Μπόμπαν: O θρύλος της Κροατίας έπαθε "Master Chef"

Ο ποδοσφαιριστής που προκάλεσε έναν πόλεμο, σήμερα σερβίρει το πιο ποιοτικό φαγητό του Ζάγκρεμπ.

Ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν με την φανέλα της Μίλαν, τον παρακολουθεί ο Πάολο Ντι Κάνιο
Ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν με την φανέλα της Μίλαν, τον παρακολουθεί ο Πάολο Ντι Κάνιο

Γυρίζουμε το χρόνο περίπου 29 χρόνια πίσω, στο 1990, στο 'ντέρμπι του πολέμου' μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Ντυναμό Ζάγκρεμπ. Η παρακάτω σκηνή παγώνει το αίμα:

"Ο αρχηγός της Ντιναμό, ο Μπόμπαν, που ήταν στο χορτάρι, βλέποντας σε ένα σημείο του γηπέδου έναν αστυνομικό να χτυπάει άγρια έναν οπαδό της ομάδας του, έτρεξε και με τη φόρα που είχε τον κλώτσησε στο πρόσωπο! Για δευτερόλεπτα το γήπεδο "πάγωσε", μέχρι που οι φίλαθλοι των γηπεδούχων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για τη συγκεκριμένη κίνηση και άρχισαν να φωνάζουν το όνομά του."

Σε αυτό το συγκλονιστικό longread, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης θυμάται πως με μια κίνηση ο Ζβονίμιρ Μπόμπαν άρχισε έναν πόλεμο. Ο ταλαντούχος Κροάτης έμελλε να δοξάσει το ποδόσφαιρο της χώρας του, παίζοντας στην θρυλική Εθνική Κροατίας του 1998 και να γνωρίσει την αποθέωση από το σύνολο του ευρωπαϊκού κοινού, αγωνιζόμενος στην μεγάλη Μίλαν των 90s, δίπλα σε μύθους όπως οι Γκούλιτ, Ράικαρντ, Μπαρέζι, Σαβίσεβιτς, Ντοναντόνι και Αλμπερτίνι.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο, επέστρεψε στα θρανία για να πάρει το πτυχίο του από το τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κλήθηκε να σχολιάσει αγώνες της αγαπημένης του 'ερυθρόλευκης' εθνικής ομάδας. Στις 14 Ιουνίου 2019, επέστρεψε και στην μεγάλη του αγάπη εξ`Ιταλίας, την Μίλαν, ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Όμως οι καιροί όμως αλλάζουν και οι θρύλοι μιας άλλης εποχής, στον σημερινό ψηφιακό κόσμο 'μεταμορφώνονται' σε brands, ξαναγράφοντας, συχνά με τρόπο απροσδόκητο, την προσωπική τους ιστορία. Σήμερα το όνομα 'Μπόμπαν' φιγουράρει στον Guardian, όχι σε μια στήλη με αθλητικά κατορθώματα - δεν βοηθάει σε αυτό και η πορεία της σύγχρονης Μίλαν- αλλά σε έναν οδηγό με τα καλύτερα εστιατόρια που άνοιξαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, δίπλα σε αυτό του Γκεόργκι Χατζί.

Ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν έχει καταφέρει να διαμορφώσει το εστιατόριο του σε ένα 'Must' γαστρονομικό αξιοθέατο του Ζάγκρεμπ με επιρροές από ιταλική κουζίνα, αλλά και αναφορές στην γευστική παράδοση της χώρας του, έχοντας μάλιστα κερδίσει και αστέρι Μισελέν, την ύψιστη διάκριση στο σύμπαν της γκουρμέ μαγειρικής. Αξίζει να αναφέρουμε πως και το site tripadvisor, το έχει βαθμολογήσει με πέντε αστέρια, με τους επισκέπτες- σχολιαστές να κάνουν λόγο για 'το καλύτερο φαγητό που θα βρεις στην Κροατία'. Από αμφιλεγόμενη φιγούρα ενός εθνικού διχασμού στην επικίνδυνη αποστολή της αναμόρφωσης της Μίλαν, αλλά και στον αγώνα για την κατάκτηση της γκουρμέ κορυφής, με ένα μαγαζί που θα ζήλευαν και οι σεφ του 'Master Chef'. Είναι να απορεί κανείς πως η ζωή του δεν έχει γίνει ακόμα ταινία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK