Ο Μαξ Κρούζε είπε αστυνομικούς 'γουρούνια' για μία κλήση

Μετά το κρεσέντο που 'χε σε παραπτώματα το 2016, ο Μαξ Κρούζε έκανε παύση 'πυρών' (βοήθησε και η χρονιά στην Τουρκία) μέχρι το post στο οποίο χαρακτηρίζει 'γουρούνια' την αστυνομία, για τον πλέον αστείο λόγο.

Ο Μαξ Κρούζε την ημέρα που ανακοινώθηκε από την Ουνιόν Βερολίνου (7/8 του 2020).
Ο Μαξ Κρούζε την ημέρα που ανακοινώθηκε από την Ουνιόν Βερολίνου (7/8 του 2020). ANNETTE RIEDL/DPA VIA AP

O Mαξ Κρούζε ήταν ο 'παίκτης της εβδομάδας' στην τελευταία (6η) αγωνιστική της Bundesliga, στο πλαίσιο της οποίας 'ήταν ο ηγέτης της πρώτης εκτός έδρας νίκης της Ουνιόν Βερολίνου, για φέτος', επί της Χοφενχάιμ. Για την ακρίβεια, σκόραρε από την άσπρη βούλα σε αυτό που ήταν το 15ο εύστοχο πέναλτι της καριέρας του στη γερμανική λίγκα, σε ισάριθμες προσπάθειες. Και αφότου ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι, εκείνος φρόντισε να πάρει η παρέα του το 'διπλό', μετά τις φάσεις που 'έστησε' και έγιναν γκολ.

Δυο μέρες μετά, έγινε ξανά τίτλος σε γερμανικά sites, για έναν τελείως διαφορετικό λόγο: αφορούσε καταγγελία που είχε να κάνει, για την τροχαία στο Βερολίνο και στο Instagram Story που 'έφτιαξε' έγραψε και τη λέξη 'γουρούνια' (schweine).

Ο 32χρονος επιθετικός της Ουνιόν Μπερλίν θέλησε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του, επειδή τον σταμάτησαν για παράβαση του ορίου ταχύτητας. Απάντησε με δική του φωτογραφία που δείχνει το σημείο όπου έγινε η παράβαση. Έβαλε σε κύκλο την πινακίδα που έλεγε πως το όριο ταχύτητας είναι στα 30 χιλιόμετρα την ώρα, με την κάμερα που 'φωτογράφιζε' τους παραβάτες να είναι σε απόσταση πέντε μέτρων.

Το Instagram Story του Μαξ Κρούζε
Το Instagram Story του Μαξ Κρούζε INSTAGRAM

Χαρακτήρισε δε, το συνδυασμό 'anti-social', ενώ πρόσθεσε και το θυμωμένο emoji. Οι followers του δεν αποδείχθηκαν όλοι φιλικοί προς το post και έτσι επανήλθε με νέο σχόλιο, βάσει του οποίου 'δεν πρέπει να πατάς απότομα φρένο, αλλιώς κινδυνεύεις να σε χτυπήσει το αυτοκίνητο που είναι από πίσω σου. Στη δική μου περίπτωση, πήγαινα με 50 και το φλας της κάμερας 'άναψε' όταν είχα 'κόψει' ταχύτητα και είχα φτάσει στα 43 χιλιόμετρα την ώρα". Κατέληξε στο "αγαπημένη αστυνομία του Βερολίνου, τσεκάρετε ξανά, διαφορετικά θα χρειαστεί να πάρω τα μέτρα μου".

Η Bild επικοινώνησε με δικηγόρο που ειδικεύεται στα όσα ισχύουν με τα θέματα κυκλοφορίας στη Φρανκφούρτη και το Μέιν και εξήγησε πως 'δεν θα βρει το δίκιο που πιστεύει ότι έχει, αν αμφισβητήσει την κλήση. Το όριο ταχύτητας εφαρμόζεται από το σημείο που είναι η σχετική σήμανση και η τιμωρία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί νομικά'. To γερμανικό μέσο 'ενόχλησε' και την ομάδα του Κρουζ, που δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Πριν δυο εβδομάδες, ήταν βασικός στο ματς της Ουνιόν με τη Σάλκε, μολονότι είχε παραβιάσει τους κανόνες υγιεινής της DFL, με τη λίγκα να μην τον τιμωρεί ωστόσο, για το παράπτωμα του. Τι έκανε; Πόσταρε φωτογραφία του να παίζει χαρτιά σε μπαρ του Βερολίνου, με αγνώστους. Έως εκείνη την ημέρα τα μπαρ μπορούσαν να είναι ανοιχτά έως τις 23.00 και το ντοκουμέντο ήταν εντός της προθεσμίας. Η συναναστροφή με αγνώστους, δεν ήταν προβλεπόμενη. Βάσει των κανονισμών οι παίκτες πρέπει 'να μένουν στο σπίτι/διαμέρισμα αν αυτό είναι δυνατό' και 'να μην έρχονται σε επαφή με γείτονες ή το κοινό, καθώς αυτό απαγορεύεται'. Τρεις μέρες μετά παρουσιάστηκε κανονικά, στον αγώνα με τη Σάλκε. Τότε η ομάδα του είχε πει πως ο Κρούζε δεν είχε παραβιάσει ό,τι ισχύει στην πόλη που λέγεται Βερολίνο -σχετικά με τους κανονισμούς για τον Covid-19.

Στα γενέθλια του τον βιντεοσκόπησαν γυμνό

Εδώ θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε (με τη βοήθεια του DW) πως ο Κρούζε είχε 'διαγραφεί' από τον Γιοαχίμ Λεβ από την εθνική Γερμανίας, τον Μάρτιο του 2016 (εν όψει δυο φιλικών με Αγγλία και Ιταλία), για 'μη επαγγελματικές συμπεριφορές' του τότε παίκτη της Βόλφσμπουργκ. Η τελευταία είχε να κάνει με το γενέθλιο πάρτι (για τα 28 του χρόνια), λίγες μέρες νωρίτερα, όταν άρπαξε το τηλέφωνο μιας γυναίκας ρεπόρτερ που ήταν στο event για να 'σβήσει' τα εσταντανέ που είχε 'τραβήξει' η εν λόγω κυρία. Μεταξύ τους ήταν ένα video με τον ίδιο να είναι γυμνός -το οποίο είχε προλάβει να κάνει το γύρω του διαδικτύου. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας του, τον είχε καλέσει σε απολογία και του 'χρέωσε' πρόστιμο 25.000 ευρώ.

Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε απασχολήσει τα μέσα, γιατί είχε ξεχάσει 75.000 ευρώ σε ένα ταξί -στο Βερολίνο. "Ο γνωστός για τη λατρεία που 'χει να παίζει πόκερ είχε ξεχάσει 75.000 ευρώ στο πίσω κάθισμα ταξί που είχε πάρει ξημερώματα Κυριακής του Οκτώβρη στο Βερολίνο. Οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι, όπως και αυτός που δεν ανέφερε την απώλεια στην αστυνομία πριν περάσουν μήνες", έλεγε το ρεπορτάζ. Όπως και ότι οι διοικούντες είχαν ενοχληθεί που είχε γίνει πάλι 'είδηση', τον κάλεσαν για μια συζήτηση 'ώστε να του εξηγήσουν τη συμπεριφορά που περιμένουν από τους παίκτες τους, στον ελεύθερο χρόνο τους, σε δημόσιους χώρους' και τον τιμώρησαν με 25.000 ευρώ. Στα του meeting που συγκλήθηκε για να τον πείσουν να κόψει τη Nutella που έτρωγε -σε μεγάλη ποσότητα- κάθε πρωί, μπροστά στα άλλα προφανώς και ήταν ως μη γενόμενο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK