχρι εδώ. Ο παίκτης αυτός αξίζει σεβασμό τόσο από τους οπαδούς, όσο και από τους δημοσιογράφους".

Για τη σχέση με τον Ολυμπιακό:

"Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με σοβαρούς ανθρώπους και επαγγελματίες και το γεγονός πως ο Λεάλι βρίσκεται εδώ είναι πολύ θετικό γι' αυτόν. Έκανε μία σημαντική επιλογή που την έχει αξιοποιήσει ως τώρα, καθώς εκτιμώ πως έχει κάνει μία αρκετά καλή σεζόν. Δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με τους οποίους έχουμε εξαιρετική σχέση. Πιστεύω πως ο επίσημος Ολυμπιακός πρέπει να πάρει θέση και να υποστηρίξει τον παίκτη του. Έχω επίγνωση πως ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ με πολλούς και μάλιστα απαιτητικούς οπαδούς, αλλά θεωρώ πως δεν είναι σωστό να καταδικάζεται ένας παίκτης από ένα και μόνο παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που σε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας στην πορεία της".

Για το αν το ερχόμενο καλοκαίρι θα γυρίσει στην Γιουβέντους:

"Η Γιουβέντους δεν τον παρακολουθεί απλά, τον παρακολουθεί κάθε εβδομάδα, καθώς περιμένει και θέλει την ποδοσφαιρική ανάπτυξη του Λεάλι. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει στο σύντομο μέλλον, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως ο παίκτης είναι ιδιοκτησία της. Μην ξεχνάτε πως πριν πέντε χρόνια έδωσε κοντά στα 4.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει και έχει έντονο ενδιαφέρον για την πορεία του".

News 24/7

24MEDIA NETWORK