"Μποναμάς" στον Παναθηναϊκό απ' τον Καρέλη!

Η επικείμενη πώληση του Νίκου Καρέλη τον Γενάρη από τη Γκενκ. Οι «Σειρήνες» από Ιταλία και Αγγλία. Το πολύ σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης που έχει κρατήσει ο Παναθηναϊκός και μπορεί να του «εξαργυρώσει» πάνω από ένα εκατ. ευρώ! Το Contra.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για τον «Hulk».

"Μποναμάς" στον Παναθηναϊκό απ' τον Καρέλη!

Ο Νίκος Καρέλης κάνει… πράγματα και θάματα (και) στην εκκίνηση της εφετινής σεζόν με την Γκενκ, μετρώντας ήδη 13 γκολ σε 23 αγώνες για την Jupiler Pro League, το Κύπελλο Βελγίου και το Europa League και οι «Σειρήνες» από την Ιταλία και την Αγγλία έχουν αρχίσει πλέον να «ηχούν» ολοένα και πιο έντονα στ’ αυτιά των ανθρώπων της βελγικής ομάδας.

Συνολικά, ο διεθνής Ελληνας επιθετικός, έχει προλάβει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να «γράψει» 24 γκολ με τη φανέλα της Γκενκ σε 44 ματς και τα μπλοκάκια των σκάουτ που έχουν εγκατασταθεί στα βελγικά γήπεδα έχουν πάρει… φωτιά, για τον 2ο σκόρερ της εφετινής Jupiler Pro League με 8 γκολ, μόλις ένα πίσω απ’ τους Σααντί της Κορτράικ και Τεόντορτσικ της Αντερλεχτ.

Ο γενικός διευθυντής της Γκενκ Πάτρικ Γιάνσεν (ο οποίος είχε «τρέξει» και τη μεταγραφή του απ’ τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Γενάρη) τόνισε προ ημερών πως η ομάδα του δεν σκοπεύει να τον πουλήσει, μόλις ένα χρόνο μετά την αγορά του απ’ τους «πράσινους», αφού θέλει να χτίσει ένα σύνολο που θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό τα επόμενα χρόνια (αυτή τη στιγμή η Γκενκ απέχει 3 βαθμούς απ’ την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ τίτλου).

Στο Βέλγιο ωστόσο, οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο πως και ο φετινός Ιανουάριος θα είναι πολύ «θερμός» για τον Κρητικό επιθετικό, αφού τόσο οι Μπολόνια και Τζένοα στην Ιταλία, όσο και η Στόουκ Σίτι έχουν… φορτώσει τις προσφορές τους στα mail τους κι ετοιμάζονται σύντομα να πατήσουν το «send»! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Γκενκ θέτει ως τιμή εκκίνησης ένα ποσό που θα έχει ως βάση τα 7 εκατ. ευρώ, συν ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Κάπου εδώ μπαίνει στην όλη… εξίσωση και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παραχώρησαν τον Ιανουάριο του ’16 τον Καρέλη στη Γκενκ αντί 2,5 εκατ. ευρώ, συν μια σειρά από μπόνους επίτευξης στόχων του παίκτη με την βελγική ομάδα. Ηδη μάλιστα, το «τριφύλλι» έχει λάβει ένα ποσό ως μπόνους, για την πρόκριση του 24χρονου άσου με τη Γκενκ στους ομίλους του Europa League, βάσει των συμφωνηθέντων.

Ο πραγματικός… μποναμάς ωστόσο, έρχεται από αλλού. Συγκεκριμένα, απ’ το ποσοστό μεταπώλησης που έχει κρατήσει ο Παναθηναϊκός στη συμφωνία του περασμένου χειμώνα και φτάνει το 17%. Ητοι κάτι… ψιλά παραπάνω απ’ το 1/6 των χρημάτων που θα πάρει η Γκενκ από πιθανή μεταπώληση του Καρέλη σε άλλον σύλλογο, θα καταλήξουν στο «πράσινο» ταμείο. Κι αν το ενδεχόμενο deal πώλησης του Ελληνα άσου, ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, τότε κι ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα θα περί τα 1,2 εκατ. ευρώ ως έξτρα μπόνους. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα….

News 24/7

24MEDIA NETWORK