Κατηγορούμενος από την UEFA ο Μπουφόν!

Τελικά ο Μπουφόν δεν γλίτωσε την ευρωπαϊκή "καμπάνα" και κατηγορείται πλέον επίσημα από την UEFA για λεκτική βία προς το πρόσωπο του διαιτητή Όλιβερ, με τον Τζίτζι να αναμένεται να κριθεί από πειθαρχική επιτροπή μέσα στον μήνα.

Referee Michael Oliver shows a red car to Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Referee Michael Oliver shows a red car to Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP IMAGE

Ένας μήνας έχει περάσει από τον οδυνηρό αποκλεισμό της Γιουβέντους από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με το αμφβισβητούμενο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ υπέρ της "Βασίλισσας" στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Στη συγκεκριμένη φάση, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όχι μόνο δέχτηκε τη κόκκινη κάρτα, αλλά έσυρε και τα... εξ αμάξης στον Άγγλο ρέφερι, αποκαλώντας τον " δολοφόνο των ονείρων", χωρίς να απολογείται αργότερα για τη "σκληρή" φρασεολογία που χρησιμοποίησε.

Επιπλέον, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Όλιβερ: " Προφανώς δεν μπορεί να έχεις καρδιά στο στήθος σου, αλλά μία σακούλα γεμάτη σκουπίδια. Εάν δεν έχεις τον χαρακτήρα να βρίσκεσαι σε ένα γήπεδο σαν αυτό, τότε καλύτερα να κάτσεις στις κερκίδες με τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, πίνοντας και τρώγοντας πατατάκια".

Τώρα η UEFA έρχεται να τιμωρήσει τον Ιταλό πορτιέρε, επιβεβαιώνοντας ότι τα λεγόμενά του έρχονται σε κόντρα με τις γενικές αρχές συμπεριφοράς και κινδυνεύει με βαριά... καμπάνα.

Η υπόθεση θα κριθεί από μία πειθαρχική επιτροπή μέσα στον Μάιο και αν υποθέσουμε πως ο Τζίτζι θα "κρεμάσει" τα γάντια του μετά τη λήξη της φετινής σεζόν, τότε η πολυετής και λαμπρή καριέρα του, μάλλον θα τερματιστεί κάπως άδοξα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK