Ο Μes-six άφησε δεύτερο τον Φαν Ντάικ και παραπλανημένο τον Ρονάλντο

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 6η φορά την Χρυσή Μπάλα, ο Φαν Ντάικ βρέθηκε στην δεύτερη θέση της ψηφοφορίας μαζί με δύο ρεκόρ και ο Ρονάλντο έμεινε παραπλανημένος στην Ιταλία.

Ο Λιονέλ Μέσι ποζάρει με τις 6 Χρυσές Μπάλες, στη διάρκεια της απονομής του βραβείου για την σεζόν 2018-2019 (AP Photo/Francois Mori)
Ο Λιονέλ Μέσι ποζάρει με τις 6 Χρυσές Μπάλες, στη διάρκεια της απονομής του βραβείου για την σεζόν 2018-2019 (02/12/2019) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Μπορεί η διαρροή των αποτελεσμάτων στα social media να είχε εμφανή κενά σεναρίου, ωστόσο αποδείχθηκε έγκυρη τουλάχιστον όσον αφορά τον νικητή της Χρυσής Μπάλας του 'France Football' για το 2019. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι, που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο για 6η φορά στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έχει κερδίσει πέντε φορές το βραβείο και μάλιστα δεν βρέθηκε καν στην εκδήλωση, καθώς προτίμησε να παραμείνει στην Ιταλία, με την ιστοσελίδα Sportmediaset να υποστηρίζει πως "ο Ρονάλντο έμαθε πως δεν θα είναι μεταξύ των τριών πρώτων της λίστας και αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή".

Ο CR7 πήγε στο Μιλάνο για να παραλάβει το βραβείο του για τον κορυφαίο παίκτη της Serie A την περασμένη αγωνιστική σεζόν, ωστόσο πληροφορήθηκε λάθος για την τελική κατάταξη της Χρυσής Μπάλας, αφού ήταν τελικά τρίτος σε ψήφους, με τον Βίρχιλ Φαν Ντάικ να μένει στην δεύτερη θέση. Ο Ολλανδός στόπερ έκανε σούπερ σεζόν πέρσι με τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το Champions League, όμως προς απογοήτευση πολλών δεν ήταν αυτός που πήρε το βραβείο. Ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ κατέλαβε την υψηλότερη θέση Ολλανδού παίκτη στην ψηφοφορία μετά το 1994, όταν ο Ντένις Μπέργκαμπ είχε επίσης βρεθεί στην δεύτερη θέση. Ο 28χρονος στόπερ είναι επίσης ο αμυντικός που λαμβάνει την υψηλότερη θέση στην κατάταξη της Χρυσής Μπάλας μετά τον Φάμπιο Καναβάρο, που είχε κατακτήσει το βραβείο του 2006.

Ο Λιονέλ Μέσι ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με 51 γκολ και 22 ασίστ σε 50 συμμετοχές, οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση της La Liga (36 γκολ και 15 ασίστ σε 34 ματς), μέχρι τον χαμένο τελικό του Copa del Rey κόντρα στη Βαλένθια (3 γκολ και 3 ασίστ σε 5 συμ.), αλλά και τα ημιτελικά του Champions League (12 γκολ και 3 ασίστ σε 10 ματς), όπου οι 'μπλαουγκράνα' γνώρισαν τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Λίβερπουλ του Φαν Ντάικ.

Το βραβείο στον Λιονέλ Μέσι παρέδωσε ο κάτοχος της περσινής Χρυσής Μπάλας, Λούκα Μόντριτς. Αξίζει να σημειώσουμε πως εδώ και 11 χρόνια, από το 2009 μέχρι σήμερα, οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μοναδικές εκπρόσωποι της Χρυσής Μπάλας. Με τους 'μπλαουγκράνα' να... προηγούνται πλέον με 6-5.

News 24/7

24MEDIA NETWORK