X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Ο Μόντριτς "αψήφησε" τους νόμους των μαθηματικών και είχε λόγο...

Ήξερε τι αποφάσισε ή κατά τύχη πήγε κόντρα στη θεωρία των πιθανοτήτων ο Λούκα Μόντριτς; Γιατί, μολονότι πήρε το... κέρμα, διάλεξε η Κροατία να σουτάρει δεύτερη;

Croatia national soccer team players celebrate after a penalty is saved in a shootout during the quarterfinal match between Russia and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium, in Sochi, Russia, Saturday, July 7, 2018. Croatia won the match 4-3 on penalties after the game ended 2-2 after extra time. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Αν έχεις μελετήσει τις εκτελέσεις πέναλτι στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ( το έκανε ο Θέμης Καίσαρης) και όχι μόνο, καταλήγεις αυτομάτως στο συμπέρασμα ότι η ομάδα που εκτελεί πρώτη στη διαδικασία αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες επικράτησής της.

Τότε γιατί ο Λούκα Μόντριτς, ενώ είχε το δικαίωμα να επιλέξει η Κροατία να σουτάρει πρώτη, πήρε τη... λάθος απόφαση; Υπάρξει εξήγηση...

Αμέσως μετά τη λήξη της παράτασης, ο αρχηγός της Χρβάτσκα από τη μία και ο Ιγκόρ Ακινφέεφ από την άλλη βρέθηκαν ενώπιον του διαιτητή για τη ρίψη του νομίσματος. Ο Μόντριτς κέρδισε το κέρμα και είχε προτεραιότητα επιλογής.

Αντί όμως ν' αυξήσει τις πιθανότητες των Κροατών, τις... μείωσε! Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού η Κροατία προκρίθηκε με το εύστοχο χτύπημα του Ράκιτιτς για το 4-3.

Ποιος όμως ο λόγος που ο Μόντριτς διάλεξε να πάει κόντρα στη θεωρία των μαθηματικών; Τι είχε μεσολάβήσει που τον έκανε ν' αλλάξει άποψη, στέλνοντας γι' αρχή τον Σμολόφ απέναντι στον Σούμπασιτς;

Μέχρι εκείνο το σημείο στη διοργάνωση τρία παιχνίδια είχαν κριθεί ήδη στα πέναλτι. Το Ρωσία-Ισπανία, το Κροατία-Δανία και το Κολομβία-Αγγλία.

Σ' όλες νίκησαν οι ομάδες που εκτέλεσαν δεύτερες. Η θεωρία-παράδοση δεν είχε επιβεβαιωθεί και ο Μόντριτς έκρινε πως θα υπάρξει... συνέχεια. Με το γνωστό αποτέλεσμα: την πρόκριση των Κροατών στα ημιτελικά. Η μόνη ομάδα μετά την Αργεντινή του '90 που "επιβίωσε" δύο φορές.

Θα καταφέρει η Κροατία να κατακτήσει το τρόπαιο;

24MEDIA NETWORK