Ο Μέσι κακομεταχειρίζεται τους συμπαίκτες του γιατί μπορεί

Δεν είναι μόνο οι αντίπαλοι που υποφέρουν τόσα χρόνια απέναντι στον Αργεντίνο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι φροντίζει ώστε και οι συμπαίκτες του να υπόκεινται στο ίδιο μαρτύριο.

Ο Λιονέλ Μέσι στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα πριν από αναμέτρηση του Champions League 2018-2019 με αντίπαλο την Τότεναμ στο 'Wembley' του Λονδίνου (AP Photo/Frank Augstein)
Ο Λιονέλ Μέσι στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα πριν από αναμέτρηση του Champions League 2018-2019 με αντίπαλο την Τότεναμ στο 'Wembley' του Λονδίνου (02/10/2018) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Έβαλε την 6η Χρυσή Μπάλα στο παλμαρέ του και λίγες μέρες μετά φρόντισε να αποδείξει τον λόγο, βάζοντας τους παίκτες της Μαγιόρκα στην διαδικασία... ταλαιπωρίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ή καλύτερα, το έχει κάνει τόσες και τόσες φορές στην καριέρα του που έχει καταφέρει να πείσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο πως είναι κάτι φυσιολογικό. Οτιδήποτε extreme κι αν επιχειρεί στο γήπεδο με την ανάλογη επιτυχία, δεν μοιάζει πλέον ικανό να εντυπωσιάσει κάποιον. Ο Μέσι είναι. Άρα ουδεμία έκπληξη.

Το γνωρίζουν καλά και οι αντίπαλοι του εδώ και περισσότερο από μια γεμάτη -και βάλε- δεκαετία. Ορισμένες φορές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να το προσπαθήσουν. Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Όταν πάρει τη μπάλα στα πόδια του, στο τέλος θα κάνει αυτό που θέλει. Έστω κι αν στην κακή του βραδιά μπορεί να του πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. Αν το άθλημα ήταν ατομικό, δύσκολα θα βρισκόταν κάποιος να τον κερδίσει.

Ο Μέσι πάντως είναι δίκαιος. Δεν κακομεταχειρίζεται μόνο τους αντιπάλους. Φροντίζει ώστε και οι συμπαίκτες του να υπόκεινται στο ίδιο μαρτύριο. Γιατί μπορεί. Και χωρίς να... ζοριστεί ιδιαίτερα. Σα να θέλει να τους υπενθυμίσει πόσο τυχεροί είναι που τον έχουν στο πλάι και όχι απέναντι τους. Ή να τους δώσει να καταλάβουν γιατί πρέπει να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους αντιπάλους τους. Ένα παιχνίδι μικρών χώρων στην προπόνηση φτάνει και περισσεύει για να στείλει το μήνυμα του. Και το κάνει σχεδόν... περπατητός.

Μάλλον κανείς δεν θα ησυχάσει, μέχρι την ημέρα που ο 'Pulga' θα αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ούτε οι αντίπαλοι, ούτε οι συμπαίκτες του. Ως τότε υπομονή, σεβασμός και συμπόνοια. Για όλους.

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK