Ο Μπάγεβιτς χτύπησε τον Μισίμοβιτς για το καλό της Ελλάδας

Ο προπονητής της Βοσνίας, Ντούσαν Μπάγεβιτς, χειροδίκησε εις βάρος του αθλητικού διευθυντή της χώρας, Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, με μοναδική ευνοημένη την Ελλάδα!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρακολουθεί την αναμέτρηση με τη Βίντι για τον 1ο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League 2018-2019 στην 'Γκρουπάμα Αρένα', Βουδαπέστη | Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρακολουθεί την αναμέτρηση με τη Βίντι για τον 1ο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League 2018-2019 στην 'Γκρουπάμα Αρένα', Βουδαπέστη | Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Η Βοσνία είχε συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα του υποβιβασμού στη League B του Nations League, αφού στον 1ο όμιλο της League A, με Ιταλία, Ολλανδία και Πολωνία, απέσπασε μόλις 2 βαθμούς (εκτός έδρας ισοπαλία με Ιταλία στην πρεμιέρα και εντός έδρας 0-0 με Ολλανδία). Στο ίδιο χρονικό διάστημα, απέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2020, αφού υπέστη πανωλεθρία στα πέναλτι με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία στα playoffs.

Η κατάσταση στη βαλκανική χώρα έχει φτάσει στο ναδίρ και ήδη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, προπονητής όλο αυτό το διάστημα από τον Μάιο του 2020, ήταν γνωστό ότι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Δεν το έκανε έτσι απλά, όμως. Φρόντισε να το κάνει με κρότο και με ένα δώρο στην Ελλάδα!

Η Βοσνία υποδέχθηκε την Ιταλία στο Σαράγεβο για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League. Αν και η μοίρα της στο τουρνουά ήταν προκαθορισμένη, δεν ίσχυε το ίδιο και με τη μοίρα της στην κληρωτίδα της 7ης Δεκεμβρίου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Με ήττα της Βοσνίας και μη ήττα της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Σλοβενία, η Βοσνία έπεφτε κάτω από την 30ή θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στο FIFA ranking και ως εκ τούτου υποχωρούσε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης. Όπερ και εγένετο, με τη 'σκουάντρα ατζούρα' να παίρνει τη νίκη με 2-0 και την ελληνική ομάδα να αναδεικνύεται ισόπαλη 0-0 με τους Σλοβένους.

Το ήδη τεταμένο κλίμα στη χώρα, η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό επιτήρηση της UEFA και ο Μπάγεβιτς προσελήφθη αρχικά στην επιτροπή σωτηρίας της ομοσπονδίας για να λειτουργήσει ως αρωγός για την επόμενη μέρα, έγινε παρανάλωμα του πυρός. Όπως μεταδίδουν βοσνιακά ΜΜΕ, ο έμπειρος τεχνικός έφτασε σε σημείο χειροδικίας!

Όλα άρχισαν το βράδυ της Τρίτης, όταν ο αθλητικός διευθυντής της εθνικής Βοσνίας, μέλος κι αυτός της επιτροπής σωτηρίας (αρχικά μαζί με Μπάγεβιτς, Σέαντ Κάιτζα και Ίβιτσα Όσιμ) και μέχρι πρότινος δόξα της ομάδας, Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στο Klix.ba. Τα όσα ισχυρίστηκε δεν άρεσαν καθόλου στον Μπάγεβιτς, που την επόμενη μέρα και πριν από τον αγώνα, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Βοσνίας, όρμηξε στον 38χρονο παλαίμαχο και τον έπιασε από τον λαιμό, σύμφωνα με το Fokus.ba.

"Δεν ντρέπομαι. Είμαι περήφανος που ήμουν προπονητής της εθνικής ομάδας. Προσπαθήσαμε κι αν πρέπει να κατηγορήσετε κάποιον, εγώ είμαι αυτός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Το μεγαλύτερο κρίμα είναι που αποτύχαμε με τη Βόρεια Ιρλανδία να προκριθούμε στο Euro", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τον αγώνα.

"Πρέπει να επιλέξουμε έναν νέο προπονητή τώρα, ο οποίος θα ξέρει τι να κάνει. Δεν χρειάζεται συμβουλές από μένα. Ανοίξαμε τις πόρτες σε ορισμένους παίκτες. Χρειάζονται χρόνο για να παίξουν το ποδόσφαιρο που απαιτεί το κοινό. Η Βοσνία έχει καλούς παίκτες και πιστεύω ότι ο νέος προπονητής θα φτιάξει καλό σύνολο. Χρειάζονται στόχοι. Αν δεν έχεις στόχους, δεν έχεις τίποτα. Δεν γίνεται αλλιώς".

Για τον... ελέφαντα στο δωμάτιο, η Σλάβιτσα Πετσίκοζα από το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας (και πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια) ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην ασχοληθούν, αλλά δεν πέτυχε τον σκοπό της και οι ερωτήσεις για το συμβάν έπεσαν βροχή. Ο Μπάγεβιτς αρνήθηκε να μιλήσει, διαψεύδοντας πως συνέβη το παραμικρό: "Έχετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον γι' αυτό, παρά για το παιχνίδι. Τίποτα δεν συνέβη, τίποτα. Μιλήσαμε και τίποτα άλλο".

Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα πήρε τη θέση της Βοσνίας στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και αν δεν αντιστραφεί το κλίμα κι οι δύο χώρες κληρωθούν στον ίδιο προκριματικό όμιλο, τότε η χώρα μας ίσως βρει έναν βατό αντίπαλο για την πορεία της προς το Κατάρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK