Ο Μουσά Μαρεγκά έγινε μόνος του αλλαγή γιατί δεν γινόταν αλλιώς

Ο Μουσά Μαρεγκά αποχαιρέτησε την αναμέτρηση Πόρτο-Γκιμαράες, χωρίς να λάβει υπ' όψιν του, προπονητή και ομάδα. Δεν γινόταν αλλιώς.

Ο Μουσά Μαρεγκά σε στιγμιότυπο αναμέτρησης μεταξύ Πόρτο και Φέγενορντ
Ο Μουσά Μαρεγκά σε στιγμιότυπο αναμέτρησης μεταξύ Πόρτο και Φέγενορντ AP PHOTOS

Δεν χρειάζεται να παίζεις στην πιο ρατσιστική ομάδα της Ευρώπης - που κι αυτή πια, άλλαξε ριζικά- για να νιώθεις σε κάθε αγώνα το μίσος να διαβρώνει το πετσί σου. Αυτό φαίνεται πως διαπίστωσε ο σέντερ φορ Μουσά Μαρεγκά, κατά την αναμέτρηση της Πόρτο με την Γκιμαράες, όταν μετά το δικό του γκολ (που διαμόρφωσε το τελικο 1-2 υπερ των 'δράκων'), μην αντέχοντας τις ρατσιστικές ιαχές των οπαδών της γηπεδούχου, πανηγύρισε δείχνοντας με νόημα, το χρώμα του δέρματος του.

Ο Μουσά Μαρεγκά, αφού είχε κάνει τη δουλειά του, αποφάσισε να φύγει μόνος του από το γήπεδο. Ο Ιβάν Μαρκάνο και κάποιοι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, δεν αρνήθηκε την πρωτοβουλία του παίκτη του και έκανε νόημα στον Γουίλσον Μαναφά να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μουσά Μαρεγκά προφανώς δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει κρούσμα απειθαρχίας στην ομάδα του. Θέλησε όμως να προετοιμάσει το ποδοσφαιρικό κοινό της Ευρώπης για όσα θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που ο εκάστοτε διαιτητής μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης δεν διακόπτει ακαριαία μια αναμέτρηση που μαστίζεται από ρατσιστικές ιαχές. Ο Μουσά Μαρεγκά μας έδωσε την ιδέα μιας ποδοσφαιρικής δυστοπίας όπου οι παίκτες θα αντιμετωπίζονται σαν άγρια θηρία στο Κολοσσαίο και οι δράστες θα μένουν πάντα ατιμώρητοι, συνεχίζοντας να μιμούνται τους ήχους ζώων της ζούγκλας. Ο Μουσά Μαρεγκά είδε το ποδόσφαιρο να γίνεται ζούγκλα και απλά, αποχώρησε. Δεν γινόταν αλλιώς.

Ποιες ομάδες θα μπουν στα playoffs μαζί με τον Παναθηναϊκό: Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK