Ο... μάρτυρας Κομίνης μπορεί να "κάψει" την ΑΕΚ

Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει γιατί ο ΠΑΟΚ "καιγόταν" να εμφανιστεί ο διαιτητής του ντέρμπι της Τούμπας στην αυριανή ακροαματική διαδικασία και πως ενδεχόμενη διευκρινιστική... ομολογία του, "γιατί δεν ξανάρχισε το ματς", ενδεχομένως να έβαζε σε μπελάδες την ΑΕΚ, παρότι δεν είναι κατηγορούμενη! Το κώλυμμα του Κομίνη και το ανοικτό ενδεχόμενο πλέον να γίνει... Αρετόπουλος!

Ο... μάρτυρας Κομίνης μπορεί να "κάψει" την ΑΕΚ
livaja kominis EUROKINISSI

Μια χθεσινή... αποκάλυψη θα μπορούσε να αποδειχθεί καταλυτική στην αυριανή εκδίκαση για την τύχη του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Αναφερόμαστε φυσικά στην είδηση πως στάλθηκε έγγραφο από τηνSuper Leagueστον Γιώργο Κομίνη, με το οποίο καλείται να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις - διευκρινήσεις σε αντιφατικά ή και... σκοτεινά σημεία (σε σχέση με το φύλλο αγώνα που συνέταξε, όπως υποστηρίζουν απο την Θεσσαλονίκη) για τα όσα συνέβησαν στο 89΄(και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Ιβαν Σαββίδη, των σωματοφυλακών του και του Λούμπος Μίχελ) αλλά και όσα ακολούθησαν!

Στο... αγωνιώδες ερώτημα βέβαια που έμπαινε, αν ο διεθνής ρέφερι θα... ανταποκρινόταν σε αυτή την κλήση ή θα "καλυπτόταν" πίσω απο μια έγγραφη κατάθεση, προκειμένου να βγει κι από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία ομολογουμένως θα ερχόταν αν εμφανιζόταν στα γραφεία της Λίγκας ως μάρτυρας, φρόντισε ο ίδιος να δώσει απάντηση σήμερα, πριν απο λίγη ώρα.

Με επιστολή του στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Super League, επικαλέστηκε... οικογενειακούς λόγους που δεν του επιτρεπουν την καθοδό στην Αθήνα, παραπέμποντας στοι φύλλο αγώνα και λειτουργώντας σαν Πόντιος Πιλάτος...

ΤΟ... ΚΩΛΥΜΜΑ ΚΟΜΙΝΗ

" Την 14.03.2018 μου γνωστοποιήθηκε με τηλεομοιοτυπία κλήση μάρτυρα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο, επί πειθαρχικής υποθέσεως της αρμοδιότητας σας, αφορώσεις σε διερευνώμενα πειθαρχικά αδικήματα, τα οποία φέρονται τελεσθέντα κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης, την 11.03.2018 και ώρα 19:30 μ.μ., στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Δυστυχώς προσωπικοί-οικογενειακόι λόγοι δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ αυτοπροσώπως, ενώπιον σας κατά την εξέταση της ως άνω υπόθεσης.

Επιβεβαιώνω, όμως, ρωτά και αναφέρομαι στο περιεχόμενο του από 11.03.2018 Φύλλο Αγώνος, το οποίο συνέταξα και στο οποίο με σαφήνεια περιγράφονται όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα".

Μάρτυρα τον Κομίνη ήθελε ("καιγόταν"), η πλευρά του ΠΑΟΚ.Γιατί και πώς θα μπορούσε να αποδειχθεί τόσο σημαντική η παρουσία του διαιτητή στην αυριανή ακροαματική διαδικασία του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ;

Σε μια διαδικασία που υπενθυμίζουμε πως έχει κληθεί να παραστεί και η Ένωση, όχι όμως, ως κατηγορούμενη αλλά για την ένσταση που κατέθεσαν οι "ασπρόμαυροι"... κατά του κύρους του φύλλου αγώνα, κάνοντας λόγο για "αντικανονική διακοπή".

Στο δια ταύτα: η ΑΕΚ μπορεί να βρει τον... μπελά της μόνο αν ο ΠΑΟΚ αποδείξει βασικά μέσω της μαρτυρίας του Κομίνη, που θα την επικαλεστεί, πως η διακοπή του ντέρμπι λόγω εισβολής ήταν προσωρινή αλλά έγινε οριστική μετά την άρνηση των "κιτρινόμαυρων" να επιστρέψουν στο χορτάρι για να τελειώσει το ματς.

Βέβαια μετά την σημερινή άρνηση του Κομίνη να εμφανιστεί ως μάρτυρας στο... δικαστήριο της Super League, το καλύτερο που μπορεί να πειρμένει ο ΠΑΟΚ είναι να γίνει... Αρετόπουλος.Δηλαδή να ζητηθεί απο τον δικαστή στον Κομίνη να στείλει συμπληρωματική έκθεση και έγγραφες εξηγήσεις. Σε ένα διαιτητή που στα αποδυτήρια της Τούμπας και στην πίεση που δεχόταν έλεγε:"λυπηθείτε με, έχω γυναίκα επτά μηνων έγκυο και απόψε τελείωσα απο την διαιτησία..."!

ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Υπάρχουν δυο τεράστιας σημασίας λεπτομέρειες, που μόνο ο Κομίνης μπορεί να ... διαφωτίσει:

Πρώτον, ΌΝΤΩΣ ζήτησε στα αποδυτήρια των διαιτητών από τον Μηνά Λυσσάνδρου να επιστρέψει η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο και να ολοκληρωθεί ο αγώνας κι αυτός ΑΡΝΗΘΗΚΕ (γιατί μέχρι και η... διατύπωση μπορεί ναπαίξει ρόλο στην απόφαση);

Και δεύτερον,η "αδυναμία" της ΑΕΚ να... γυρίσει στο χορτάρι εκφράστηκε στον Κομίνη τότε και όταν ο Λυσσάνδρου επιμένοντας τον... έπεισε να του πει πως τελικά είχε κατακυρώσει το γκολ του Βαρέλα, παίρνοντας πίσω την υπόδειξη του (εντός γηπέδου) για οφσάιντ!!

Θυμίζουμε πως από χθες... διέρρευσε, όχι φυσικά από την ΑΕΚ, πως οι "κιτρινόμαυροι" ενώ αρχικά ήταν πρόθυμοι να βγουν ξανά στο γήπεδο(εξ ού και πήγε για... επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου ο 4ος Στυλιαράς), όταν έμαθαν δια στόματος Κομίνη πως θα... υπήρχε σκορ (1-0), άλλαξαν ευθύς την στάση τους...

Ουσιαστικά τι θα προσπαθήσει να αποδείξει αύριο ο ΠΑΟΚ, για αυτό και επιζητούσε την παρουσία – μαρτυρία του Κομίνη στην ακροαματική διαδικασία ;

Πως άλλο πράγμα το ντου των Ιβάν (και το...πιστόλι του), άλλο οι απειλές του Μίχελ (συνοδευτικά με την γραμμένη στο φ.α. ατάκα του στον διαιτητή, είναι μάλλον το βαρύτερο παράπτωμα) κι άλλο η τύχη του αγώνα, δηλαδή που θα καταλήξουν οι τρεις βαθμοί.

Δεν είναι τυχαίο πως στις νομικές πιάτσες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, λένε πως η "ασπρόμαυρη" υπερασπιστική γραμμή θα στηριχθεί στο ότι η διακοπή ήταν προσωρινή λόγω της... εισβολής 8 ατόμων και έγινε οριστική στην συνέχεια λόγω της... ΑΕΚ.

Επειδή δεν δέχτηκε να βγει παρότι δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος (... Σαββίδης με μπόντιγκαρντ και η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο) αλλά και δεν υπήρχε τραυματισμός (π.χ. όπως του Όσκαρ Γκαρθία με τον Ολυμπιακό).

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ...

Όπως αντιλαμβάνεστε ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει να του κατακυρωθεί το ντέρμπι, στηριζόμενη στο "δεν μπαίνουμε να παίξουμε" της ΑΕΚ. Είναι θέμα ερμηνείας του φ.α. κι αντιλαμβάνεστε τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει η συμπληρωματική ... μαρτυρία του διαιτητή, γιατί τελικά δεν ξανάρχισε τον αγώνα...

Ας περιμένουμε, λοιπόν, μέχρι αύριο γιατί μπορεί να υπάρξουν... δραματικές ανατροπές στη δικαστική αίθουσα. Σε ένα πρωτάθλημα που όσο... μπαίνει η άνοιξη, τόσο φαίνεται πιο πολύ πως δεν θα κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους...

ΥΓ. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ποιος δικαστής θα χειριστεί αυτή την “καυτή πατάτα”. Η κυρία Σκολαρίκη που παραλίγο να την βγάλουν... στημένη στον ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη απόφασή της στην υπόθεση Γκαρθία ή ο κύριος Καποδίστριας που είχε χειριστεί πέρσι την υπόθεση μπυροβόλου – Ιβιτς, στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK